Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Σκέρτσος: Αναμένουμε ανταγωνιστικά πακέτα τιμών τον Ιούλιο – Δεν θα υπάρχει Ship Pass

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Σκέρτσος: Αναμένουμε ανταγωνιστικά πακέτα τιμών τον Ιούλιο – Δεν θα υπάρχει Ship Pass

by ikariaki.gr
198 views

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος δήλωσε το πρωί της Τετάρτης (12/7) σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι οι ακτοπλόοι υποσχέθηκαν να εκδώσουν πακέτα προσφορών, ώστε να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων.

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει σημαντικό ζήτημα στο ύψος των τιμών των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές. Υπάρχει μία αύξηση που φαίνεται να είναι κοντά στο 20%. Είναι 3 με 4 παράγοντες που διαμορφώνουν τα κόστη των ακτοπλοϊκών γραμμών, όπως τα κόστη των καυσίμων, οι αυξήσεις στα εργασιακά, τα κόστη στα ασφάλιστα των εταιρειών αυτών» είπε.

«Συμφωνήθηκε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να δοθούν πολύ πιο ανταγωνιστικά πακέτα τιμών στις βασικές γραμμές κορμού, προς τα βασικά νησιά, την αμέσως επόμενη περίοδο. Το πρόβλημα αναγνωρίστηκε και αναμένουμε την αντίδραση της αγοράς, μέσα στην εβδομάδα. Θα εφαρμοστούν εντός Ιουλίου και για το υπόλοιπο αναμένουμε να υπάρξουν σημαντικές μειώσεις στα βασικά πακέτα» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στα κοινωνικά εισιτήρια, τους δικαιούχους του κοινωνικού τουρισμού, στις οικογένειες, τις οικογένειες που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο».

Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, «μετά και την αντίδραση της αγοράς θα δούμε πώς θα κινηθούμε». ‘Αλλωστε, προσέθεσε, «έχουμε κάνει, ως κυβέρνηση, κινήσεις που έχουν στηρίξει την αγορά αυτή, η οποία πρέπει να δείξει αντίστοιχο αίσθημα ευθύνης στο βάρος που υφίσταται η ελληνική οικογένεια. Έχουμε μειώσει το ΦΠΑ μεταφορών από το 2020, έχουμε δώσει στήριξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχουν αυξηθεί οι επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές». Ενώ αναγνώρισε, εξ άλλου, ότι «η τουριστική αγορά βγαίνει από μια περίοδο πανδημίας, που υπέστη σημαντικές μειώσεις στην κίνηση και τον τζίρο. Η ακτοπλοϊκή αγορά, πολύ περισσότερο, το 2020, το 2021, πέρυσι ήταν μια σχεδόν κανονική χρονιά».

Η απάντηση του υπουργού στο συγκεκριμένο θέμα έκλεισε με το μήνυμα, «γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στη συγκεκριμένη αγορά και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε όταν βλέπουμε ότι δεν λειτουργούν τα πράγματα όπως πρέπει».

Ο Άκης Σκέρτσος τόνισε πως «δεν θα υπάρχει Ship Pass» για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αναφέροντας πως οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

Γιατί δεν υποχωρούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Αναλυτικά παραδείγματα

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη (11/7), πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και τους αρμόδιους υπουργούς Ναυτιλίας και Ανάπτυξης, ακολούθησε η συνάντηση στελεχών της κυβέρνησης, υπό τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρο Πασχάλη.

Σε αυτή τη συνάντηση, η κυβέρνηση ζήτησε άμεσες μειώσεις έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η ακατάσχετη ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Οι ακτοπλόοι εξέφρασαν τα προβλήματά τους που σχετίζονται με τον πληθωρισμό, τις τιμές των καυσίμων, την εξυπηρέτηση άγονων γραμμών, αλλά και τις σημαντικές ζημιές προηγούμενων ετών παράλληλα με την ανάγκη για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου. Οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων δεσμεύτηκαν να επανέλθουν μέχρι την Πέμπτη με συγκεκριμένες προτάσεις για πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων προς συγκεκριμένες ομάδες επιβατών (φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑμεΑ), αλλά και συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης.

Πηγή: ert

banner

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue