Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Ανησυχία φορέων για την φωτιά στο Νήσος Μύκονος

Ανησυχία φορέων για την φωτιά στο Νήσος Μύκονος

by ikariaki.gr
7 views

μύκονος on-fireΤην έντονη ανησυχία για το περιστατικό της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο Νήσος Μύκονος την περασμένη Παρασκευή 14 Ιουνίου, στο πρώτο δρομολόγιο του πλοίου για την Καλοκαιρινή περίοδο στα νησιά της Ικαρίας και της Σάμου, για την ιστορία, το περιστατικό εκδηλώθηκε μια ώρα περίπου αφού είχε φύγει από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας.

banner

Για τον κίνδυνο που εκτέθηκαν επιβάτες και πλήρωμα αναφέρθηκε το Εργατικό Κέντρο Σάμου με Δελτίο Τύπου ευχόμενο περαστικά ειδικά σε εκείνους που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο, επιπλέον αναφέρθηκε στα αιτήματα και στους στόχους πάλης του Εργατικού Κέντρου για την ακτοπλοϊα

Τα αιτήματά και οι στόχοι πάλης για:

  • Ενιαίο, δημόσιο φορέα μεταφορών, με πλοία σύγχρονα και ασφαλή, που να λειτουργεί με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των εφοπλιστών, που θα αξιοποιεί και θα διευρύνει τη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα, που θα υπηρετεί πρώτα και κύρια τις κοινωνικές ανάγκες, για θαλάσσιες μεταφορές, με απρόσκοπτη και τακτική σύνδεση (ακτοπλοϊκή και αεροπορική) των νησιών μας μεταξύ τους και με την ηπειρωτική Ελλάδα, με διασφάλιση της δουλειάς των ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα.

  • Αποκλειστικά δημόσια λιμάνια και ναυπηγεία, σύγχρονα και ασφαλή. Καμία παραχώρηση λιμανιών, μαρίνων, νησιών, βραχονησίδων σε ιδιώτες.

  • Ενιαίο δημόσιο φορέα ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, που θα κάνει και τις απαραίτητες εργασίες και πιστοποιήσεις αξιοπλοΐας.

  • Πλήρη σταθερή δουλειά για όλους με μείωση του εργάσιμου χρόνου, προσαρμογή των οργανικών θέσεων στις αυξημένες ανάγκες των πλοίων.

  • Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους

παραμένουν επίκαιρα και αναγκαία, ώστε επιτακτικά να γίνουν κυρίαρχα της καθημερινής πάλης του λαϊκού κινήματος στην προσπάθεια συσπείρωσης δυνάμεων και συγκρότησης ενός διεκδικητικού μετώπου των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτά είναι τα αιτήματα που εξασφαλίζουν σωστές και ασφαλείς θαλάσσιες μεταφορές, που παίρνουν υπ’ όψιν τους τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων των νησιών μας, επιβατών και ναυτεργατών.


Ανησυχία και από τον Περιφερειακό Σύμβουλο

Στο ίδιο κλίμα για το ίδιο περιστατικό και ο κ.Νίκος Κουλουλίας σε επείγουσα επιστολή προς το Υπουργείο Ναυτιλίας εξέφρασε την ''ανησυχία και αγανάκτηση των τοπικών νησιώτικων κοινωνιών μας για το επικίνδυνο περιστατικό της πυρκαγιάς στο πλοίο «Μύκονος» 14/6/2013 κατά τον πλου του από τον Εύδηλο στο Καρλόβασι.''

Ο κ.Κουλουλίας σε μια σειρά απο ερωτήσεις προσπαθεί να εξηγήσει το περιστατικό, απαντήσεις που ενδεχομένως θα επιλυθούν με το πόρισμα από τους τεχνικούς που έχουν αναλάβει την διερεύνιση του ατυχήματος.

στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε τις δύο επιστολές.

ΕΚΣ για φωτιά στο Μύκονος

Ο Νίκος Κουλουλίας για τη Φωτιά στο Νήσος Μύκονος

Ικαριακή Ραδιοφωνία 92.8fm – ikariaki.gr

Διαβάστε ακόμα – Αίσιο τέλος για τους επιβάτες του Νήσος Μύκονος

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue