Home ΚοινωνίαΠολιτικήΒουλευτικές Εκλογές 2023 ‘α πλεύσομε Ελεύθερα; – Περί Εκλογών 21ης Μαΐου 2023

‘α πλεύσομε Ελεύθερα; – Περί Εκλογών 21ης Μαΐου 2023

by ikariaki.gr
493 views

α πλεύσομε Ελεύθερα;

(για ‘α μάς φάουσιν οι μαύροι Λούροι τ’ Αμάλου;)

Περί Εκλογών 21ης Μαΐου 2023

Η ιστορία τού τόπου μας, γεμάτη από ιδρώτες υπομονής, προγονικό αίμα και μεστότητα σοφίας δρούσε πάντα ως παρακαταθήκη διάκρισης και οδηγός άμυνας έναντι όλων των μελλοντικών υπονομεύσεων τής προσωπικής μας ελευθερίας, της εδαφικής μας κυριαρχίας και τής οικογενειακής μας ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων, μετά το 1830 και ειδικά μετά το 1912, όπου η επανάσταση στην Ικαρία, ενέπνευσε όχι μόνο τη Σάμο, αλλά και την αλυσιδωτή απελευθέρωση όλου του ΒΑ Αιγαίου, η συσσωρευμένη εμπειρία δεν άφηνε περιθώρια λάθους επιλογής σε σχέση με το ποια πλεύση έπρεπε να ακολουθήσουν οι ακριτικοί νησιώτες για να αποφύγουν την οποιαδήποτε μορφή υποδούλωσης τής εθνικής τους κυριαρχίας, απέναντι σε συγκυριακούς ή προαιώνιους εχθρούς.

Αυτά, ίσχυαν φυσικά, όταν οι διαφορές των επιλογών που είχαν οι πολίτες σε εθνικές εκλογές ήταν ευδιάκριτες και μπορούσαν να κρίνουν. Εδώ και πολλά χρόνια, έχουν όλοι συμβιβαστεί με το γεγονός ότι οι διαφορές είναι δυσδιάκριτες και όλοι είναι ακατάλληλοι στην ουσία, όλοι κάνουν κωλοτούμπες κι εφαρμόζουν τα ίδια, αφού μετρούν για εκείνους περισσότερο τα διαπιστευτήρια που δίνουν στα γνωστά Φόρουμς, και όχι αυτά που θέλουν να κερδίσουν από το λαό τής χώρας τους. Συμφωνώ, και ξέρω ότι αυτό δεν θα αλλάξει εύκολα, αλλά δεν θα αλλάξει κι από μόνο του. Δεν αποτελεί όμως κριτήριο πολιτικής σκέψης το να διαλέγω εκείνον που είναι καλύτερος. Όχι επειδή το αξίζει αλλά διότι είναι ο λιγότερο χειρότερος, καθώς υπάρχουν και οι χείριστοι. Μα για αυτό φτάσαμε ως εδώ σήμερα, στο να μην λειτουργεί η Δημοκρατία και να υπάρχουν υποψήφιοι που είναι όλοι χειρότεροι και όχι ιδανικοί. Όταν επιλέγουμε μεταξύ των τυφλών τον μονόφθαλμο επωμιζόμαστε και την συνυπευθυνότητα μίας κυβέρνησης τού Κύκλωπα -και μετά ψάχνουμε τον Οδυσσέα.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη λύση (που φυσικά δεν είναι η… Ελληνική). Ούλοι εμείς, ο που ο καθένας μας είναι απλά ένας κωδικός με δεδομένα για το Κράτος, είμαστε ο… Κανένας, ειδικά κάτω από τις περιστάσεις με τις οποίες θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, μπορούμε να αδράξουμε την ευκαιρία και να τιμωρήσουμε τον Κυκλώπειο Συστημισμό στοχεύοντας τον κατάματα με την ψήφο μας. Του Θηρίου αυτού που προσπαθεί να κατακλίσει τα πάντα γύρω μας με υποχρεωτικές συμμορφώσεις, φιμώσεις, εκβιασμούς, ψεκασμούς (τονίζω, από τηλεοράσεως), περιστολή των ελευθεριών μας και διασποράς τεχνητού και κατευθυνόμενου φόβου για τα πάντα, ώστε να είμαστε ευκολότερα διαχειρίσιμοι.

Χρωστούμε σ’ αυτούς που ήρθαν, πέρασαν θα ’ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι και οι νεκροί, έλεγε ο Παλαμάς. (Ο Κωστής, γιατί αν πιάσουμε τον Γρηγόριο δεν θα ξέρουμε πού να κρυφτούμε). Τα μνημονιακά χρόνια και κυρίως τα τελευταία οχτώ, ήταν το αποκορύφωμα τής πολιτικής ένδειας, της ιδεολογικής κατάντιας και της προσβολής των Ελλήνων εκ των έσω, νεκρών και ζωντανών.

Είχαμε την περίτρανα αποδεδειγμένη αποτυχία τής διπολικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε στροφές 360 μοιρών σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα και που έκλινε μία επ’ αριστερά και μία επί δεξία (προφητείας Χάρρυ Κλυνν το ανάγνωσμα). Που παράβλεψε ότι το «Όχι σημαίνει Όχι» και προχώρησε σε βιασμό τής ελεύθερης επιλογής των πολιτών, που δεν ήξερε να ξεχωρίσει νησιά από τις πρωτεύουσες τους και τα όρια των συνόρων μας, δεν ήξερε να υπερασπιστεί στοιχειωδώς τις ζωές των πολιτών ούτε καν στα προάστια των Αθηνών από προβλεπόμενες Αστικές Πυρκαγιές και Πλημμύρες (που δεν συνδέονται με φυσικά φαινόμενα και κλιματικές αλλαγές) και έριχνε το φταίξιμο στους παθόντες, και πόσω μάλλον, ξεπούλησε με τον πιο ερασιτεχνικό τόρπο τη Μακεδονική Ιστορίας μας. Αυτοί, όμως τελικά, κάηκαν στο Μάτι και πνίγηκαν στις Πρέσπες. Δυστυχώς, δεν μας πέρασε σύριζα, μας πήρε και μας σήκωσε.

Κι έτσι αναδύθηκε το ’19, από τα ρηχά λιμνώδη νερά των Πρεσπών και τις ζεστές στάχτες τού Ματιού -πάνω στις οποίες (περ)πάτησε δεόντως προεκλογικά- η σημερινή απερχόμενη νεοφιλελεύθερη σημιτική «δεξιά». Η Λερναία Δημοκρατία. Με τη σειρά της κι αυτή, ανεμοσκόρπισε σύντομα την αντίθεση της στις Πρέσπες, ενταφίασε την απονομή δικαιοσύνης για το Μάτι και τη Μάνδρα, αφού υπέθαλψε όλους τους κατηγορουμένους με έναν άκρως προσβλητικό για τη νοημοσύνη των ζωντανών και την τιμή των νεκρών τρόπο. Προχώρησε δε σε δικά της εγκλήματα. Από την φονικότερη μαζική ανθρωποκτονία τής χώρας μετά τα γεγονότα τού Β’ΠΠ και του Εμφυλίου και την φονικότερη Αστική Πυρκαγιά σε όλη τη Γη τον 21ο αιώνα που έγινε παγκοσμίως case study (βλ. Μάτι), βιώσαμε την μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή στη χώρα ever (βλ. Εύβοια, Βαρυμπόμπη υπό ιδανικές συνθήκες κατάσβεσης και με διαταγές «μην ρίξετε σταγόνα νερό»..), παραλίγο να θρηνήσουμε νεκρούς από εγκλωβισμό χιονιά στο κέντρο τής Αθήνας! Η Πολιτική Προστασία αποκτά χαρακτήρα προστασίας των πολιτικών και όχι των πολιτών, μέσω τού εισαγόμενου μπροστάρη Στυλιανίδη που εισαγάγει το ακαταδίωκτο των δυνάμεων ασφαλείας, ή στην ουσία την αποδοχή τής ανεπάρκειας των ιθυνόντων, με αρχή το Π.Σ. Πάμε κι όπου βγει παντού!

Για την Υγεία μπορούμε να συμπεράνουμε εύκολα, αφού προκύπτει κι από μελέτες των ίδιων (βλ. Τσιόδρα-Λύτρα) και παραδοχές των μελών της Επιτροπής για την Πανδημία, ότι οι νεκροί από τον κορωναϊό (όλων των… μεταλλάξεων) ήταν πολλές χιλιάδες λιγότεροι από τους ισχυριζόμενους, ενώ οι υπόλοιποι που έφεραν το ταμπελάκι με κορωναϊό έφυγαν αχρείαστα από τις αδιόρθωτες παθογένειες τού συστήματος υγείας (ανύπαρκτο ακόμα σε πρώτο βαθμό), τις τραγικές ελλείψεις ιατρικών υποδομών σε ανθρώπινο δυναμικό και ιατρικά μέσα, κάτι που του προσδίδει πλέον την απαραίτητη απαξίωση για να πουληθεί φτηνά σε ιδιωτικά funds. Ξέρετε σε ποια Funds, αυτά που παίρνουν και τα σπίτια, αυτά που έφερε ο Τσίπρας και αυτά που κράτησε ο Μητσοτάκης. Όπως έκαναν και με τις Πρέσπες ένα πράμα, ο ένας τα φέρνει κι ο άλλος τα εφαρμόζει με ιεραποστολικό ζήλο.

banner

Για την ακρίβεια; Μέχρι πότε θα κρύβονται πίσω από τα αυξημένα καύσιμα και τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, για τον οποίο επ’ ευκαιρίας, αποστρατικοποιούμε τα νησιά μας. Τα μέτρα που ευαγγελίστηκαν παρήγαγαν μηδενικό αποτέλεσμα, αφού προεξόφλησαν και πάλι μία ακόμα άνοδο των τιμών, πριν την εφαρμογή τους. Οι μαυραγορίτικες πρακτικές είναι το πρόβλημα αφού οι τιμές δεν μειώνονται αναλογικά με τα καύσιμα. Απλά θέλουν να έχουν ικανοποιημένες τις πολυεθνικές καυσίμων και τροφών ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των φτωχών.

Για την οικονομική ανάπτυξη; Όλες οι μεγαλόσχημοι όμιλοι που θα επένδυαν και θα έφερναν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, Microsoft, Google, Amazon, Pfizer, έχουν γίνει άφαντες.

Κοινός παρονομαστής των δύο αυτών κομμάτων εξουσίας; Το παλαιό ΠΑΣΟΚ. Εκουρεύτην μπροβατίνα κ’ ήμπε μες τα αρνιά κ’ ηπήδα, έλεγαν οι παλαιοί Ικαριώτες. Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών τους; Ο «Νέος Πατριωτισμός», δηλαδή, η εθνική μειοδοσία ως αποσόβηση των εθνικών διεκδικήσεων των γειτόνων μας και της ευημερίας τής περιοχής (πιστεύω εδώ να γελάτε μαζί μου, αλλά αν δεν κάνουμε κάτι θα θρηνούμε όλοι μαζί σύντομα).

Ζούμε σε ακριτικά μέρη για τα οποία έρχονται μεγάλες προκλήσεις. Όλα μαζί τα κόμματα εντός Βουλής (δεν θα σχολιάσω εδώ εθνομηδενιστές, πατριδοκάπηλους και ψευτοθρησκευόμενους), έχουν ασπαστεί το δόγμα τού «Νέου Πατριωτισμού» και έχουν «χωρίς ταμπού» προσυμφωνήσει να υποκύψουν στις λεγόμενες «Πρέσπες τού Αιγαίου». Αυτό σημαίνει συνδιαχείριση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και συνεκμετάλλευση των θαλασσίων πόρων, των βυθών, του υπεδάφους, συμπεριλαμβανομένης τής παραγωγής ενέργειας από νερό και άνεμο, ανατολικότερα τού 28ου Μεσημβρινού, αν όχι κατευθείαν τού 25ου. Δηλαδή, θα βάλουμε μετόχους τους μπράβους τής Ανατολής υπό την απειλή των δυτικών μαφιόζων τής Δύσης. Αν δεν γνωρίζετε σε τι αναφέρομαι σε αυτήν την παράγραφο, σπεύστε χτες να δείτε ή να φρεσκάρετε μόνοι σας τους χάρτες και να καταλάβετε σε τι θέση θα βρεθεί η Ικαρία, η Σάμος και τα άλλα ακριτικά νησιά και τι σημαίνει ΑΟΖ, Υφαλοκρηπίδα Αιγιαλίτιδα Ζώνη και γιατί πρέπει να οροθετηθούν και να επεκταθούν άμεσα, χωρίς περιστροφές τα χωρικά ύδατα και ο Εθνικός Εναέριος Χώρος.

Τέλος, (για τώρα) ας μην ψαρώνουμε από όλο αυτό το προμοτάρισμα τού gov.gr που παρουσιάζεται στην ουσία ως μοναδικό επίτευγμα ψηφιοποίησης (κάποιων) υποδομών τού Κράτους για να γλυτώνει ο κόσμος κάτι ημίωρα μία φορά το δίμηνο, την ώρα που οι φυσικές υποδομές του δολοφονούν στυγνά και κυνικά τούς «χρήστες του». Το gov.gr δεν είναι αυτό που έφερε και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (από ιδιωτικό ηλεκτρονικό σύστημα ημέτερου) και ενισχύει την προγραμματισμένη αντικατάσταση ζωντανών υπαλλήλων από… live bots τεχνικής νοημοσύνης (A.I.); Θα μπορούσε να είναι κάτι εντελώς αθώο και χρήσιμο για την καθημερινότητα τού πολίτη. Μαζί όμως με τα νέα περιβαλλοντικά μέτρα που προωθούνται ραγδαίως υπό τις Πράσινες(;) Πολιτικές (προσωπικά όρια εκπομπών άνθρακα…) και την συνδρομή τού ψηφιακού χρήματος («ψηφιακό Ευρώ», CBDCs κτλ.) που συνηθίζουμε ως Pass, και που πυροδοτήθηκαν «συγκυριακά» από τις υγειονομικές υποχρεωτικότητες, ως επίφαση μόνο έχουν την εξυπηρέτηση τού πολίτη. Ο κύριος σκοπός τους είναι η οριζόντια πλατφόρμα επιβολής νέων περιστολών στις ελευθερίες των μετακινήσεων και της κοινωνικότητας με τον ασφυκτικό έλεγχο των ανθρώπων. Πού Pass και Γιατί Pass! Δεν θέλεις; Μπλοκάρισμα. Συμμορφώσου (παραδώσου πλήρως δηλαδή) για να είσαι με… τους καλούς. Οι «καλοί» όμως θα είναι οι πρώτοι που θα τους γυρίσει μπούμερανγκ όλο αυτό. Αυτά είναι που χτυπούν την πόρτα μας. Θα τους ανοίξουμε να μπουν και να αλώσουν το σπίτι μας; Επιδιώκουν να το θέλουμε εμείς περισσότερο επειδή «θα είναι αορίστως για το καλό μας».

Όταν θυσιάζουμε την ελευθερία μας για όλο και μεγαλύτερη ασφάλεια, δεν αξίζουμε καμία απ’ τις δύο, έλεγε ο Φραγκλίνος. (Ο Βενιαμίν, γιατί αν πιάσουμε τον Ρούσβελτ δεν θα τελειώσουμε ποτέ). Όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, θυμίζω, είχαν παντιέρα το καλό τού πολίτη και κυρίως το κινεζικό μοντέλο.

Να μην αισθανόμαστε αποθαρρημένοι και ματαιωμένοι γιατί δήθεν δεν καθορίζουμε τις εξελίξεις. Ας μην απέχουμε από τις εκλογές! Υπάρχουν σχεδόν 1,8εκ ψηφοφόροι που απέχουν από το 2004 από αποστροφή στο σύστημα και το χαμηλό επίπεδο των πολιτικών του. Τώρα, όμως, μπορούν επιτέλους τώρα να κεφαλαιοποιήσουν τους λόγους τής αποχής τους. Με τη συμμετοχή τους στην Κάλπη, την στοχευμένη και σοφή αντισυστημική ψήφο τους. Σοφή, τιμωρητική, συγκεκριμένη, και όχι τυφλή σε κόμματα που επιτείνουν το συνολικό πρόβλημα και όχι τη λύση του. Που ανήκουν στα δύο άκρα, που προσδοκούν να γίνουν το δεκανίκι τής διαπλοκής και φλερτάρουν με την εξουσία για να κάνουν κωλοτούμπες.

Είναι στο χέρι μας, έτσι όπως ακριβώς ήταν και στο χέρι τού…Κανενός που τραυμάτισε καθοριστικά τον Κύκλωπα εκεί που δεν το περίμενε. Κι όταν θα σας ρωτήσουν οι μηδέποτε πια κρατούντες «ποιος είσαι εσύ που με έριξες;» «Είμαι αυτός που ήμουν πάντα για σένα, ο Κανένας», θα πεις στους επιστάτες τής διαφθοράς και της διαπλοκής, «αλλά είμαι τα Πάντα για τον τόπο μου και τα παιδιά μου».

Ως το μεγαλύτερο εξωκοινοβουλευτικό κίνημα σήμερα, η Πλεύση Ελευθερίας με την δυναμική, ακέραια και πάντα εμπεριστατωμένη παρουσία και δράση τής Ζωής Κωνσταντοπούλου, της μόνης γυναίκας αρχηγού κόμματος(!) αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική πρόταση αντισυστημικής και σοφής ψήφου για την είσοδο στη Βουλή ενός συνδυασμού, με πλουραλισμό χωρίς αναχρονιστικές αγκυλώσεις και τυφλές ιδεοληψίες, έτοιμο κι έμπειρο για σωστή, αδιάκοπη κι αποτελεσματική αντιπολίτευση υπέρ των πολιτών και όχι των… πολιτικών. Είναι η πραγματική ευκαιρία για συμμετοχική διαδικασία των πολιτών έναντι στους Χάκερς τής Δημοκρατίας και τα δεκανίκια τους. Είναι στην πλέον ρεαλιστική τροχιά εισόδου στη Βουλή λόγω τής αποδεδειγμένης ικανότητας να αντιπαρατίθεται, όχι με στείρα άρνηση αλλά με αποστομωτική επιχειρηματολογία έναντι σε «Νέους Πατριωτισμούς» απομείωσης τής Εθνικής Κυριαρχίας σε Ελευθερίες, δικαιώματα και σύνορα, όχι μόνο τής Ελλάδας αλλά και προσωπικά τού κάθε Έλληνα πολίτη.

Η Πλεύση πιστεύει ότι ο μοναδικός τρόπος για να προστατέψουμε τα δικαιώματα μας, είναι να προστατεύουμε και τα δικαιώματα των άλλων, σε προσωπικό επίπεδο και φυσικά πιστεύει στον Διαχωρισμό Κράτους και Δικαιοσύνης και στον Διαχωρισμό Κράτους και Δημοσιογραφίας.

Οι συνήθεις ύποπτοι, αγωνίζονται για ακόμη μια φορά ποιος θα γίνει καλύτερος επιστάτης τής παρακμής. Εμπόδισε τους. Δείξε τους την ήρεμη δύναμη σου, ότι δεν έχεις κοντή μνήμη κι ότι δεν τρως τη μασημένη τροφή τους.

ΥΓ. Μάθετε με ένα κλικ τις θέσεις τής Πλεύσης Ελευθερίας (www.plefsieleftherias.gr) και εντυπωσιαστείτε. Άξια υποψήφια στο νομό Σάμου είναι η Μαρία (Μαρίτα) Στεφανάκη, συντοπίτισσα.

Πλεύσε Ελεύθερα γιατί τώρα μπορείς!

Γιώργος Γ. Σπανός,

Georgegspanos.me

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue