Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ για την 1η Μάη

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ για την 1η Μάη

by ikariaki.gr
2 views

Χωρίς τίτλο (2)

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1η ΜΑΗ στις 12 πμ στις ΡΑΧΕΣ

 

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες πρωτοπόρους εργάτες που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ού αιώνα. Το 8ωρο, τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Παιδεία, την Υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

 

 Όποτε οι εργαζόμενοι ακούνε τα αφεντικά και τους ανθρώπους τους να μιλούν για πατριωτισμό, πρέπει να ξεσηκώνονται. Η δικιά μας η πατρίδα είναι το δίκιο του εργάτη,  μισθοί και συντάξεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας, όχι η κλοπή των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και των πανεπιστημίων μας, όχι το χαράτσωμά μας. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από κυβερνήσεις που εφαρμόζουν τις πολιτικές της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ. Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών, είναι εδώ για να μείνουν αν όλοι εμείς δεν μπούμε στον αγώνα με τη σημαία της τάξης μας. Αγώνας τώρα για την άμεση ανάκτηση των απωλειών μας!

Την ώρα που η χρηματοδότηση στους  Δήμους  από την κεντρική διοίκηση συνεχίζει να περιορίζεται και οι εργαζόμενοι με μόνιμη και σταθερή δουλειά να μειώνονται, στους περισσότερους κάνουν «πάρτυ» οι επιχειρήσεις και οι κάθε είδους οργανώσεις, προσλαμβάνοντας εργαζόμενους με μισθό 430 και 490 ευρώ, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, προετοιμάζοντας το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι δήμοι στους πολίτες και την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας.

banner

Με δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου η συγκυβέρνηση πρώτα κερνάει τους «μεγαλοκαρχαρίες» με φοροαπαλλαγές και ύστερα στέλνει το λογαριασμό στους εργαζόμενους  δεσμεύοντας τα διαθέσιμα δήμων, ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, πανεπιστημίων.

 Δε διαπραγματεύεται για να γυρίσουν πίσω οι μισθοί μας, να δοθούν λεφτά στις κοινωνικές δομές, στην παιδεία, στην υγεία.

Η πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Είναι το νήμα που συνδέει τους αγώνες που έδωσε η τάξη μας, τις θυσίες της, με τους αγώνες που θα δώσει για να υπερασπιστεί το μέλλον της και το μέλλον των παιδιών μας. Το μέλλον που ανήκει στο κόσμο της εργασίας!

Ζητώ η εργατική πρωτομαγιά!    Να μη λείψει κανείς! 

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη στις 12 π.μ. στις  Ράχες.

                                              ΤΟ   ΔΣ           ΙΚΑΡΙΑ  29/4/2015

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue