Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Ικαρίας

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Ικαρίας

by ikariaki.gr
37 views

Πολύ πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του 2013 που ψηφιζόντανε ο Προϋπολογισμός, αναφέρθηκες επικριτικά και ελαφρώς ειρωνικά στο πρόσωπο μου αποφεύγοντας να με κατονομάσεις.

Η σύγκριση ότι, εμείς φέρνουμε προϋπολογισμούς, νοιαζόμαστε για τον Τόπο, ενώ άλλοι κατεβάζουν ψηφίσματα, -γελοιότητες όπως τα απεκάλεσες και ότι κρύβουν πίσω τους, προσπάθεια να είναι αρεστός σ ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, είναι τουλάχιστο ατυχής.

Υποκρύπτουν στην καλύτερη περίπτωση ένα ανεξήγητο εκνευρισμό.

Ένα άλλο επιλήψιμο σημείο είναι, το ότι απουσίαζα από το Δ.Σ και δεν είχα την δυνατότητα να υπερασπίσω τον εαυτό μου.

Θα ήθελα να παραθέσω το σχέδιο ψηφίσματος, για να δούμε που είναι οι γελοιότητες

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ικαρίας εκφράζοντας την απογοήτευση, του Δημοκρατικού Καριώτικου Λαού, που παρακολούθησε άναυδος την υποτιμητική και ειρωνική συμπεριφορά του πρωθυπουργού της Χώρας, προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την διάρκεια της συζήτησης της ψήφου εμπιστοσύνης στην βουλή, πρωτόγνωρη για την μεταχουντική Κοινοβουλευτική ζωή, καλεί τον Πρωθυπουργό της Χώρας, να προστατεύσει τους θεσμούς και αν δεν μπορεί να κρατήσει τίποτα όρθιο, ας κρατήσει τουλάχιστο το ήθος.

 

Είναι γελοιότητα αυτό που καταγγέλλω στο ψήφισμα και που η παράταξη της πλειοψηφίας δεν αποδέχθηκε ούτε καν να διαβαστεί εκτός μιας εξαίρεσης, για το τι συνέβη ή συμβαίνει στην βουλή;

Ή μήπως δεν υπάρχει στην κοινωνία μας κόσμος που αντιτίθεται στην ισοπέδωση των πάντων;

Το γνωρίζεις καλύτερα από μένα ότι, η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική και κοινωνική. είναι και κρίση αξιών.

Είναι ή δεν είναι ο Δήμος ο κύριος εκφραστής των διεκδικήσεων και της θέλησης της Καριώτικης Κοινωνίας, απέναντι σ΄ αυτούς που βύθισαν και συνεχίζουν να βυθίζουν την Κοινωνία στην φτώχια και στον ευτελισμό;

Ακόμα και αυτό το έκτρωμα ο « Καλλικράτης» με τον ν.3852/2010 στο Α΄ μέρος στην εισηγητικής πρότασης δέχεται ότι:

Οι δήμοι ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας αποτελούν θεμελιώδη θεσμό του

δημόσιου βίου των Ελλήνων, όπως αυτός κατοχυρώνεται από τις διατάξεις του άρθρου 102 του Συντάγματος και του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας που κυρώθηκε με το ν. 1850/1989 (ΦΕΚ 144 Α΄).

Επομένως με βάση τον θεσμικό του ρόλο, τι εμποδίζει τον Δήμο να έχει ένα συνεχή κριτικό και αγωνιστικό λόγο, κάθε φορά που με τον έναν ή άλλο τρόπο διαταράσσονται οι ρυθμοί της κοινωνίας την οποία εκπροσωπούμε, ή ακόμα αλληλέγγυο με αυτούς που αδικούνται; εκτός αν πρόκειται για έναν φοβικό Δήμο.

Επειδή πιστεύω ότι το σχόλιο δεν ήταν μόνο ατυχές και άδικό αλλά κύρια υποτιμητικό, για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας υποχρεούμαι να αποστασιοποιηθώ από την παράταξη που μέχρι σήμερα ανήκα και να παραμείνω στην θέση του Δημοτικού Συμβούλου που με όρισε ο Καριώτικος Λαός

 

 

Μ΄ εκτίμηση

 

 

Λευτέρης Κόχυλας

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΧΙΛΑΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Email: elcochilas@yahoo.gr

Ημερομηνία αποστολής της επιστολής στο mail της Ικαριακής Ραδιοφωνίας 30-1-2014

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue