Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Ανακοίνωση Δήμου Ικαρίας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου (επίπεδο 4) πρόκλησης πυρκαγιάς στην Ικαρία

Ανακοίνωση Δήμου Ικαρίας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου (επίπεδο 4) πρόκλησης πυρκαγιάς στην Ικαρία

by ikariaki.gr
105 views
Δεδομένου του υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου και προκειμένου να υπάρξει ο βέλτιστος δυνατός συντονισμός, καλούμε όλους για τη συνεργασία τους:
Οι οριζόμενοι δημότες για τις ομάδες πυρασφάλειας και σύμφωνα με τις επιστολές που έχουν παραλάβει από το Δήμο στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου να βρίσκονται σε ιδιαίτερη επαγρύπνηση.
• Πέρα αυτών, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων να συγκροτήσουν επιπλέον ομάδες περιφρούρησης και πυρασφάλειας, γι’ αυτό και καλούμε τους Τοπικούς Συλλόγους αλλά και όποιον δημότη επιθυμεί να συμμετέχει να επικοινωνήσουν άμεσα με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων όπου διαμένουν δηλώνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους, το χωριό, την πιθανή διαθεσιμότητα οχήματος καθώς και τις ημέρες και ώρες κατά τις οποίες μπορούν να συνδράμουν για το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε ο Δήμος Ικαρίας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική να υποδείξουν ωράρια (βάρδιες) και σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης περιφρούρησης.
Όλα τα σχετικά οχήματα του Δήμου είναι σε πλήρη ετοιμότητα (τροφοδοτημένα με νερό) αλλά ταυτόχρονα οι κάτοχοι χωματουργικών μηχανημάτων, βυτιοφόρων φορτηγών καθώς και οχημάτων 4Χ4 να είναι σε πλήρη επιφυλακή για την άμεση ανταπόκρισή τους εάν και όταν ζητηθεί.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της προστασίας των ζώων συντροφιάς σε περίπτωση φυσικών καταστροφών και ιδίως πυρκαγιών, έχει οριστεί υπεύθυνος ως το σημείο επαφής του Δήμου με τους δημότες για την προστασία ζώων συντροφιάς σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία από τους αρμόδιους φορείς η απομάκρυνση των πληγέντων και απειλούμενων δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς και η μεταφορά τους σε ασφαλή χώρο προσωρινής φιλοξενίας, ο οποίος θα παρέχει επαρκή προστασία από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθώς και πρόσβαση σε τροφή και πόσιμο νερό.
Υπενθυμίζουμε ότι:
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού κ.α
• Απαγορεύονται εργασίες με κίνδυνο ανάφλεξης (μελισσοκομία)
Απαγορεύεται στο Δήμο η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, δασικές εκτάσεις, περιοχές Natura, ρεματιές κλπ.
Οι συμπολίτες μας να είναι σε διαρκή κινητοποίηση σε κάθε χωριό και παρακαλούνται για την άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό 199 ή στο 112 αν αντιληφθούν καπνό ή φωτιά.
Παρακαλούμε για τη μη επανάληψη ενεργειών απόρριψης επικίνδυνων αντικειμένων για πρόκληση πυρκαγιάς, όπως αυτά που συνέλεξε η υπηρεσία καθαριότητας και επιτείνουν τον κίνδυνο δημιουργώντας ταυτόχρονα τεράστια ανασφάλεια: φιάλες υγραερίου, τζάμια, φλόγιστρα, οθόνες τηλεόρασης κλπ. Τα συνεργεία υποχρεούνται να μεριμνούν για τη φύλαξη εύφλεκτων υγρών σε ασφαλή σημεία και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Χρήσιμα Τηλέφωνα:
Πυροσβεστική: 199
Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αγίου Κηρύκου: 2275 022784
Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ραχών: 2275 041045
Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου: 22750 22222
Αστυνομικό Τμήμα Ευδήλου: 22750 31222
Καλαμπόγιας Νίκος, Δήμαρχος: 6948742225
Καλαμάρας Νίκος Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας: 6979398927
Κτηνίατρος Κώστας Ρουστάς: 6944397716
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue