Home ΚοινωνίαΥγεία Ανακοίνωση ΛαΣ Φούρνων για τα προβλήματα υγείας των νησιών μας

Ανακοίνωση ΛαΣ Φούρνων για τα προβλήματα υγείας των νησιών μας

by ikariaki.gr
13 views

λασΕκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την κατάσταση που βρίσκεται το «πολυδύναμο ιατρείο», αλλά και όλες οι δομές του συστήματος υγείας στου Φούρνους καθώς και οι παροχές υγείας, συνέπεια των διαχρονικών αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών.

Σε όλους μας είναι γνωστό ότι στους Φούρνους, από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου δεν υπηρετεί κανένας γιατρός!

Στα νησιά των Φούρνων (Θύμαινα- Φούρνοι), με τρεις οικισμούς, δύο αγροτικά και ένα πολυδύναμο Ιατρείο, με 2000 κατοίκους πληθυσμό, με πολλά παιδιά και οικογένειες νέων, γυναίκες αλλά και ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, ανθρώπους που χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και φροντίδα, με δημοτικά σχολεία, γυμνάσιο και λύκειο, όλος αυτός ο κόσμος- όταν έχει «υγειονομική φροντίδα» από έναν και μόνο αγροτικό γιατρό!

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα περιφερειακά ιατρεία της Θύμαινας και Χρυσομηλιάς μένουν ακάλυπτα από γιατρό ή που στο «πολυδύναμο» των Φούρνων δεν υπηρετούν οι γιατροί που προβλέπονται.

Ξανά και ξανά, πολλά χρόνια τώρα, ζούμε επεισόδια στο ίδιο έργο, στο έργο της υποβάθμισης (της συνειδητής υποβάθμισης) του δημόσιο συστήματος υγείας , στο έργο της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης, στο έργο που λέγεται «πλήρωνε για να έχεις». Η φροντίδα Υγείας μετατρέπεται σε πανάκριβο εμπόρευμα, με την κατάσταση των ασφαλιστικών μας ταμείων, το κόψιμο δεκάδων εξετάσεων, με τη συμμετοχή στο φάρμακο, και πάει λέγοντας. Η κατάσταση χειροτερεύει παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις που παίρνουμε.

Οι Κάτοικοι της περιοχής εισπράττουμε μεν «κατανόηση» αλλά η υγεία μας και η ζωή μας τίθεται σε κίνδυνο, καθώς στερούμαστε ακόμα των στοιχειωδών φροντίδων υγείας στις οποίες έχουμε δικαίωμα, εξαιτίας της επικίνδυνης και «θανατηφόρας» διαχρονικά αντιλαϊκής πολιτικής που ασκείται στον τομέα της υγείας.

Η μονότονα επαναλαμβανόμενη απάντηση από την διοίκηση (όπως και η πρόσφατη απάντηση του υπουργού υγείας στην ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ) ότι οι θέσεις προκηρύσσονται, αλλά δεν «έρχεται κανείς», δεν λέει τίποτα στους κατοίκους των νησιών μας, καθώς είναι υποχρέωση του κράτους να βρει τρόπο που θα καλύψει με ιατρικό, νοσηλευτικό, και άλλο προσωπικό τις μονάδες υγείας των Φούρνων και όχι μόνο.

Απαιτούμε και διεκδικούμε

  • Να καλυφθούν άμεσα, τώρα τα κενά με την πρόσληψη μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα περιφερειακά Ιατρεία της Θύμαινας και Χρυσομηλιάς και στο «πολυδύναμο» των Φούρνων

  • Να μην μένει χωρίς Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καμία μονάδα Υγείας των Φούρνων ούτε για μισή ώρα

  • Για το «πολυδύναμο» ιατρείο των Φούρνων, άμεση πρόσληψη τουλάχιστον γενικού παθολόγου, παιδιάτρου και νοσηλευτικού προσωπικού

  • Να αναβαθμιστεί το πολυδύναμο ιατρείο των Φούρνων σε κέντρο Υγείας με πλήρη στελέχωση και προσωπικό, πρόσληψη ειδικευμένων γιατρών και οδηγού για το ασθενοφόρο

Όλη η λογική μας περιγράφεται με τη φράση:

Αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας και πρόνοιας για όλους, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.

banner

Καμιά επιχειρηματική δράση στον χώρο της Υγείας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φούρνων καλεί όλους τους Φουρνιώτες και Φουρνιώτισσες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ιατρείο των Φούρνων την Τρίτη 1 Μαρτίου στις 12 μ.μ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue