Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Ανακοίνωση του Ν.Τ. Σάμου ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΣ, για την απεργία στις 19/12/12

Ανακοίνωση του Ν.Τ. Σάμου ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΣ, για την απεργία στις 19/12/12

by ikariaki.gr
7 views

απεργίαΣυναδέλφισσες – συνάδελφοι, η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει, εξαπλώνεται και σ’ άλλες χώρες και οξύνεται ο ανταγωνισμός των μονοπωλίων. Την ίδια στιγμή κυβέρνηση, αστικό κράτος, Ε.Ε. και πλουτοκρατία ισοπεδώνουν τη ζωή μας. Παίρνουν μέτρα, ψηφίζουν νόμους που στην κυριολεξία τσακίζουν μισθούς και λαϊκά δικαιώματα. Σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο λαό, για να ενισχύσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, για να διαμορφώσουν ένα κράτος πιο αντιλαϊκό, πιο συγκεντρωτικό, πιο αυταρχικό, πιο υποστηρικτικό στην οικονομική δραστηριότητα του κεφαλαίου.

Ακριβώς αυτή τη στρατηγική στόχευση υπηρετούν το σύνολο των μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η αξιολόγηση, οι υπέρογκες αυξήσεις της ΔΕΗ στο ρεύμα, το πετσόκομμα των συντάξεων και του εφάπαξ, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, οι περίπου 10.000 απολύσεις στο Δημόσιο που βρίσκονται σε εξέλιξη, μέσω διαθεσιμότητας.

Το γενικευμένο καθεστώς της υποχρηματοδότησης, των περικοπών, η μείωση του υπαλληλικού προσωπικού, η επιτάχυνση του «Καλλικράτη» και των ιδιωτικοποιήσεων τσακίζουν το δικαίωμα του λαού για να έχει έστω και τη στοιχειώδη πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες. Ιδιαίτερα με την αξιολόγηση και το νομοσχέδιο για την «κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα», που μόλις έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, έρχεται νέο μεγάλο κύμα απολύσεων. Σαράντα χιλιάδες (40.000) εργαζόμενοι στο Δημόσιο υπολογίζεται να απολυθούν στο επόμενο διάστημα. Η δικτατορία του κεφαλαίου αποκαλύπτεται ακόμη πιο καθαρά.

Απαιτείται ενιαίος παλλαϊκός αγώνας όλων των κλάδων του Δημοσίου για να μπλοκαριστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, οι απολύσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις. Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε οι μισοί να μην έχουμε καθόλου δουλειά και οι άλλοι μισοί να δουλεύουμε από το πρωί έως το βράδυ, 365 ημέρες τον χρόνο, με μεροκάματα πείνας, χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή. Τώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι εργατοϋπάλληλοι μπορούμε να οργανώσουμε τους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, τη φοροληστεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, το αυταρχικό κράτος και τις αντιλαϊκές πολιτικές. Να πολεμήσουμε ταξικά, να σημαδέψουμε σωστά, κόντρα σε Μνημόνια και αφεντικά. Έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε!

Διεκδικούμε:

  • Καμία απόλυση. Μόνιμη δουλειά για όλους.
  • ΟΧΙ σε όλα τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους.
  • ΟΧΙ στο νέο κατάπτυστο φορολογικό νομοσχέδιο.
  • Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο 45% στα κέρδη, να καταργηθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές του.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση, δημόσιες δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες και πρόνοια για όλο το λαό.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Στη Σάμο, συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Στην Ικαρία, προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στη ΔΟΥ Αγίου Κηρύκου συγκέντρωση στις 12 στο δημαρχείο Ικαρίας

banner


ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΒΡΙΟΥ 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Εργαζόμενες –Εργαζόμενοι, Νέοι και νέες, Άνεργοι και συνταξιούχοι

Το ΕΚΣ καλεί τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους σε μαζική συμμετοχή στην στάση εργασίας και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνονται στα νησιά μας από το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ για να σταλεί αποφασιστικό μήνυμα σε κυβέρνηση, τρόικα και εργοδότες ότι:

  • Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε πια οι μισοί να μην έχουμε καθόλου δουλειά και οι άλλοι μισοί να δουλεύουμε από το πρωί έως το βράδυ 365 ημέρες τον χρόνο με μεροκάματα πείνας χωρίς ούτε καν τις Κυριακές, χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή.

  • Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να είμαστε άνεργοι, να παίρνουμε μεροκάματα πείνας και ταυτόχρονα να πληρώνουμε τα φάρμακα, τους γιατρούς, περισσότερα για την εκπαίδευση, για το φως, το νερό, το τηλέφωνο, τις μετακινήσεις μας, που αποτελούν στοιχειώδη δικαιώματα και θεμελιακές ανάγκες μας.

  • Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να μας αρμέγεται συνεχώς μέσω των ανατιμήσεων των φορολογικών χαρατσιών και άλλων κεφαλικών φόρων και τα κρατικά αυτά έσοδα να δίνονται πίσω με χορηγίες, ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές και με 10αδες άλλους τρόπους στους καπιταλιστές, στα μονοπώλια που θησαυρίζουν από τον ιδρώτα μας.

  • Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να αλλάξουμε εσάς που άλλωστε ποτέ δεν θα αλλάξετε. Θα σταματήσουμε εμείς να παρακολουθούμε παθητικά την σφαγή μας. Κάθε μέρα θα οργανώνουμε καλύτερα τον αγώνας μας ενάντια σας. Tο ξέρουμε ότι δεν έχετε έλεος απέναντι μας και ούτε θα σταματήσετε να μας ματώνεται αν δεν σας κόψουμε τα χέρια. Και αυτό θα κάνουμε.

Όλοι και όλες στη στάση εργασίας στις 19 Δεκέμβρη 12 – 15 μ.μ στην 24ωρη απεργία για τους δημόσιους υπάλληλους και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στα νησιά μας

Στη Σάμο, συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Στην Ικαρία, προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στη ΔΟΥ Αγ. Κηρύκου συγκέντρωση στις 12 στο δημαρχείο Ικαρίας

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue