Home ΠολιτισμόςΕθελοντισμός Αλληλεγγύη σε Πρόσφυγες και Μετανάστες – Συγκέντρωση Ειδών Πρώτης Ανάγκης στην Ικαρία

Αλληλεγγύη σε Πρόσφυγες και Μετανάστες – Συγκέντρωση Ειδών Πρώτης Ανάγκης στην Ικαρία

by ikariaki.gr
8 views

παμε ικαριαςΙκαρία, 12/11/15

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Οι Τ.Γ. Ικαρίας-Φούρνων των ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους, σε πρόσφυγες και μετανάστες που κατά εκατοντάδες καταφθάνουν στα νησιά μας, εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας.

Ευθύνες γι αυτό το έγκλημα που διαπράττεται εις βάρος τους και την κατάσταση που βιώνουν στα νησιά και τη χωρά μας, έχει τόσο η σημερινή ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και όλες οι προηγούμενες, που στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας στην λυκοσυμμαχία Ε.Ε.-ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας την χώρα στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες. Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση δέχεται την ένταση της καταστολής στα σύνορά μας, επιτρέπει το ελληνικό έδαφος να αποτελεί ορμητήριο για τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, συζητάει τη δημιουργία νέα βάσης στο Αιγαίο, δεν λαμβάνει μέτρα προστασίας των προσφύγων και των μεταναστών για όσο καιρό μένουν στα νησιά και στη χώρα μας (διαμονή, διατροφή, ασφαλή μετακίνηση προς τις χώρες προορισμού τους).

Η αλληλεγγύη των εργαζομένων και του λαού είναι ανάγκη να εκφραστεί με κάθε τρόπο και κύρια με τον μαζικό και οργανωμένο αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ και της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που γεννάει πολέμους.

Απαιτούμε και Διεκδικούμε:

  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ

  • Καμία εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές και στον πόλεμο

  • Όχι στα νέα μέτρα της Ε.Ε. για καταστολή στα σύνορα

  • Όχι στα κέντρα διαλογής (hot-spots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

  • Δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών, προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού

  • Άμεση διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους.

  • Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, της Frontex

Καλούμε όλο το λαό της Ικαρίας και των Φούρνων, τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές, τους συλλόγους γονέων και τα σχολεία, τους μαζικούς συλλόγους των νησιών μας, να δυναμώσουν την προσπάθεια που κάνουμε. Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να συμβάλουν στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα αποστείλουμε στο Εργατικό Κέντρο Σάμου και στον Δήμο Ικαριας , για να διανεμηθούν σε πρόσφυγες και μετανάστες.

ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ:

Τρόφιμα μακράς διαρκείας, εμφιαλωμένο νερό, γάλα, μπισκότα, φρυγανιές και παξιμάδια, πάνες, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας και κουζίνας, είδη υγιεινής, παιδικά παιχνίδια, κονσέρβες, κουβέρτες και σεντόνια

ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ: Παλιό Δημαρχείο (Δημόπουλος Αποστόλης, 6977044429)

ΕΥΔΗΛΟΣ: Κατσούλειο (Κουντούπης Στέλιος, 6972914651)

ΡΑΧΕΣ: Δημαρχείο(Λάκκα Ευαγγελία, 6979986928),

σε μέρες και ώρες κατόπιν συνεννόησης με τα παραπάνω τηλέφωνα

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue