Home Το ΡαδιόφωνοΑρχείο Εκπομπών ”Αδιέξοδο” στη Σάμο για τα σχολικά κενά της Ικαρίας – Ηχητικό

”Αδιέξοδο” στη Σάμο για τα σχολικά κενά της Ικαρίας – Ηχητικό

by ikariaki.gr
2 views

12032855_913997538676070_8522705774040043670_oΑπό την περασμένη εβδομάδα κινητοποιήσεις σε όλη την Ικαρία με σκοπό την επίλυση του πολύ σοβαρού θέματος με την αδυναμία κάλυψης των σχολικών κενών σε όλο το νησί μας.

Ο χορός των κινητοποιήσεων ξεκίνησε με την κατάληψη του Γυμνασίου-Λυκείου Ραχών Ικαρίας, την κατάληψη στο Επαρχείο Ικαρίας-Φούρνων και το Δημαρχείο Ικαρίας. Την στάση εργασίας την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και τελευταία εξέλιξη είχαμε στη Σάμο, όπου βρέθηκαν 45 Εκπαιδευτικοί, Γονείς και Μαθητές για παράσταση διαμαρτυρίας στο επόμενο Διοικητικό κλιμάκιο εκπαίδευσης, μετά από κινητοποίηση που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Ικαρίας-Σάμου και συμμετείχε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων από τις Ράχες τον Εύδηλο και τον Άγιο Κήρυκο.

-Διαβάστε το κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Σάμο από τους Γονείς του Δημοτικού Ραχών-

Στη Σάμο λοιπόν οι εκπρόσωποι από την Ικαρία μίλησαν με τον Προϊστάμενο Β’Βάθμιας εκπαίδευσης και τον Προϊστάμενο Α’Βάθμιας εκπαίδευσης, όπου παρουσιάστηκαν τα κενά σε όλα τα σχολεία της Ικαρίας. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπαιδευτικών αντιμετώπισαν αρνητικότητα, εμπαιγμό και ειρωνεία απέναντι στα αιτήματα τους, που αφήνουν ακόμα και μαθητές Γ’Λυκείου πίσω σε βασικά μαθήματα και στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα κληθούν να διαγωνισθούν απέναντι σε συμμαθητές τους απ’ όλη την Ελλάδα, σε σχολεία που δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια κενά.

Καταγγέλλεται επίσης πως τα υπαρκτά κενά στα σχολεία της Ικαρίας δεν ”μεταφέρονται” προς τα προϊστάμενα Υπουργικά κλιμάκια στην Αθήνα, αφού οι Προϊστάμενοι στη Σάμο δεν τα αναγνωρίζουν.

banner

Ακούστε τι είπε ο Βασίλης Πετράκης στον Ρ/Σ ”Στο Κόκκινο” στις 21-10-2015 για την παράσταση διαμαρτυρίας

Τα εκπαιδευτικά κενά στην Ικαρία – Η ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων μιλάει στο Κόκκινο – 21_10_2015 by Ικαριακή Ραδιοφωνία 92.8fm on Mixcloud

 

Η Διεύθυνση στη Σάμο προσπαθεί να καλύψει κενά εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ραχών, στέλνοντας εκπαιδευτικούς από το αντίστοιχο σχολείο του Ευδήλου. Οι εκπαιδευτικοί παρότι έχουν δηλώσει αδυναμία μετακίνησης από και πρός το δεύτερο σχολείο που καλούνται να διδάξουν και όπως είναι γνωστό στην Ικαρία δεν υπάρχει δίκτυο Μαζικών Μεταφορών για να εξυπηρετεί τους ευρύ κοινό, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ενημερωθεί για Πειθαρχικές Διώξεις, καθώς κατηγορούνται πως δεν καλύπτουν και την δεύτερη θέση που τους έχει τεθεί από την Προϊστάμενη Διεύθυνση Σάμου.

Αντιμέτωποι λοιπόν με αυτή τη κατάσταση η εκπαιδευτική κοινότητα της Ικαρίας ζητάει κάλυψη των κενών στα σχολεία της, για να μην χάσουν ούτε μια εκπαιδευτική ώρα και να ολοκληρωθεί ο κύκλος σπουδών των μαθητών σε όλες τις τάξεις, όπως συμβαίνει και σε όλα τα σχολεία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σε αυτή τη κατεύθυνση αναμένεταιε να κλιμακωθεί η γενικευμένη κινητικότητα των Συλλόγων και Φορέων σε ανώτερα Εκπαιδευτικά κλιμάκια.

Διαβάστε επίσης όλα τα Δελτία Τύπου για το ίδιο θέμα κάνοντας κλίκ εδώ

Ικαριακή Ραδιοφωνία
www.ikariaki.gr

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

Ενημερωτικό

 

Σήμερα, 20 Οκτωβρίου, ο σύλλογός μας πήρε μέρος, μαζί με  τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Αγίου Πολυκάρπου και Ραχών, καθώς και με άλλους γονείς, στην παράσταση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου  με θέμα την κάλυψη των κενών σε ολόκληρη τη β περιοχή  Σάμου. Τη μέρα αυτή ο σύλλογός μας είχε προκηρύξει στάση εργασίας, που συμπληρώθηκε με δεύτερη διευκολυντική στάση  από τη ΔΟΕ.

Παρουσιάστηκαν τα τραγικά προβλήματα που δημιούργησαν τα κενά στους εκπαιδευτικούς, στη λειτουργία των σχολείων, μα προπάντων στους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Σε συνομιλία που υπήρξε με τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο αφορά την κάλυψη των κενών,  ειπώθηκε ότι  δε θα υπάρξουν  γραπτές απαντήσεις για όσα έχουν ζητηθεί, γιατί “ πλέον πρέπει να μάθετε να με εμπιστεύεστε ”. Δεν υπήρξε δέσμευση από κάποιον υπεύθυνο  για το πότε θα καλυφτούν όλα τα κενά της περιοχής σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και ειδικότητες.

Φάνηκαν τα τραγικά διλλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολείων για το πώς θα μοιράσουν  τα παιδιά και πώς θα καλύψουν τα  κενά – αυτά  που δεν έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι, αλλά οι πολιτικές των μνημονίων.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Περιφερειακό Διευθυντή  Βορείου Αιγαίου  για το θέμα των κενών σε ειδικότητες, δασκάλους και νηπιαγωγούς, είχαμε την  ενημέρωση   ότι είναι άγνωστο πότε θα καλυφτούν όλα τα κενά  στα σχολεία.

Σε παρέμβασή μας στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  για τη σύσταση ΕΕΕΚΚ στη περιοχή μας, η απάντηση ήταν αρνητική. Ανέφερε ότι ο λόγος, που θα   εισηγηθεί  αρνητικά για τη δημιουργία μιας τέτοιας δομής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι η έλλειψη προσωπικού.

Σε όλα αυτά απαντάμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους  με αγώνες,  εμποδίζοντας να περάσει η πολιτική των μνημονίων που θέλει τα παιδιά μας αμόρφωτα.

 

Ικαρία, 20 Οκτωβρίου 2015

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue