Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριώτες Αναγόρευση του Ικαριώτη Ιατρού Μιχαήλ-Αλέξανδρου Μαλαχιά σε Επίκουρο Καθηγητή Ορθοπαιδικής από την Ιατρική Σχολή EUC Φρανκφούρτης

Αναγόρευση του Ικαριώτη Ιατρού Μιχαήλ-Αλέξανδρου Μαλαχιά σε Επίκουρο Καθηγητή Ορθοπαιδικής από την Ιατρική Σχολή EUC Φρανκφούρτης

by ikariaki.gr
72 views

Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Ικαριώτης ιατρός, Δρ. Μαλαχιάς, ο οποίος εξετάζει, σε μηνιαία βάση, ασθενείς στο νησί μας, αναγορεύτηκε σε Επίκουρο Καθηγητή Ορθοπαιδικής (Adjunct Professor of Orthopaedics) από την E.U.C. Ιατρική Σχολή Φρανκφούρτης (EUC Frankfurt School of Medicine, Frankfurt am Main, Germany). Ο εν λόγω ακαδημαϊκός τίτλος αποτελεί διεθνή αναγνώριση για το μεγάλο επιστημονικό, κλινικό και ερευνητικό έργο του Δρ. Μαλαχιά, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε άνω των 110 μελετών, δημοσιευμένων σε έγκριτα διεθνή περιοδικά, του Pubmed.

Εν προκειμένω, τονίζεται πως οι ακαδημαϊκές υποχρεώσεις του ιατρού στην Γερμανία θα είναι part time και δεν θα επηρεάσουν το πρόγραμμα ιατρικών επισκέψεών του στο νησί της Ικαρίας, το οποίο θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, σε μηνιαία βάση.

Έτσι, για τον μήνα Οκτώβρη, ο Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής, κος Μαλαχιάς, θα εξετάσει ασθενείς στην Ικαρία, στο Διαγνωστικό Κέντρο ‘Παπαϊωάννου’, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (κινητό ιατρού: 6936503290), τις παρακάτω ημέρες:

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου

Πολιτική Διαφήμιση

Σχετικά με τον Επ. Καθηγητή Ορθοπαιδικής, Ko Μαλαχιά:

Ο Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής της E.U.C. Ιατρικής Σχολής Φρανκφούρτης (Γερμανία), κος Μαλαχιάς έλκει την καταγωγή του από την Ικαρία, όπου και υπηρέτησε, στο παρελθόν, ως αγροτικός ιατρός (Περιφερειακό Ιατρείο Μαγγανίτη, 2006-2007).

Γεννήθηκε στον Χολαργό Αττικής, το 1982 και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, το 2005. Ολοκλήρωσε, δε, την ειδικότητά του στην Ορθοπαιδική Χειρουργική & Τραυματολογία της Β’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2015.

Μετά το πέρας της ειδικότητας, έλαβε την εθνική κλινική υποτροφία «Γεώργιος Νούλης» 2016-2017, της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας, μέσω της οποίας μετέβη στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, για χειρουργική μετεκπαίδευση στην αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων (αρθροσκοπήσεις: χειρουργεία με χρήση κάμερας, αντιμετώπιση ρήξης χιαστού, ρήξης μηνίσκου, χόνδρινων βλαβών, πόνος ισχίου στους νέους, κ.α.). Εκεί εργάστηκε ως Clinical Fellow στο Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Κακώσεων, Χειρουργικής Ισχίου, Γόνατος και Ποδός, της Κλινικής ATOS, με μέντορες τους Καθηγητές, Φριτζ Τοράι, Ράινερ Ζίμπολντ, Κρίστοφ Μπέχερ και Χάγιο Θέρμαν.

Τον Απρίλιο του 2018 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (PhD) με βαθμό «Άριστα», μετά από εκπόνηση διατριβής με θέμα την υπερηχογραφικά-καθοδηγούμενη έγχυση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP) σε ασθενείς με σύνδρομα παγίδευσης νεύρων. Η συγκεκριμένη μελέτη ήταν η πρώτη παγκοσμίως όπου διερευνήθηκε η αποτελεσματικότητα των υπερηχογραφικά-καθοδηγούμενων εγχύσεων PRP στους εν λόγω ασθενείς.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 εξειδικεύτηκε στο νοσοκομείο Hospital For Special Surgery (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ), ως SNF CJRC Fellow, στον τομέα της σύνθετης ολικής αρθροπλαστικής για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας του γόνατος και του ισχίου (γοφού). Μέντοράς του ήταν ο, παγκοσμίου φήμης, Καθηγητής, Δρ. Τόμας Σκούλκο. Τo Hospital for Special Surgery  έχει  βραβευτεί επί 12 συναπτά έτη (Annual US News & World Report) ως το καλύτερο νοσοκομείο της Αμερικής στο αντικείμενο της Ορθοπαιδικής (20.000 χειρουργεία το χρόνο). Ο Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής, κος Μαλαχιάς, αποτέλεσε τον πρώτο Fellow του περίφημου SNF Complex Joint Reconstruction Center (τμήμα του Hospital for Special Surgery, δωρεά του Stavros Niarchos Foundation) που υπηρετεί την πόλη της Νέας Υόρκης ως ένα μοναδικό σημείο πρόσβασης για περίθαλψη δύσκολων περιστατικών αρθρίτιδας και σύνθετων αρθρικών παθήσεων του γόνατος και του ισχίου (γοφού).

Τον Ιούνιο του 2020 μετέβη στο τμήμα Ορθοπαιδικής της Clinica Ars Medica (Λουγκάνο Ελβετίας), όπου εξειδικεύτηκε ως Clinical Fellow στον τομέα των αθλητικών κακώσεων και των αρθροσκοπήσεων του ώμου (αντιμετώπιση ρήξης τενόντων ώμου, εξαρθρήματος, ασβεστοποιού τενοντίτιδας, αρθρίτιδας, καταγμάτων, κ.α.) και του γόνατος (ρήξη χιαστού, ρήξη μηνίσκου, μερική αρθροπλαστική γόνατος, υψηλή οστεοτομία κνήμης, κ.α.). Μέντοράς του στο χώρο της αρθροσκοπικής χειρουργικής του ώμου ήταν ο διάσημος Καθηγητής Ετόρε Ταβέρνα, και στο χώρο της αρθροσκοπικής χειρουργικής του γόνατος, ο Καθηγητής Ματέο Ντέντι (Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αρθροσκόπησης Γόνατος). Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, στην Ελβετία, ο Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής, κος Μαλαχιάς, πραγματοποίησε άνω των 300 χειρουργικών επεμβάσεων.

Μετά από πολυετή χειρουργική εξειδίκευση σε κορυφαία κέντρα του εξωτερικού, ο Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής, κος Μαλαχιάς, επέστρεψε στην Αθήνα, τον Σεπτέμβριο του 2021, για να ασκήσει την ορθοπαιδική επιστήμη στη γενέτειρά του, ως Διευθυντής της Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Therapis General Hospital.

Για ραντεβού στην Ικαρία, με τον Επ. Καθηγητή Ορθοπαιδικής, κο Μαλαχιά, καλέστε 6936503290.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue