Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ Σάμου: Διώξεις εκπαιδευτικών – Απεργία 23 Οκτώβρη

ΑΔΕΔΥ Σάμου: Διώξεις εκπαιδευτικών – Απεργία 23 Οκτώβρη

by ikariaki.gr
2 views

γροθιά

0910-13

Οι εκπαιδευτικοί, όπως όλοι οι κλάδοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, πλήττονται από τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία ακολουθώντας τις επιταγές Ε.Ε. και Τρόικας φέρνει τον εργασιακό μεσαίωνα. Άνθρωποι και οικογένειες αντιμετωπίζονται ως αριθμοί που πρέπει να συρρικνωθούν, ώστε το κεφάλαιο να είναι ακόμη πιο κερδοφόρο, στα πλαίσια των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που έχουν αποφασιστεί εδώ και δεκαετίες από όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου.

Ταυτόχρονα το σχολείο που χτίζουν είναι το σχολείο που έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για ένα φτηνό, ευέλικτο, αλλά και υπάκουο εργατικό δυναμικό. Είναι το δήθεν «νέο σχολείο» που φέρνει την ημιμάθεια, την απλήρωτη δουλειά, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Είναι το σχολείο των χορηγών, της παιδικής εργασίας της αμορφωσιάς.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο κρατικός μηχανισμός επιχειρεί να ποινικοποιήσει τους αγώνες των σωματείων έτσι ώστε να σπείρει το φόβο και την ηττοπάθεια. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί και αγώνας των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που στιγματίστηκε από τις διώξεις τεσσάρων συναδέλφων του κλάδου. Η επιχείρηση αυτή στρέφεται αντικειμενικά ενάντια σε όλα τα σωματεία, ενάντια στο λαό. Το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αντίθεση του απέναντι στις διώξεις των εκπαιδευτικών που έχουν μπει στο στόχαστρο της εισαγγελίας Σάμου και καταγγέλλει την συνολικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης για ποινικοποίηση της δράσης των σωματείων.


Οι ώρες είναι κρίσιμες. Η συγκυβέρνηση, το κεφάλαιο και η ΕΕ, ετοιμάζουν και άλλα βάρβαρα μέτρα για το επόμενο διάστημα που θα τσακίσουν με μεγαλύτερη αγριότητα τη ζωή των εργαζόμενων. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης στο γενικευμένο πόλεμο που κλιμακώνεται ενάντια στις εργατικές οικογένειες, στα πλατιά λαϊκά στρωματά. Πόλεμος που οδηγεί το λαό στη μαζική εξαθλίωση προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.

Καμία νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και διαμορφώνεται καθημερινά πρέπει να σταματήσει κάθε συζήτηση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία που έχει ως κύριο σκοπό τη μεθόδευση του σφαγιασμού των εργαζόμενων.

Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης στον Δημόσιο τομέα είναι η μόνη απάντηση. Το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί την ΑΔΕΔΥ να πάρει απόφαση και να προετοιμάσει γενική πανελλαδική απεργία για τις 23 του Οκτώβρη 2013, την ημέρα που καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, η οποία να γίνει σε συντονισμό με τη Γ.Σ.Ε.Ε., ώστε η φωνή του εργατικού κινήματος να είναι πιο ηχηρή από κάθε άλλη φορά. Επίσης, καλεί όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη μας, να προχωρήσουν σε συνεδριάσεις Δ.Σ. και Γενικές Συνελεύσεις και να πάρουν αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις ανεξάρτητα από το αν θα πάρουν αποφάσεις οι Ομοσπονδίες. Απαιτείται ενιαία δράση όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και όλων όσων πλήττονται από αυτή τη βάρβαρη πολιτική, ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε όλους τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς με κλιμάκωση.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue