Home Η Ικαρία ΠαντουΠροτάσεις Αλλαγή εποχής; Ώρα για αλλαγή ζωής!

Αλλαγή εποχής; Ώρα για αλλαγή ζωής!

by ikariaki.gr
118 views

Η άνοδος της θερμοκρασίας και η επιστροφή της θερινής σεζόν, ανεβάζει ταυτόχρονα τη διάθεσή μας και ενισχύει την εξωστρέφειά μας. 

Μαζί λοιπόν με την αλλαγή στις θέσεις χειμερινών – καλοκαιρινών στις ντουλάπες μας και τη γενικότερη ανακατάταξη και αναδιοργάνωση των διάφορων αντικειμένων, είναι αναμενόμενο να μας διακατέχει μια ανάγκη να κάνουμε αλλαγές σε διάφορα βασικά πράγματα της καθημερινότητάς μας, όπως είναι η εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού και η πιθανή εκμετάλλευση των υπαίθριων χώρων που τόσες φορές έχουμε αναβάλλει. 

Οι θερμοκρασίες ευνοούν τις συχνότερες εξόδους και τους κυριακάτικους μεζέδες δίπλα στο κύμα ή κάτω από ανθισμένες βουκαμβίλιες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να περιοριστούμε και να μην αναζητήσουμε άλλους τρόπους διασκέδασης, και μάλιστα πιο οικονομικούς.

Στόχος, είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος πιο φιλόξενου, έτοιμου να υποδεχτεί τις στιγμές ξεγνοιασιάς και  γέλιου με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας.

  1. Μεταρρύθμιση εσωτερικού χώρου

Πολλά είναι εκείνα τα νοικοκυριά που μαζί με το στρώσιμο και το μάζεμα των χαλιών, υιοθετούν την αντίστοιχη χειμερινή/καλοκαιρινή διαρρύθμιση στα έπιπλα του σπιτιού. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο για να επέλθει μια αλλαγή που θα φέρει ανανέωση με μηδενικό κόστος, αλλά και για πρακτικούς λόγους, δεδομένης της διαφορετικής θέσης του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είθισται μάλιστα πολλές φορές, μαζί με αυτή τη μετακίνηση να γίνονται μικροαλλαγές στα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, κάνοντας προσθαφαιρέσεις συνοδευόμενες από το απαραίτητο declutter. Αν οι συγκεντρώσεις με τους φίλους μας είναι τακτικές, και αν για παράδειγμα οι βραδιές σινεμά είναι συχνή δραστηριότητα, σημαντικό είναι να έχουμε επιλέξει το καταλληλότερο από τα Τραπεζάκια Σαλονιού της αγοράς.


  1. Διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου

Όσο άνετο και όμορφο και αν είναι το εσωτερικό του σπιτιού μας και όσο καλά και αν είναι τα επίπεδα της θερμοκρασίας με φυσικούς η τεχνητούς τρόπους, η ανάγκη να απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης στον δικό μας εξωτερικό χώρο δεν εξαφανίζεται. Πιθανόν να σκέφτεστε ότι για κάτι τέτοιο είναι υποχρεωτικό μια ιδιωτική κατοικία, αλλά η αλήθεια είναι πως όπου υπάρχει διάθεση, υπάρχει και τρόπος. Ξεκινώντας με μια αναζήτηση σε Σετ Επίπλων Εξωτερικού Χώρου, θα μπορέσετε να δείτε τις διαθέσιμες επιλογές, έτσι ώστε να υλοποιήσετε την επιθυμία σας, προσαρμοζόμενη στις υπάρχουσες συνθήκες, όπως το μέγεθος του διαθέσιμου χώρου. 


  1. Μυρωδιές & Χρώματα

Τέλος, μια ακόμη αλλαγή που μπορούμε να κάνουμε που το αντίκτυπό της να επηρεάζει άμεσα θετικά την ψυχολογία μας, και να μας βάζει στιγμιαία σε καλοκαιρινή διάθεση, ανεξάρτητα από το αν τελικά αποφασίσουμε να αλλάξουμε κάτι στα έπιπλα του εσωτερικού ή εξωτερικού μας χώρου, είναι η προσθήκη των κατάλληλων φυτών και λουλουδιών. Το πράσινο στοιχείο του φυλλώματος, είναι από μόνο του κάτι που θα δώσει ζωντάνια, ιδιαίτερα αν εμπλουτιστεί με τα ζωηρά χρώματα των ανθών, αλλά και των αρωμάτων που αναδύουν. Ιδανικές επιλογές αποτελούν το γεράνι, η λεβάντα, η ζέρμπερα, ο λυσίανθος κ.ά.


Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue