Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριώτες Ανοιχτή επιστολή Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευδήλου Ικαρίας

Ανοιχτή επιστολή Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευδήλου Ικαρίας

by ikariaki.gr
9 views

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΑΠΆΝΤΗΣΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΥΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΏΝ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

                        Σε απάντηση της από 11 Μαίου 2016 εξωδίκου δήλωσης των αιτούντων Ξενοφώντα Μαυρογεώργη, Γεώργιο Μαυρογιώργη, Αργυρώ Μαυρογεώργη, Αλεξάνδρου Κλείτσα και Σοφία Καλογερή κ.λπ.

———————————————

 

Ως νόμιμη εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευδήλου Ικαρίας, έλαβα με έκπληξη την απο 11 Μαίου 2016 εξώδικο δήλωση είκοσι ενός (21) «μελών» του Συνεταιρισμού.

Σε απάντηση αναφορικά με την ανάκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευδήλου Ικαρίας αναφέρω τα κάτωθι:

Α) Οι αρχαιρεσίες της 27ης Μαρτίου 2016 έλαβαν νομίμως τόπο στην έδρα του Συνεταιρισμού, παρουσία της κυρίας Πρωτοδίκου Σάμου Άννα Καλού, όπως αυτή διορίστηκε βάσει της υπ’αριθ. Πρωτ. 55/2016 απόφασης του Πρωτοδικείου Σάμου, η οποία προήδρευσε της Εφορευτικής Επιτροπής και υπέγραψε τα δύο πρακτικά για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και λοιπών οργάνων και έγκρισης απολογισμού δράσης του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

banner

Β) Όσον αφορά τη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου, πρέπει να τονιστεί ότι αυτό εκλέχθηκε βάσει της απο 29 Νοεμβρίου 2015 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και συμφωνα με τα πρακτικά της ορίζονται ως μέλη εφορευτικής επιτροπής (βάσει του άρθρου 22 του Καταστατικού) για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών σε ημερομηνία που θα όριζε το Πρωτοδικείο Σάμου οι: Koύβαρης Ιωάννης, Φουντούλης Σταμάτης και Πορής Νίκος.

Γ) Μετά την λήξη των αρχαιρεσιών συγκλήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο σε σώμα ως εξής: Φράγκου Θάλεια Πρόεδρος, Σπανού Φωτεινή- Αντιπρόεδρος, Aνταράκη Στυλιανή- Γραμματέας, Χαρδαλούπα Αλεξάνδρα- Ταμίας, Τσούνος Ιωάννης- Μέλος, και αναπληρωματικό μέλος ο Μαυρογεώργης Ξενοφώντας.

Δ) Οι αρχαιρεσίες διεξαχθήκαν νομιμοτύπως. Παρουσιάστηκαν να ψηφίσουν το 90,4 % των ταμειακώς εντάξει μελών και κατεχόντων νομίμως μερίδα, βάσει του Ν. 2810/2000 όπως τροποποιήθηκε με τους ν. 4015/2011, 4277/2014 και 4384/2016 (άρθρα 13, 17).

Ε) Αναφορικά με τους αιτούντες μόνο ο κ. Ξενοφώντας Μαυρογεώργης θεωρείται ταμειακώς εντάξει και κατέχων νόμιμη μερίδα. Μάλιστα έλαβε μέρος νομιμοτύπως ως υποψήφιος στις αρχαιρεσίες και εξελέγη αναπληρωματικό μέλος, ως αναφέρθη πιο πάνω. Όλοι οι υπόλοιποι δεν είναι ταμειακώς εντάξει και οι περισσότεροι απο αυτούς δεν κατέχουν νόμιμα συνεταιριστική μερίδα (δεν έχουν προσκομίσει τα νομιμότυπα δικαιολογητικά κληρονομιάς- εταιρικής μερίδας ή δεν πληρούν τις προυποθέσεις του άρθ. 5, 6 και 7 του Καταστατικού).

ΣΤ) Επίσης, πρόκειται να συζητηθεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σάμου η απο 23 Μαρτίου 2016 νέα αγωγή σας, κατά του Συνεταιρισμού, η οποία και έχει οριστεί να συζητηθεί άμεσα (1η Ιουνίου 2016).

Ζ) Ως προς τα αιτούμενα στοιχεία και βιβλία αυτα δεν δύναται να παραδοθούν απο τη στιγμή που στην πλειοψηφία τους οι αιτούντες δεν θεωρούνται ταμειακώς εντάξει μέλη. Τα βιβλία βρίσκονται προς ενημέρωση του οποίουδήποτε τακτοποιημενου και νομικά μέλους εντος της έδρας του Συνεταιρισμού και κατόπιν συννενοήσεως.

Η) Τέλος, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί διεξάγεται οικονομικός έλεγχος απο αρμόδιους ελεγκτες.

Ζ) Για κάθε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δικηγόρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Αναστάσιο- Αλέξανδρο Κασσανδρινό, τηλ. 210 72 44850-1

 

Ικαρία, 16 Μαίου 2016

Η Πρόεδρος

 

 

Η Γραμματέας

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue