Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Ανοιχτή επιστολή Οικολογικού Ανέμου σε νεοεκλεγέντα Περιφερειακά και Δημοτικά σχήματα Βορείου Αιγαίου

Ανοιχτή επιστολή Οικολογικού Ανέμου σε νεοεκλεγέντα Περιφερειακά και Δημοτικά σχήματα Βορείου Αιγαίου

by ikariaki.gr
4 views

Χίος, 28 Μαΐου 2014

Επιστολή στα νεοεκλεγμένα Δημοτικά σχήματα.

Προς: Δήμαρχο Σάμου, κ. Μιχαήλ Αγελόπουλο
Δήμαρχο Χίου, κ. Μανώλη Βουρνού
Δήμαρχο Ψαρών, κ. Κωνσταντίνο Βρατσάνο
Δήμαρχο Λέσβου, κ. Σπυρίδων Γαληνό
Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου, κα. Μαρία Κακαλή
Δήμαρχο Λήμνου, κ. Δημήτριο Μαρινάκη
Δήμαρχο Φούρνων, κ. Ιωάννη Μαρούση
Δήμαρχο Ικαρίας, κ. Στυλιανό Σταμούλο

 

Αξιότιμοι/ες κύριοι/κυρίες Δήμαρχοι,

Με την επιστολή αυτή επιθυμώ να σας συγχαρώ για την εκλογή σας. Ελπίζω η θητεία σας να είναι εποικοδομητική και ωφέλιμη για τα νησιά μας. Εύχομαι το νέο Δημοτικό συμβούλιο να διαπνέεται από πνεύμα συνεργασίας μεταξύ όλων των παρατάξεων.

Παρόλο που είμαστε περιφερειακή παράταξη είμαστε ανοικτοί σε διαβούλευση και σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση. Με παρεμβάσεις μας στο παρελθόν υπερασπιστήκαμε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις έπειτα από επεξεργασία και συνεργασία με φορείς και πρόσωπα. Χαρακτηριστικοί τομείς παρέμβασης έχουν υπάρξει τα θέματα ενέργειας, τα πολεοδομικά, η ανακύκλωση και διαχείριση απορριμμάτων, τα θέματα δημόσιων χώρων και αστικής ανάπλασης, η διαχείριση υδατικών πόρων, τα ζητήματα βιώσιμης κινητικότητας (ποδήλατο) κ.ά.

Ως Οικολογικός Άνεμος θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε πολιτικές και πρωτοβουλίες που είναι κοινωνικά δίκαιες, οικολογικά ορθές και δημιουργούν ασφαλές πλαίσιο για αειφόρο ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό θα σταθούμε αρωγοί και υποστηρικτές σε κάθε θετική πρωτοβουλία από την πλευρά σας.

Ταυτόχρονα όμως, θα βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για να επισημάνουμε έγκαιρα λογικές που θίγουν τη δημοκρατία και συντηρούν την πολιτική εξάρτηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία και τα κόμματα.

Προσδοκούμε σε μια αποτελεσματικότερη δημόσια διοίκηση και θα περιμένουμε να το δούμε και μέσα από την αναδιάρθρωση δομών με κριτήρια αξιοκρατικά και ειλικρινές όραμα προόδου απέναντι σε παρελθούσες λογικές παλαιοκομματικού χαρακτήρα.

banner

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας.

Με εκτίμηση,
Βασίλης Μπάλλας

Επερχόμενος περιφερειακός Σύμβουλος με τον Οικολογικό Άνεμο στο Βόρειο Αιγαίο.


Χίος, 28 Μαΐου 2014

Επιστολή στο νεοεκλεγμένο Περιφερειακό Συμβούλιο

Προς: Χριστιάννα Καλογήρου

Κοινοποίηση: Αθ. Γιακαλής, Αγλ. Κυρίτση, Στ. Κόρακας, Ι. Σπιλάνης

 

 

Αξιότιμη Περιφερειάρχη, κα. Καλογήρου,

Με την επιστολή αυτή επιθυμώ να σας συγχαρώ για την εκλογή σας στο πηδάλιο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ελπίζω η θητεία σας να είναι εποικοδομητική και ωφέλιμη για τα νησιά μας. Εύχομαι το νέο περιφερειακό συμβούλιο να διαπνέεται από πνεύμα συνεργασίας μεταξύ όλων των παρατάξεων.

Ο Οικολογικός Άνεμος, μέσω της παρουσίας μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεχίζει να υποστηρίζει πολιτικές και πρωτοβουλίες που είναι κοινωνικά δίκαιες, οικολογικά ορθές και δημιουργούν ασφαλές πλαίσιο για αειφόρο ανάπτυξη.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τις προτάσεις σας για αποτελεσματική λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου, των δομών και των οργάνων του οι οποίες εκτιμούμε ότι θα βασίζονται σε αρχές απόλυτης διαφάνειας και αξιοκρατίας. Αντιλαμβανόμενοι όμως την κομματική χροιά της νέας περιφερειακής αρχής, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ως παράταξη βρισκόμαστε απέναντι σε λογικές που συντηρούν την εξάρτηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία και τα κόμματα. Επιθυμούμε δημόσια διοίκηση που να διαπνέεται από συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, που να διαβουλεύεται με την κοινωνία, που να προάγει την αξιοκρατία, να βελτιώνει και να βελτιώνεται, να πολεμάει τη φθορά του πελατειακού συστήματος.

Διανύουμε μια περίοδο όπου η κάλυψη των άμεσων ταμειακών αναγκών της χώρας οδηγεί σε υποθήκευση πόρων και δημόσιου χώρου, όπου χάριν βιασύνης καταστρατηγείται η διαβούλευση με τους πολίτες ενώ αυξάνεται η επιρροή των λόμπυ των πολυεθνικών, όπου η ανεργία βρίσκεται σε ύψη δυσθεώρητα και οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις πιέζονται και κλείνουν, όπου η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται, όπου η ακροδεξιά ενισχύεται διαρκώς σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Σε αυτή την πολιτική συγκυρία δεν αρκούν μόνο οι εξαγγελίες, ούτε καν η εφαρμογή και υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών. Αυτό που απαιτείται είναι η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους δημοκρατικούς θεσμούς. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να καταβάλλεται από πολίτες και από πολιτικούς, με τους τελευταίους να οφείλουν να δείχνουν το παράδειγμα.

Εφόσον η νέα περιφερειακή αρχή αντιλαμβάνεται, κατανοεί και σέβεται τις παραπάνω αρχές, όχι αποσπασματικά, αλλά με συνέπεια, διάρκεια και ευρύτητα, να είστε σίγουρη ότι θα βρείτε τον Οικολογικό Άνεμο συνεργάτη και αρωγό σε οτιδήποτε θετικό.

Με ευχές για ευδόκιμη θητεία,
Βασίλης Μπάλλας

Επερχόμενος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Οικολογικό Άνεμο στο Βόρειο Αιγαίο.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue