Home ΚοινωνίαΕλλάδα Δήλωση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Τοπική Μονάδα Υγείας Χανίων

Δήλωση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Τοπική Μονάδα Υγείας Χανίων

by ikariaki.gr
1 views

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χανιά, 05 /09/2018

 

banner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τώρα που ανασαίνουμε, γιατί μετά τη λήξη των μνημονίων αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για μας, να επιβλέψουμε, και εγώ προσωπικά, την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.

 

Είχα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τους Δημάρχους του Νομού Χανίων και τον Περιφερειάρχη. Στην Περιφέρεια Κρήτης έχουμε εξαγγείλει μεγαλόπνοους σχεδιασμούς. Είναι στοίχημά μας, αυτοί να προχωρήσουν γρήγορα.

 

Επισκέφτηκα εδώ μια Τοπική Μονάδα Υγείας, δύο, γιατί συστεγάζονται, που είναι, θα έλεγα, μια πολύ σημαντική θεσμική τομή για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Αν θέλετε, είναι επίσης ένα στοίχημα για μας, αξιακού χαρακτήρα στοίχημα. Διότι, εδώ, προσέρχονται κυρίως πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικά ιατρεία. Μεγάλη μάζα πληθυσμού, που πριν εγκαινιάσουμε αυτό τον θεσμό, ήταν σε κοινωνικά ιατρεία ή χωρίς πρόσβαση στο δημόσιο Σύστημα Υγείας.

 

Ενάμιση εκατομμύριο συμπολίτες μας, πλέον, έχουν πρόσβαση στο δημόσιο Σύστημα Υγείας και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για μας. Είναι ένα έργο σημαντικό και έχει ιδιαίτερη σημασία να βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να καλύψουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue