Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Ανακαλύψτε την Ικαρία – Φούρνους: Παρουσίαση του προγράμματος «Τουριστική Προβολή Ικαρία – Φούρνοι»

Ανακαλύψτε την Ικαρία – Φούρνους: Παρουσίαση του προγράμματος «Τουριστική Προβολή Ικαρία – Φούρνοι»

by ikariaki.gr
10 views

Το έργο “Τουριστική Προβολή Ικαρίας – Φούρνων” εντάσσεται στο Ε.Π. «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007–2013» και είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ. Η αναθέτουσα αρχή είναι ο Δήμος Σάμου και υλοποιείται από την κοινοπραξία ΣΗΜΑ Α.Ε. – ΒΕΕ GROUP A.E.

Ο σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη των συγκριτικών αποτελεσμάτων της Ικαρίας και των Φούρνων μέσα από την υλοποίηση δράσεων προώθησης και προβολής τους σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι δράσεις προώθησης και προβολής αφορούν στην δημιουργία προωθητικών υλικών, στη διαφήμιση σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, η συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στη διοργάνωση ταξιδιών γνωριμίας Δημοσιογράφων και tour operators, καθώς και στη διοργάνωση προωθητικών εκδηλώσεων.

Ο στόχος του έργου είναι:

 • η ΑΝΑΔΕΙΞΗ των νησιών σε τουριστικό επίπεδο και ειδικότερα σε ιδανικό τουριστικό προορισμό!
 • η ΠΡΟΩΘΗΣΗ των τοπικών ιστορικών, πολιτισμικών και γαστρονομικών, ιαματικών χαρακτηριστικών και αξιών των νησιών, δηλαδή των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων!

 • η ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ επισκεπτών – τουριστών από Ελλάδα και εξωτερικό!
 • η ΠΡΟΩΘΗΣΗ της πολυμορφίας των νησιών και των δραστηριοτήτων – χαρακτηριστικών τα οποία μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες τους.

Σε όλο αυτό το εγχείρημα, καθοριστικό ρόλο έχουν και οι φορείς του νησιού, τοπικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, πολιτιστικοί σύλλογοι καθώς και το ευρύ κοινό, οι οποίοι μπορούν να εμπλακούν στις δράσεις και να ωφεληθούν μέσω της διαφήμισης και προβολής τους ώστε επιτευχθεί η μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου.

Στα πλαίσια του έργου και για την βέλτιστη προβολή των Φούρνων και της Ικαρίας αντίστοιχα, αναπτύξαμε websites, διαδικτυακά κανάλια στο YouTube στα οποία θα προβάλλονται τα βίντεο που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του έργου, καθώς και Facebook page & Twitter account όπου εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για τις δράσεις του έργου.

Επίσης για την πιο αποτελεσματική προώθηση των websites www.explore-ikaria.gr και www.fournikorseon.gr υπάρχουν διαθέσιμα banners που μπορούν να φιλοξενήσουν οι ενδιαφερόμενοι στις ιστοσελίδες τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Τσαμαδου στο τηλέφωνο 2410-55045.

Πιο συγκεκριμένα:(κάντε ”κλίκ” για να δείτε τους παρακάτω ιστοτόπους)

Η διαδικτυακή διαφημιστική καμπάνια στο χώρο των social media καθώς και στο www.lastminute.com, ένα από τα πιο γνωστά ευρωπαϊκά sites τουριστικών προορισμών ξεκίνησε σήμερα, 1 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Μαΐου.

ικαρία - ενας μυθος στο αιγαιο

Ο Δήμος Ικαρίας χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και υλοποιεί το πρόγραμμα «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ» από τον Νοέμβριο έως και τον Σεπτέμβριο 2015, που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο έργο προβολής του νησιού.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου έργου, ο Δήμος έχει αναλάβει ένα σύνολο δράσεων προώθησης και προβολής του νησιού που αφορούν στην δημιουργία προωθητικών υλικών, διαφήμιση σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διοργάνωση ταξιδιών γνωριμίας Δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων, καθώς και διοργάνωση προωθητικών εκδηλώσεων στην Αθήνα και στην Ικαρία.

Αυτή η πρωτοβουλία, έχει ιδιαίτερη σημασία για την τουριστική ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ικαρίας, ως Τουριστικός Προορισμός σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης σε όλο αυτό το εγχείρημα, καθοριστικό ρόλο έχουν και οι τουριστικοί φορείς του νησιού, επομένως είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθούν οι τοπικές επιχειρήσεις, οι συνεταιρισμοί, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, καθώς και το ευρύ κοινό για τον τρόπο με τον οποίο θα ωφεληθούν καθώς και πως μπορούν να εμπλακούν σε αυτά τα δρώμενα.

 1. Ποιες είναι οι δράσεις δημοσιότητας και προβολής που θα υλοποιηθούν στην Ικαρία;

 • Διοργάνωση εκδήλωσης προβολής του νησιού της Ικαρίας στην Αθήνα. Στα πλαίσια της δράσης αυτής, θα στηθεί ένα περίπτερο μέσα στο σταθμό του μετρό όπου εκεί θα υπάρχουν κορίτσια ή αγόρια ντυμένα με παραδοσιακές στολές του νησιού τα οποία, θα μοιράζουν στο κοινό προωθητικό υλικό. Επίσης, θα στηθεί εσωτερικά του περιπτέρου ένα stand με συσκευασμένα τοπικά προϊόντα και κεράσματα τα οποία θα παρουσιάζονται και προσφέρονται στους διερχόμενους του μετρό. Ο στόχος της εκδήλωσης θα είναι η ανάδειξη της Ικαρίας ως τουριστικός προορισμός αξιοποιώντας τα φυσικά πλεονεκτήματα και τα προϊόντα του πρωτογενή τομέα.

 • Διοργάνωση ενός διαγωνισμού με την διαδικασία της κλήρωσης για δωρεάν διαμονή στην Ικαρία, σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες των τουριστικών καταλυμάτων του νησιού. Η δράση αυτή θα γίνει ευρέως γνωστή στο κοινό μέσω διαφήμισης στη σελίδα του Facebook, καθώς και της ιστοσελίδας του Δήμου. Οι ενδιαφερόμενοι του διαγωνισμού θα επισκέπται την σελίδα μας στο Facebook και θα μπορούν να λάβουν μέρος αφού απαντήσουν σε τρεις (3) ερωτήσεις που θα έχουν άμεση σχέση με την ταυτότητα του νησιού και θα είναι κλιμακωτής δυσκολίας. Τα δώρα που θα απονεμηθούν θα αφορούν τη διαμονή δύο (2) ατόμων στο νησί. (το πλήθος των ημερών και των ζευγαριών θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των ξενοδόχων/ιδιοκτητών δωματίων).

 

 • Διοργάνωση εκδήλωσης στο λιμάνι της Ικαρίας, σε συνεργασία με επιχειρηματίες από τον κλάδο του τουρισμού της Ικαρίας στην οποία θα στηθεί στο λιμάνι της Ικαρίας ένα stand με τοπικά κεράσματα και εδέσματα τοπικά του νησιού και θα γίνει μια γιορτή με συνοδεία μουσικής. Στο ίδιο σημείο θα μοιράζεται διαφημιστικό υλικό από τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες του νησιού, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και θα παραχωρούν δωρεάν δείγματα σε όσους αποβιβάζονται από το πλοίο της γραμμής νησιού ως προωθητική ενέργεια για την φιλοξενία και την τουριστική προβολή της Ικαρίας.

 

 • Διοργάνωση 2 ταξιδιών γνωριμίας (fam trips) για δεκαοχτώ (18) άτομα συνολικά, ένα τον Ιούνιο και ένα το Σεπτέμβριο σε συνεργασία με τοπικούς τουριστικού επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Τα ταξίδια γνωριμίας θα απευθύνονται σε δημοσιογράφους, τουριστικούς πράκτορες και προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το κάθε ταξίδι θα έχει τριήμερη (3) διάρκεια και ο στόχος της συγκεκριμένης δράσης θα είναι η φιλοξενία, η κάλυψη της διατροφής των προσκεκλημένων και η περιήγηση τους με την βοήθεια ενός ξεναγού στους σημαντικότερους προορισμούς και αξιοθέατα της Ικαρίας προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη προσέλκυση τουριστών από νέες αγορές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

 • Διοργάνωση συνεδρίου λήξης του έργου στο οποίο θα παρουσιαστούν όλες οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του έργου «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΚΑΡΙΑ – ΦΟΥΡΝΟΙ»

 

 1. Πως μπορείτε να εμπλακείτε στις δράσεις;

Στις παραπάνω δράσεις δημοσιότητας και προβολής μπορείτε να εμπλακείτε με τους ακόλουθους τρόπους:

 • Για την διοργάνωση της εκδήλωσης προβολής της Ικαρίας στο Σύνταγμα της Αθήνας.

α) Αν είσαι επιχειρηματίας από τον κλάδο του τουρισμού, τοπικός παραγωγός μπορείς να προσφέρεις συσκευασμένα τοπικά προϊόντα και κεράσματα τα οποία θα παρουσιάζονται και θα προσφέρονται στους διερχόμενους του μετρό.

β) Αν είσαι πολιτιστικός σύλλογος, συνεταιρισμός μπορείς να συγκεντρώσεις κορίτσια και αγόρια με παραδοσιακές στολές προκειμένου να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς του νησιού και να μοιράσουν προωθητικό υλικό στους διερχόμενους του μετρό.

 • Για την διοργάνωση της εκδήλωσης στο λιμάνι της Ικαρίας.

α) Αν είσαι επιχειρηματίας από τον κλάδο του τουρισμού της Ικαρίας μπορείς να παρέχεις κεράσματα ή τοπικά προϊόντα προκειμένου να τα παρουσιάσουμε και να τα προσφέρουμε στους επισκέπτες του νησιού. Επίσης μπορείς να διαθέσεις ένα μεγάλο καζάνι όπου οι νοικοκυρές του νησιού θα μαγειρέψουν τοπικές θαλασσινές συνταγές.

β) Αν είσαι πολιτιστικός σύλλογος, συνεταιρισμός μπορείς να συγκεντρώσεις κορίτσια και αγόρια με παραδοσιακές στολές προκειμένου να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς του νησιού με συνοδεία μουσικής, ως καλωσόρισμα των επισκεπτών του νησιού.

 • Για την διοργάνωση διαγωνισμού με την διαδικασία της κλήρωσης για δωρεάν διαμονή στην Ικαρία.

α) Αν είσαι επιχειρηματίας τουριστικού καταλύματος του νησιού μπορείς να προσφέρεις δωρεάν διαμονή για δύο (2) ατόμων στο νησί. (το πλήθος των ημερών και των ζευγαριών θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των ξενοδόχων/ιδιοκτητών δωματίων).

 

 • Για την διοργάνωση δύο ταξιδιών γνωριμίας τριήμερης (3) διάρκειας για εννέα (9) ατόμων το καθένα που θα πραγματοποιηθούν, ένα τον Ιούνιο και ένα το Σεπτέμβριο.

α) Αν είσαι επιχειρηματίας τουριστικού καταλύματος του νησιού μπορείς να προσφέρεις δωρεάν διαμονή για μία (1) ή και παραπάνω μέρες στους συμμετέχοντες των ταξιδιών.

β) Αν είσαι επαγγελματίας εστίασης μπορείς να προσφέρεις δωρεάν διατροφή με τοπικά εδέσματα για μία (1) ή και παραπάνω μέρες στους συμμετέχοντες των ταξιδιών.

γ) Αν είσαι τουριστική επιχείρηση, σύλλογος, συνεταιρισμός, μπορείς είτε να προσφέρεις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού στους συμμετέχοντες του νησιού, είτε να αναλάβεις την περιήγησή τους στους σημαντικότερους προορισμούς και στα αξιοθέατα των Φούρνων.

 

 1. Ποια είναι τα οφέλη από την εμπλοκή σας στις δράσεις δημοσιότητας και προβολής;

Με την πολύτιμη βοήθεια σας και την ενεργό συμμετοχή σας στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, θα έχετε την δυνατότητα να προβληθείτε μέσω διαφήμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών σας στα ακόλουθα:

 • Ηλεκτρονικά newsletter που θα αποστέλλονται ανά 2 μήνες σε τουριστικά ΜΜΕ, Συλλόγους (εκδρομικοί, ιαματικών λουτρών, φυσιολατρικοί – πεζοπορία & αναρρίχηση κλπ), τουριστικά γραφεία, εταιρείες οργάνωσης προωθητικών δράσεων κ.α

 • Δελτία τύπου που θα συντάσσονται και θα αποστέλλονται σε τοπικά αλλά και εθνικά ΜΜΕ ηλεκτρονικά & έντυπα.

 • Ιστότοπο του Δήμου Ικαρίας καθώς και στην ειδική σελίδα στο Facebook ως χορηγός όπου θα γίνει ένα μικρό αφιέρωμα για τις εγκαταστάσεις, παροχές, τοποθεσία του καταλύματος.

 • Εφημερίδες, ένθετα, Περιοδικά Πανελλαδικής Εμβέλειας όπου οι χορηγοί του εκάστοτε ταξιδιού γνωριμίας θα παρουσιάζονται και θα διαφημίζονται.

 • Δυνατότητα σύναψης νέων και επιτυχημένων συνεργασιών με τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να διευρύνετε επιτυχώς τις δραστηριότητές σας στην περιοχή.

Δεδομένης της εξαιρετικής ποικιλίας και του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Ικαρίας, θεωρούμε ότι η συμβολή σας σε αυτό το εγχείρημα θα δώσει τη δυνατότητα να γίνουν περισσότερο γνωστά τα πλεονεκτήματα του νησιού ώστε να αποτελέσει μεγαλύτερο πόλο έλξης επισκεπτών, παράλληλα όμως θα δοθεί η δυνατότητα να συνάψετε νέες, επιτυχημένες συνεργασίες και με αυτόν τον τρόπο να διευρύνετε επιτυχώς τις δραστηριότητές σας στην περιοχή.

φούρνοι

Ο Δήμος Φούρνων – Κορσέων χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και υλοποιεί το πρόγραμμα «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ» από τον Νοέμβριο έως και τον Σεπτέμβριο 2015, που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο έργο προβολής του νησιού.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου έργου, ο Δήμος έχει αναλάβει ένα σύνολο δράσεων προώθησης και προβολής του νησιού που αφορούν στην δημιουργία προωθητικών υλικών, διαφήμιση σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, διοργάνωση ταξιδιών γνωριμίας Δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων, καθώς και διοργάνωση προωθητικών εκδηλώσεων στη Σάμο και στους Φούρνους.

Αυτή η πρωτοβουλία, έχει ιδιαίτερη σημασία για την τουριστική ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των Φούρνων, ως Τουριστικός Προορισμός σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης σε όλο αυτό το εγχείρημα, καθοριστικό ρόλο έχουν και οι τουριστικοί φορείς του νησιού, επομένως είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθούν οι τοπικές επιχειρήσεις, οι συνεταιρισμοί, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, καθώς και το ευρύ κοινό για τον τρόπο με τον οποίο θα ωφεληθούν καθώς και πως μπορούν να εμπλακούν σε αυτά τα δρώμενα.

 1. Ποιες είναι οι δράσεις δημοσιότητας και προβολής που θα υλοποιηθούν στο νησί των Φούρνων;

 • Διοργάνωση εκδήλωσης στη Σάμου κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Στα πλαίσια της δράσης αυτής, θα στηθεί στο λιμάνι της Σάμου, ένα μεγάλο καζάνι όπου θα μαγειρέψουν οι κάτοικοι του νησιού θαλασσινές συνταγές από το νησί των Φούρνων και θα κερνάνε τους επισκέπτες. Επίσης στο ίδιο σημείο θα υπάρχει ένα stand με τοπικά κεράσματα και εδέσματα από το νησί των Φούρνων και θα γίνει μία γιορτή, με συνοδεία μουσικής. Οι επιχειρηματίες από τον κλάδο του τουρισμού των Φούρνων θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες του νησιού και θα παραχωρούν δωρεάν δείγματα των τοπικών προϊόντων ως προωθητική ενέργεια για την τουριστική προβολή των Φούρνων.

 • Διοργάνωση εκδήλωσης στο λιμάνι των Φούρνων σε συνεργασία με επιχειρηματίες από τον κλάδο του τουρισμού των Φούρνων στην οποία θα στηθεί στο λιμάνι της Ικαρίας ένα stand με τοπικά κεράσματα και εδέσματα τοπικά του νησιού και θα γίνει μια γιορτή με συνοδεία μουσικής. Στο ίδιο σημείο θα μοιράζεται διαφημιστικό υλικό από τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες του νησιού, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και θα παραχωρούν δωρεάν δείγματα σε όσους αποβιβάζονται από το πλοίο της γραμμής νησιού ως προωθητική ενέργεια για την φιλοξενία και την τουριστική προβολή του νησιού.

 • Διοργάνωση ενός διαγωνισμού με την διαδικασία της κλήρωσης για δωρεάν διαμονή στο νησί των Φούρνων, σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες των τουριστικών καταλυμάτων του νησιού. Η δράση αυτή θα γίνει ευρέως γνωστή στο κοινό μέσω διαφήμισης στη σελίδα του facebook, καθώς και της ιστοσελίδας του Δήμου.
 • Διοργάνωση 2 ταξιδιών γνωριμίας (fam trips) για δεκαοχτώ (18) άτομα συνολικά, ένα τον Ιούνιο και ένα το Σεπτέμβριο σε συνεργασία με τοπικούς τουριστικού επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Τα ταξίδια γνωριμίας θα απευθύνονται σε δημοσιογράφους, τουριστικούς πράκτορες και προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το κάθε ταξίδι θα έχει τριήμερη (3) διάρκεια και ο στόχος της συγκεκριμένης δράσης θα είναι η φιλοξενία, η κάλυψη της διατροφής των προσκεκλημένων και η περιήγηση τους με την βοήθεια ενός ξεναγού στους σημαντικότερους προορισμούς και αξιοθέατα των Φούρνων προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη προσέλκυση τουριστών από νέες αγορές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 1. Πως μπορείτε να εμπλακείτε στις δράσεις;

Στις παραπάνω δράσεις δημοσιότητας και προβολής μπορείτε να εμπλακείτε με τους ακόλουθους τρόπους:

 • Για την διοργάνωση της εκδήλωσης στο λιμάνι της Σάμου.

α) Αν είσαι επιχειρηματίας από τον κλάδο του τουρισμού των Φούρνων μπορείς να παρέχεις κεράσματα ή τοπικά προϊόντα προκειμένου να τα παρουσιάσουμε και να τα προσφέρουμε στους επισκέπτες του νησιού. Επίσης μπορείς να διαθέσεις ένα μεγάλο καζάνι όπου οι νοικοκυρές του νησιού θα μαγειρέψουν τοπικές θαλασσινές συνταγές.

β) Αν είσαι πολιτιστικός σύλλογος, συνεταιρισμός μπορείς να συγκεντρώσεις κορίτσια και αγόρια με παραδοσιακές στολές προκειμένου να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς του νησιού με συνοδεία μουσικής, ως καλωσόρισμα των επισκεπτών του νησιού.

 • Για την διοργάνωση της εκδήλωσης στο λιμάνι των Φούρνων.

α) Αν είσαι επιχειρηματίας από τον κλάδο του τουρισμού των Φούρνων μπορείς να παρέχεις κεράσματα ή τοπικά προϊόντα προκειμένου να τα παρουσιάσουμε και να τα προσφέρουμε στους επισκέπτες του νησιού. Επίσης μπορείς να διαθέσεις ένα μεγάλο καζάνι όπου οι νοικοκυρές του νησιού θα μαγειρέψουν τοπικές θαλασσινές συνταγές.

β) Αν είσαι πολιτιστικός σύλλογος, συνεταιρισμός μπορείς να συγκεντρώσεις κορίτσια και αγόρια με παραδοσιακές στολές προκειμένου να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς του νησιού με συνοδεία μουσικής, ως καλωσόρισμα των επισκεπτών του νησιού.

 • Για την διοργάνωση κλήρωσης για δωρεάν διαμονή στο νησί των Φούρνων.

α) Αν είσαι επιχειρηματίας τουριστικού καταλύματος του νησιού μπορείς να προσφέρεις δωρεάν διαμονή ενός ζευγαριού για τρεις (3) ή και παραπάνω μέρες. Η δράση αυτή θα γίνει ευρέως γνωστή στο κοινό μέσω διαφήμισης στη σελίδα του Facebook, καθώς και της ιστοσελίδας του Δήμου.

 • Για την διοργάνωση δύο ταξιδιών γνωριμίας τριήμερης (3) διάρκειας για εννέα (9) ατόμων το καθένα που θα πραγματοποιηθούν, ένα τον Ιούνιο και ένα το Σεπτέμβριο.

α) Αν είσαι επιχειρηματίας τουριστικού καταλύματος του νησιού μπορείς να προσφέρεις δωρεάν διαμονή για μία (1) ή και παραπάνω μέρες στους συμμετέχοντες των ταξιδιών.

β) Αν είσαι επαγγελματίας εστίασης μπορείς να προσφέρεις δωρεάν διατροφή με τοπικά εδέσματα για μία (1) ή και παραπάνω μέρες στους συμμετέχοντες των ταξιδιών.

γ) Αν είσαι τουριστική επιχείρηση, σύλλογος, συνεταιρισμός, μπορείς είτε να προσφέρεις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού στους συμμετέχοντες του νησιού, είτε να αναλάβεις την περιήγησή τους στους σημαντικότερους προορισμούς και στα αξιοθέατα των Φούρνων.

 1. Ποια είναι τα οφέλη από την εμπλοκή σας στις δράσεις δημοσιότητας και προβολής;

Με την πολύτιμη βοήθεια σας και την ενεργό συμμετοχή σας στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, θα έχετε την δυνατότητα να προβληθείτε μέσω διαφήμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών σας στα ακόλουθα:

 • Ηλεκτρονικά newsletter που θα αποστέλλονται ανά 2 μήνες σε τουριστικά ΜΜΕ, Συλλόγους (εκδρομικοί, ιαματικών λουτρών, φυσιολατρικοί – πεζοπορία & αναρρίχηση κλπ), τουριστικά γραφεία, εταιρείες οργάνωσης προωθητικών δράσεων κ.α

 • Δελτία τύπου που θα συντάσσονται και θα αποστέλλονται σε τοπικά αλλά και εθνικά ΜΜΕ ηλεκτρονικά & έντυπα.

 • Ιστότοπο του Δήμου Φούρνων-Κορσέων καθώς και στην ειδική σελίδα στο Facebook ως χορηγός όπου θα γίνει ένα μικρό αφιέρωμα για τις εγκαταστάσεις, παροχές, τοποθεσία του καταλύματος.

 • Εφημερίδες, ένθετα, Περιοδικά Πανελλαδικής Εμβέλειας όπου οι χορηγοί του εκάστοτε ταξιδιού γνωριμίας θα παρουσιάζονται και θα διαφημίζονται.

 • Δυνατότητα σύναψης νέων και επιτυχημένων συνεργασιών με τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να διευρύνετε επιτυχώς τις δραστηριότητές σας στην περιοχή.

Δεδομένης της εξαιρετικής ποικιλίας και του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου των Φούρνων, θεωρούμε ότι η συμβολή σας σε αυτό το εγχείρημα θα δώσει τη δυνατότητα να γίνουν περισσότερο γνωστά τα πλεονεκτήματα του νησιού ώστε να αποτελέσει μεγαλύτερο πόλο έλξης επισκεπτών, παράλληλα όμως θα δοθεί η δυνατότητα να συνάψετε νέες, επιτυχημένες συνεργασίες και με αυτόν τον τρόπο να διευρύνετε επιτυχώς τις δραστηριότητές σας στην περιοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:

 • ΣΗΜΑ Α.Ε.: κ. Λίνα Καραμήτρου στο τηλέφωνο 2410-256182, lina@esima.gr

 • BEE GROUP A.E.: κ. Μεσημέρη Φαίη στο τηλέφωνο 2410-554045, mesimeri@bee.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue