Home Εκπαίδευση Ανακοινώσεις συνδικάτων/σωματείων για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Ανακοινώσεις συνδικάτων/σωματείων για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών

by ikariaki.gr
2 views

σχολείοΕργατικό Κέντρο Σάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ικαρία, 13 Μάη 2013

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση που για άλλη μια φορά έδειξε το αντιδημοκρατικό-αποκρουστικό πρόσωπό της και προχώρησε σε επιστράτευση εργαζομένων, αυτή τη φορά των εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να φοβίσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους χρησιμοποιώντας όλους τους μηχανισμούς που έχει στα χέρια της και όλους τους αντιλαϊκούς-αντιδημοκρατικούς νόμους, προκειμένου να περάσει δια πυρός και σιδήρου την πιο αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική που γνώρισε ο τόπος.

Θέλει να «τελειώνει» με όποιον κλάδο αγωνίζεται, με όποιον εργαζόμενο «σηκώνει κεφάλι», ώστε από την μια να περάσει τα βάρβαρα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και από την άλλη να «παραδειγματίσει» και να φοβίσει όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Στο νέο σχολείο της αγοράς θέλουν τον δάσκαλο συμβιβασμένο και υποταγμένο. Εργαζόμενο χωρίς δικαιώματα που ανάλογα θα «μαθαίνει και θα μορφώνει» τα παιδιά μας.

Δεν δικαιούμαστε και δεν πρέπει ν’ αφήσουμε να περάσει έτσι αυτή η κρατική τρομοκρατία. Η απόφαση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών μας αφορά όλους. Αφορά όλο το εργατικό κίνημα και κάθε εργαζόμενο. Αφορά το καίριο ζήτημα της παιδείας, τους εργαζόμενους γονείς και τα παιδιά μας.

Τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Πρέπει και μπορούμε να βάλλουμε φρένο στην κρατική τρομοκρατία με ενότητα και συσπείρωση της τάξης μας. Μόνο η μαζική, λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει την κρατική καταστολή. Εδώ είναι η δύναμή μας, εδώ είναι και η ελπίδα μας! Μόνο με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να τους γονατίσουμε. Αυτή την ανυπέρβλητη δύναμη που έχουμε θα πρέπει η εργατική τάξη και να την καταλάβει και να την δείξει απέναντι στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του υπηρέτες.

 

banner

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ!


Σύλλογος «ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ»

 

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

 

Η κυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΔΗΜ.ΑΡ. –συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της και της ΕΕ- έχει βάλει στο εκτελεστικό απόσπασμα το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών, καιρό τώρα.

Χιλιάδες σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Παιδιά υποσιτισμένα στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες ή ταξιδεύουν χιλιόμετρα για να πάνε στο κοντινότερο σχολείο.

Η σχολική διαρροή και η παιδική εργασία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Για πρώτη φορά λείπουν τόσοι εκπαιδευτικοί από τις αίθουσες.

Είναι πρόκληση αυτή η κυβέρνηση, να καμώνεται ότι νοιάζεται για τον μαθητή και την οικογένεια του που αγωνιά μπροστά στις πανελλαδικές εξετάσεις!

Εμείς οι γυναίκες που πασχίζουμε για το μεροκάματο της οικογένειάς μας, δεν βλέπουμε στην κυβέρνηση παρά τον δήμιό μας. Αυτοί που μας κλέβουν τη ζωή δεν γίνεται να νοιάζονται για τα παιδιά μας.

Καλούμε ον Υπουργό Παιδείας να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και να πάρει ΤΩΡΑ πίσω τα χαρτιά της επιστράτευσης και το προεδρικό διάταγμα.

Χθες ήταν οι Ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αύριο κάποιος άλλος από εμάς.

Καλούμε όλο το λαϊκό κίνημα να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για να ακυρώσει την τρομοκρατία της κυβέρνησης και να κάνει δική του υπόθεση τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση.

Ικαρία, 13 Μάη 2013


Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Βιοτεχνών-Επαγγεματιών-Εμπόρων Δήμου Ικαρίας

 

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

 

Ο σύλλογος αυτοαπασχολούμενων – βιοτεχνών- επαγγελματιών- εμπόρων δήμου Ικαρίας καταδικάζει την επιστράτευση των καθηγητών και εκφράζει την αλληλεγγύη του.

 

Η επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην παιδεία. Δείχνει, ότι το ζήτημα της παιδείας είναι και πρέπει να γίνει υπόθεση του λαού και της ταξικής πάλης. Ο πανικός της κυβέρνησης απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων την οδηγεί σε ολοένα και περισσότερη καταστολή και τρομοκρατία.

 

Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, του Μετρό, σήμερα οι καθηγητές, αύριο θα είναι η σειρά άλλου κλάδου που θα αντιστέκεται στην επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στους εργαζόμενους και στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

 

Νόμος και τάξη σημαίνει από τη μια καταστολή, συκοφάντηση, ανεργία, απολύσεις και από την άλλη φόβος και σκυμμένα κεφάλια.

 

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει δυναμική απάντηση.

Να μην περάσει η τρομοκρατία.

Να αρθεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

 

 

Ικαρία 13 Μαΐου 2013


Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Συναφών Επαγγελμάτων (Τουριστικά και Επισιτιστικά Επαγγέλματα) Ικαρίας – Φούρνων

3/05/2013

Ανακοίνωση για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών

 

Η Διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στον τουρισμό στην Ικαρία & τους Φούρνους, καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση που για άλλη μια φορά έδειξε το αντιδημοκρατικό-αποκρουστικό πρόσωπό της και προχώρησε σε επιστράτευση εργαζομένων, αυτή τη φορά των εκπαιδευτικών.

Είναι πρόκληση αυτή η κυβέρνηση, να καμώνεται ότι νοιάζεται για το «πρώτα ο μαθητής» που πρέπει να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις! Η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών δείχνει την ουσία της πρόθεσης που είχε από την αρχή. Η επιλογή αυτή πρέπει να βρει απέναντί της όλο το οργανωμένο κίνημα, και τις λαϊκές οικογένειες. Χθες ήταν οι Ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αύριο κάποιος άλλος από εμάς.

Αν νοιαζόταν πραγματικά αυτή η κυβέρνηση θα έπρεπε να έδειχνε την ιδία ευαισθησία όταν πήγαιναν στα μαθήματα πεινασμένοι μαθητές, όταν τα σχολεία είχαν πρόβλημα με την θέρμανση στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όταν οι γονείς αναγκαζόταν να μεταφέρουν τα παιδία τους στο σχολείο γιατί οι «ευαίσθητοι» κυβερνώντες δεν εξασφαλίζουν την δωρεάν μεταφορά τους σχεδόν σε όλη την χώρα, όταν αντί για βιβλία δίνονται φωτοτυπίες, όταν η παιδεία μόνο δωρεάν δεν είναι, όταν το 65% των νέων είναι άνεργοι και όταν πτυχιούχοι άνεργοι δημιουργούν νέα καραβάνια μεταναστών.

 

Τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Πρέπει και μπορούμε να βάλλουμε φρένο στην κρατική τρομοκρατία με ενότητα και συσπείρωση της τάξης μας. Μόνο η μαζική, λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει την κρατική καταστολή. Εδώ είναι και η ελπίδα μας! Μόνο με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να αντισταθούμε ουσιαστικά .


 

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ !

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών επαγγελμάτων Ικαρίας και Φούρνων

Ικαρία 13/5/2013

Για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το συνδικάτο οικοδόμων Ικαριας – Φούρνων, καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, η οποία στην προσπάθειά της να περάσει και στην εκπαίδευση την ταξική αντιλαϊκή πολιτική της, έθεσε και τον κλάδο των καθηγητών σε πολιτική επιστράτευση πριν καν αποφασισθεί η απεργία, αποδεικνύοντας ότι ο αντιδημοκρατικός της κατήφορος δεν έχει τέλος.

Πριν λίγο καιρό επιστρατεύονταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, ξυλοκοπούνταν και σέρνονται στα δικαστήρια 35 στελέχη Ομοσπονδιών και σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για τη διαμαρτυρία τους στο υπουργείο Εργασίας. Η πολιτική επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών και στην παιδεία. Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο "νέο σχολείο" της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, της δραστικής περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών.

Αυτή η επίθεση στους εκπαιδευτικούς και στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση είναι ενταγμένη στη γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου να μας φορτώσουν τα σπασμένα της κρίσης τους στην πλάτη μας, πετσοκόβοντας μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, επιβάλλοντας δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, διαλύοντας τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εμπορευματοποιώντας την υγεία και την εκπαίδευση.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Η απάντηση της εργατικής τάξης απέναντι στη βάρβαρη ταξική πολιτική της κυβέρνησης και στην προσπάθειά της να ποινικοποιήσει τους αγώνες μας, να τρομοκρατήσει πρέπει να είναι η οργάνωση στα σωματεία, ο ενιαίος ταξικός αγώνας όλων των εργαζομένων, η κοινωνική συμμαχία με τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, για να την ανατρέψουμε και αυτή και τους φορείς της.


 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η διοίκηση του Συνδικάτου


Σωματείο Μισθωτών Συνταξιούχων Ικαρίας – Φούρνων

 

Ικαρία, 13 Μαΐου 2013

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

Το σωματείο μισθωτών συνταξιούχων Ικαρίας και Φούρνων καταδικάζει τη βαρβαρότητα του "Νόμος και Τάξη" της κυβέρνησης που εφαρμόζει στους καθηγητές με την επιστράτευσή τους.

Η κυβέρνηση που ευθύνεται για τη σημερινή τραγική κατάσταση στα σχολεία προσπαθεί να εμφανιστεί ότι δήθεν νοιάζεται για το μέλλον των εγγονιών μας. Κεφάλαιο, ΕΕ, Κυβέρνηση έχουν ετοιμάσει μαύρο μέλλον για τα παιδιά και τις οικογένειες τους με ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.

Τώρα να παρθεί πίσω η απόφαση αυτή! Η τρομοκρατία και ο φόβος δεν θα περάσουν!

Οι συνταξιούχοι θα είμαστε όπως σε όλη μας τη ζωή, στην πρώτη γραμμή του αγώνα, να τσακίσουμε την κρατική καταστολή ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό!

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue