Επιτροπή Διαλόγου και θέσεων θα ονομάζεται η επιτροπή που συμφώνησαν Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με καλά πληροφορίες του ependisinews.gr, η επιτροπή θα αποτελείται από 31 μέλη, εκ των οποίων 16 κομματικοί και 15 εκπρόσωποι συλλογικοτήτων.

Μεταξύ των ονομάτων που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει», τόσο στο επίπεδο των κομμάτων όσο και στις συλλογικότητες του ευρύτερου χώρου, είναι του οικονομολόγου,Γιάννη Τσαμουργκέλη, του πρώην Γ. Γ του υπουργείου Δικαιοσύνης, του Δικηγόρου και πρώην Γ. Γ του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νικόλα Κανελλόπουλου, της Λίνας Μενδώνη, τουΠαναγιώτη Βλάχου από την Κίνηση «Μπροστά», του αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής, Γιάννη Πούπκου, του υποψηφίου με το Ποτάμι και προερχόμενου από τη Δράση, Τέλη Αϊβαλιώτη, του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου, του βουλευτή του Ποταμιού, Δημήτρη Τσιόδρα, του εκδότη του ηλεκτρονικού περιοδικού «Μεταρρύθμιση» Γιάννη Μειμάρογλου, του Θεόδωρου Μαργαρίτηκαι ΝίκουΤσούκαλη από ΔΗΜΑΡ, του Γιάννη Μαστρογεωργίου από το Δίκτυο της Άννας Διαμαντοπούλου, του Μιχάλη  Χρηστάκη, της Αντιδημάρχου στον Δήμο Αθηναίων, Μαρίας Στρατηγάκη, του Διευθύνοντα Συμβούλου της Τεχνόπολις Κώστα Μπιτζάνη, τουΘύμιουΦωτεινού από τον τομέα των νέων παραγωγών, του γιατρού Γιάννη Δατσέρη, του Προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Γιάννη Βαρδακαστάνη, του Δημάρχου Αργυρούπολης – Ελληνικού, Γ. Κωνσταντάτου, του Παύλου Ραβανή από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, της Νέλης Παπαχελά Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Αθηναίων, του Θ. Βακάλη που είναι πρόεδρος στη ΘΕΣγάλα, τουΓιάννη Τούντα και Νίκου Διακουλάκη από τις Κινήσεις Πολιτών, του Αντιδημάρχου Αθηναίων Λευτέρη Παπαγιαννάκη, του Γρ. Αλεξόπουλου, αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας του υποψήφιου βουλευτή Χαλκιδικής με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και επικεφαλή της Κίνησης “Κεντρική Μακεδονία Μπροστά” Αποστόλη Πάνα και της Αθηνάς Δρέττα.

Έως αυτή τη στιγμή δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν τελικά θα συμμετέχει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτός είναι και ο λόγος που θα παραμείνουν δύο θέσεις για κενές προκειμένου να καλυφθούν από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, στην περίπτωση που συμμετάσχει.

Η επιτροπή, όπως είχαμε ενημερώσει, αναμένεται να γνωστοποιηθεί το αργότερο έως την Τετάρτη, ενώ μετά την ανακοίνωση θα ακολουθήσει συνάντηση όλων των μελών, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα εκλεγεί ένα μικρό και ευέλικτο συντονιστικό όργανο, αποτελούμενο από 4 έως 7 μέλη.

Σύμφωνα με την αρχική συμφωνία Γεννηματά – Θεοδωράκη θα πρέπει εντός δύο μηνών να έχει ολοκληρώσει τον διάλογο.

Στόχος της επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων θα είναι η ύπαρξη ενός κοινού πολιτικού και προγραμματικού πλαισίου, ενώ μετά την παρέλευση του διμήνου θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών για να εξετάσουν και συζητήσουν τα αποτελέσματα της Επιτροπής.