Home ΚοινωνίαΕλλάδα Φοροδιαφυγή με παράνομες ναυλώσεις γιοτ σε Αιγαίο και Ιόνιο

Φοροδιαφυγή με παράνομες ναυλώσεις γιοτ σε Αιγαίο και Ιόνιο

by ikariaki.gr
16 views

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ είναι τα έσοδα που χάνουν το κράτος και ο κλάδος του yachting, εκτοξεύοντας τη ναυτική ανεργία, από τις εκατοντάδες παράνομες ναυλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις ελληνικές θάλασσες.

Περισσότερα από 40 σκάφη, τα οποία πραγματοποιούσαν πολυήμερα ταξίδια στο Αιγαίο και το Ιόνιο με καθεστώς παράνομων ναυλώσεων, έχουν εντοπιστεί από το Λιμενικό Σώμα από τα μέσα Μαΐου, μέσω εντατικών ελέγχων που εδώ και τέσσερα χρόνια ζητούσε και διεκδικούσε επανειλημμένως η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού. Η φοροαποφυγή ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, με τις πρώτες εκτιμήσεις για τα συγκεκριμένα ναυλοσύμφωνα τα οποία είχαν υπογραφεί να ξεπερνούν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου είχαν διαπιστωθεί 42 παράνομες ναυλώσεις, εκ των οποίων 24 είναι σημαίας κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 13 είναι σημαίας εκτός Ε.Ε. και 5 έχουν ελληνική σημαία. Το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ από τα πρόστιμα που ως τώρα έχουν επιβληθεί. Εν μέσω θέρους το υπουργείο Ναυτιλίας, παρατηρώντας την έκρηξη ανομίας μέσα στις ελληνικές θάλασσες, πέρασε τροπολογία -την οποία στήριξε και η Ν.Δ.- με την οποία τα σκάφη αναψυχής τα οποία έχουν ναυλωθεί παράνομα, εκτός από τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται (τα οποία μπορεί να αγγίξουν και τις 50.000 ευρώ), έχουν και απαγόρευση απόπλου μέχρι να κατατεθεί το πρόστιμο ή εγγυητική επιστολή διπλάσια του προστίμου.

 

Αναδημοσίευση από : http://www.eleftherostypos.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue