Home Η Ικαρία ΠαντουΠροτάσεις Αυτές είναι οι ιατρικές συσκευές που θα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σπίτι

Αυτές είναι οι ιατρικές συσκευές που θα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σπίτι

by ikariaki.gr
88 views

 

Η σωστή πρόληψη παίζει μεγάλο ρόλο στην υγεία και στην μακροζωία των μελών μιας οικογένειας. Πέρα από τις καθιερωμένες εργαστηριακές εξετάσεις που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος προκειμένου να προλάβει εγκαίρως την εκδήλωση κάποιων διαταραχών υγείας, σήμερα υπάρχει η δυνατότητα πολλές οικογένειες να μπορούν να προμηθευτούν βασικές ιατρικές συσκευές για χρήση στο σπίτι, που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και την αποφυγή σοβαρών ιατρικών καταστάσεων. Παρακάτω, θα δούμε μερικές τέτοιες συσκευές που είναι απλές στην λειτουργία και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόωρη ανίχνευση προβλημάτων υγείας.

 

Όσον αφορά την παρακολούθηση της υγείας στους ενήλικες και τα παιδιά, το αναστημόμετρο και το πιεσόμετρο είναι δύο σημαντικές ιατρικές συσκευές που πρέπει να υπάρχουν στο σπίτι. Τα αναστημόμετρα https://www.germanos-medicals.gr/c/zygi επιτρέπουν την ακριβή μέτρηση του ύψους ενός ατόμου, η οποία είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση της ανάπτυξης, ειδικά στα παιδιά. Παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για την αξιολόγηση της συνολικής υγείας των παιδιών. Η τακτική μέτρηση του ύψους στα παιδιά είναι ιδιαίτερα σημαντική για να ανιχνευτούν τυχόν προβλήματα ανάπτυξης ή ανωμαλίες. Η χρήση ενός μετρητή ύψους είναι πολύ εύκολη. Τοποθετούμε το αναστημόμετρο πάνω σε έναν επίπεδο τοίχο. Με τη πλάτη ακουμπισμένη και την ράβδο να ακουμπάει στο κεφάλι καταγράφουμε την ένδειξη ύψους.

 

Μια άλλη συσκευή που συναντάμε στα περισσότερα σπίτια και είναι εξίσου απαραίτητη είναι το  πιεσόμετρο https://www.germanos-medicals.gr/c/piesometra, που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης. Η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης είναι ζωτικής σημασίας για τη επίβλεψη της καρδιαγγειακής μας κατάστασης και τον εντοπισμό υπέρτασης. Η υψηλή αρτηριακή πίεση, αν δεν δοθεί η ανάλογη προσοχή, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές. Για να χρησιμοποιήσει κανείς ένα πιεσόμετρο με ακρίβεια, πρέπει πριν από κάθε μέτρηση, να κάθεται αναπαυτικά με τα πόδια του στο έδαφος. Έπειτα τοποθετεί τη μανσέτα στον βραχίονα και την φουσκώνει πατώντας το κουμπί. Επαναλαμβάνει την διαδικασία δυο φορές και σημειώνει τις ενδείξεις που φαίνονται στην οθόνη.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ τα αναστημόμετρο και τα πιεσόμετρα είναι δύο σημαντικές συσκευές που πρέπει να υπάρχουν στο σπίτι, υπάρχουν και άλλες που είναι εξίσου σημαντικές και διαθέσιμες για οικιακή χρήση. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται τα ηλεκτρονικά θερμόμετρα με υπέρυθρες ακτίνες για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος, τα παλμικά οξύμετρα για την παρακολούθηση του επιπέδου οξυγόνου στο αίμα, ο μετρητής γλυκόζης για άτομα με διαβήτη και οι συσκευές ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ) για την παρακολούθηση της καρδιάς.

 

Σχετικά με την ποιότητα των παραπάνω συσκευών, είναι απαραίτητο να επιλέξουμε αξιόπιστα και επώνυμα προϊόντα. Οι συσκευές θα πρέπει να έχουν έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές που είναι υπεύθυνες για την σωστή λειτουργία τους, την ασφάλεια, την ποιότητα και την απόδοσή τους. Επιπλέον, οι συσκευές θα πρέπει να είναι απλές στην χρήση, με εμφανείς ενδείξεις. Όπως και να έχει, η επιλογή μιας συσκευής πρέπει να γίνεται σύμφωνα με την οικονομική μας ευχέρεια και τις ιατρικές μας ανάγκες. Επίσης, λειτουργίες όπως η δυνατότητα αποθήκευσης του ιστορικού των μετρήσεων και η αποστολή τους ηλεκτρονικά είναι κάτι που θα βοηθούσε τον θεράποντα γιατρό, χωρίς να χρειαστεί να είναι εκεί να κάνει μια σωστή αξιολόγηση της προόδου της υγείας του ατόμου.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue