Home ΑρθρογράφοιΕλεύθερη Πένα Αναρτήθηκε το 38 Τεύχος από τα Ικαριακά και Φουρνιώτικα Νέα

Αναρτήθηκε το 38 Τεύχος από τα Ικαριακά και Φουρνιώτικα Νέα

by ikariaki.gr
25 views

Aναρτήθηκε το νέο Τεύχος 38 της Ηλεκτρονικής περιοδικής έκδοσης

 

γιαννίρηςΙκαριακά και Φουρνιώτικα Νέα
Φλεβάρης2014-Φλεβάρης 2015

Το βρίσκετε στη διεύθυνση: http://www.asda.gr/ikariaka/hlekd38.htm

Το τεύχος, εκτός από την κανονική ύλη (Επίκαιρα θέματα, Ενημερωτικά κείμενα – Χρήσιμες πληροφορίες, Προτεινόμενα, Ειδήσεις από τη γειτονιά μας, Ειδήσεις από την Επαρχία Ικαρίας, Αλληλογραφία) περιέχει και 5 αφιερώματα:
Αφιέρωμα 1: Βουλευτικές εκλογές 25-1-2015 -Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές 2014
Αφιέρωμα 2: Ανάπτυξη, Αποανάπτυξη ή Βιώσιμη Ευημερία;
Αφιέρωμα 3: Τα σκουπίδια μας είναι … προϊόντα που παράγουμε καθημερινά!
Αφιέρωμα 4: Επιπτώσεις από τις ανεμογεννήτριες
Αφιέρωμα 5: Εξόρυξη και λατομεία (αδρανών και πέτρας- μαρμάρου)

Διαβάστε στη συνέχεια το σημείωμα της σύνταξης και τα περιεχόμενα.

Καλή ανάγνωση
Ο εκδότης: Ηλίας Γιαννίρης

Σημείωμα της σύνταξης

Αγαπητοί αναγνώστες
Το παρόν τεύχος (Νο 38) βγήκε ετήσιο (!) αντί για τρίμηνο ή τετράμηνο και μάλιστα με 311 σελίδες. Νέο ρεκόρ!
Αργήσαμε για συγκεκριμένους λόγους.
Η Άνοιξη, το Πάσχα, οι διπλές εκλογές του Μάη και η διπλή υποψηφιότητά μου ως Αντιπεριφερειάρχης Σάμου και ως ευρωβουλευτής, ένα «θερμό» πολύκοσμο καλοκαίρι φιλοξενίας στην Ικαρία, μια Αυγουστιάτικη 15νθήμερη αναμονή για τα γεννητούρια της εγγονής (15-29 Αυγούστου), ένα εικοσαήμερο ταξίδι στο γιό μου στον Καναδά το Σεπτέμβρη, οικοδομικές εργασίες, λιομάζεμα, βουλευτικές εκλογές της 25-1-2015, κάθοδος των Οικολόγων Πράσινων με το ΣΥΡΙΖΑ, εκλογή ενός βουλευτή (Γιώργος Δημαράς), ανάληψη του Γιάννη Τσιρώνη των Οικολόγων Πράσινων ως αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος. Διαδοχικά γεγονότα που έκαναν άνω-κάτω την ύλη που κάθε φορά ετοίμαζα.
Υπήρχε όμως και μια παράλληλη ψυχική κόπωση. Αφ’ ενός η ενασχόληση με το εσωτερικό των Οικολόγων Πράσινων. Αφ’ ετέρου το απρόσμενο κλείσιμο ενός παράνομου λατομείου στο Πέζι Ικαρίας, με σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις, που προεκλογικά αποδόθηκε στον «Οικολογικό Άνεμο» για μικροκομματικούς λόγους.
Εύχομαι η ανάληψη της κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ μετά την μεταεκλογική συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ να συνεχίσει να δίνει αισιοδοξία για μια πορεία που να αντιστοιχεί με τους πόθους του λαού, να ανορθώσει τη δημοκρατική λειτουργία και να αρχίσει να δρομολογεί λύσεις για μακροχρόνια χειμάζοντα προβλήματα, που είναι πολλά, από πάνω μέχρι κάτω, μέχρι και την νησιώτικη Ελλάδα και την Ικαρία και τους Φούρνους. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από τα «πάνω». Αντίθετα, εμείς, από τα κάτω πρέπει να οδηγούμε το μέλλον. Ενεργοί και δραστήριοι πολίτες θα πρέπει να γίνουμε όλοι μας με λιγότερη γκρίνια και συνθήματα και περισσότερη δουλειά, όπως τραγουδούσε ο αξέχαστος Μάνος Λοϊζος.
Υπάρχουν πέντε (!) αφιερώματα και πλούσια ύλη που θα έχετε να διαβάζετε για καιρό. Στην υπόλοιπη ύλη θα βρείτε σημαντικές προτάσεις για το μέλλον της χώρας και της Επαρχίας Ικαρίας, προτεινόμενα και ειδήσεις για την Ικαρία και την ευρύτερη νησιώτικη περιοχή.
Πολύ περισσότερα «τρέχουν» γύρω μας όπως θα έχετε αντιληφθεί. Ξαφνικά έχει πυκνώσει ο πολιτικός χρόνος. Ας συμμετέχουμε όλοι σε ενέργειες και δράσεις που «αναβλύζουν» και φέρνουν το νέο.
Τα «Ικαριακά και Φουρνιώτικα Νέα» προσπαθούν να πιάνουν τον παλμό της επικαιρότητας και να χαράζουν δρόμους για ένα μέλλον που να είναι δικό μας και να μας αξίζει.

Για τη σύνταξη

banner

Ηλίας Γιαννίρης

Δείτε τα περιεχόμενα εδώ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue