Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Ανακοίνωση μελών της Ικαριακής Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης (ΙΚΑ.ΡΙ.Α)

Ανακοίνωση μελών της Ικαριακής Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης (ΙΚΑ.ΡΙ.Α)

by ikariaki.gr
3 views

ικαρίαΑΝΑΝΟΙΝΩΣΗ

Ικαριακή Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση

ΙΚΑ.ΡΙ.Α.

Τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης Ικαριακή Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση (ΙΚΑ.ΡΙ.Α.) συγκεντρωθήκαμε στην δημοτική αίθουσα του Ευδήλου για να συζητήσουμε και να αξιολογήσουμε την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Ο λόγος που συγκροτήθηκε η παράταξη αυτή, ήταν σαφώς προσδιορισμένος στην ιδρυτική του διακήρυξη και είχαμε ξεκάθαρα δηλώσει με ποιους είμαστε. Ονειρευτήκαμε ένα νησί ζωηρό, νεανικό, προσιτό σε κάθε κάτοικο. Μια ελεύθερη, πολύχρωμη, πλουραλιστική πολιτεία ανθρώπων, ιδεών και δράσεων. Είμαστε αυτοί που βιώνουν καθημερινά τις δυσμενέστατες εξελίξεις της εφαρμογής των μνημονίων, της ανεργίας, του άδικου φορολογικού συστήματος, της έλλειψης βασικών υποδομών, των τεράστιων προβλημάτων στην υγεία και την παιδεία.

Δηλώσαμε από την αρχή ότι σύμμαχοί μας είναι οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο, οι ανασφάλιστοι, οι άνεργοι νέοι της Ικαρίας, οι παραπεταμένοι συνταξιούχοι, γενικά όλες οι αδύναμες ομάδες της κοινωνίας μας.

Σήμερα έχει διαμορφωθεί μια νέα πολιτική κατάσταση με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ , αλλά σε τίποτα δεν έχει αλλάξει η ζωή μας. Συνεχίζουν κανονικά τις άθλιες πολιτικές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Η κρίση και η φτώχια έχουν επηρεάσει ακόμα μεγαλύτερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας και το μέλλον δεν φαίνεται καλύτερο. Η συνέχιση των αυστηρών οικονομικών μέτρων από τους ψεύτες και αφερέγγυους νέους «σωτήρες» της ελληνικής οικονομίας, έχουν βάλει στόχο όχι μόνο τους λιγοστούς πιά εργαζόμενους με αμοιβές ψίχουλα, αλλά και τους μικροσυνταξιούχους, και τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που ζούν στα όρια της εξαθλίωσης. Εκτός των άλλων συνεχίζονται οι σκληρές μνημονιακές πολιτικές που καταβαραθρώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και λεηλατούν τον κοινό μας πλούτο. Συνεχίζουν να υποβαθμίζουν και να καταστρέφουν τις δημόσιες και κοινωνικές δομές, καταδικάζοντας την ελληνική και την κοινωνία της Ικαρίας σε απομόνωση. Τους κατοίκους των νησιών σε ανθρώπους δεύτερης διαλογής.

Ο Καλλικράτης που οι κυβερνώντες δήλωναν ότι θα καταργηθεί άμεσα, συνεχίζει απρόσκοπτα το «έργο» του. Οι δήμοι έχουν μετατραπεί στο μακρύ χέρι του κράτους, που εφαρμόζει τις μνημονιακές πολιτικές στην Τ.Α. Δεν ακούγεται ούτε σχόλιο για το περιβόητο «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας» και την εποπτεία του ακόμη και στα ψίχουλα του δημοτικού προϋπολογισμού της Ικαρίας. Οι τακτικές χρηματοδοτήσεις έχουν πέσει κάτω από το 30 % προηγούμενων χρόνων, οι υποδομές παραμένουν στο χάλι των προηγούμενων δεκαετιών και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τη ζωή μας με πανάκριβα είδη πρώτης ανάγκης (διατροφής, φαρμάκων, καυσίμων κίνησης και θέρμανσης, εισιτηρίων κλπ).

Όποιος σήμερα δεν αναγνωρίζει την πραγματικότητα αυτής της κατάστασης, ζεί σε άλλο κόσμο ή είναι συνειδητός προβοκάτορας.

Καλούμε τους πολίτες της Ικαρίας και κυρίως τους εκλεγμένους, να καταδικάσουν απερίφραστα τις εφαρμοζόμενες σήμερα πολιτικές στην Τ.Α. από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό το έργο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, απόλυτα ταυτισμένες με τις εντολές της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Σας καλούμε όλους σε ενότητα και αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της κοινωνίας μας.

banner

Εύδηλος Ικαρίας Απρίλης 2016

ΣΤΕΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΑΧΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.
(όσοι δεν παρευρέθηκαν, ή δεν ενδιαφέρονται ή ΔΕΝ είναι πιά μέλη της ΙΚΑ.ΡΙ.Α.)

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue