Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Νάσος Γιακαλής : Δεν συμμετέχουμε σε πράξεις αμφιβόλου νομιμότητας

Νάσος Γιακαλής : Δεν συμμετέχουμε σε πράξεις αμφιβόλου νομιμότητας

by ikariaki.gr
13 views

giakalis_nasos_2014

 

Κατηγορώντας την περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου πως βρίσκεται σε… «ζαλάδα εξουσίας» και πως σε ένα ακόμη Περιφερειακό Συμβούλιο αγνόησε επιδεικτικά τις παραινέσεις και τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο» Νάσος Γιακαλής εξηγεί με δήλωσή του τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

«Η κ. περιφερειάρχης, αγνοώντας επιδεικτικά τις παραινέσεις, τις προτάσεις, τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, προχώρησε σε ένα ακόμη Περιφερειακό Συμβούλιο, στο οποίο για μια ακόμη φορά προτίμησε να του αποδώσει το γνωστό υποβαθμισμένο χαρακτήρα που μεθοδευμένα έχει φροντίσει να επιβάλει από την αρχή της θητείας της και καταπατά δημοκρατικές λειτουργίες προκειμένου να εφαρμόσει ένα μη σχέδιο σε όσους τομείς καταπιάνεται» γράφει στην ανακοίνωσή του ο πρώην περιφερειάρχης και συνεχίζει:

«Δε νομιμοποιούμε πράξεις αμφιβόλου νομιμότητας» 
«Προφανώς η απόφασή μας να αποχωρήσουμε για μια ακόμη φορά έγινε γιατί πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατό να νομιμοποιήσουμε πρακτικές που δε σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες αλλά κυρίως να συμμετέχουμε σε πράξεις αμφιβόλου νομιμότητας» σχολίασε χαρακτηριστικά και επανήλθε στο «προσφυγικό» αλλά και στο περίφημο δάνειο των 2 εκ. ευρώ. 

Για το δάνειο και το «προσφυγικό»
«Την προηγούμενη εβδομάδα μάς είπαν ότι θα πάρουν δάνειο 2.000.000 ευρώ και ποιος ξέρει τι θα ακούσουμε στη συνέχεια. Μετά ακολούθησε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου με μοναδικό θέμα το προσφυγικό και εκεί δυστυχώς είχαμε για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την παντελή έλλειψη επιχειρημάτων για τις οικονομικές συνέπειες και για την ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στα νησιά.

Δυστυχώς, η υποβάθμιση των νησιών συνεχίζεται, η εικόνα τους δυσφημείται και κανένας δεν είναι σε θέση να πει πώς αυτό μπορεί να αναστραφεί.

Είμαστε στην ουσία στο έλεος μιας τραγικής συγκυρίας και δεν είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για να βοηθήσουμε τα νησιά μας. Και αυτό γιατί κυριαρχεί η μικροπολιτική και η αλαζονεία, αντί να επιδιωχθεί η συνεννόηση για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου που θα αντιμετωπίσει δυναμικά τα προβλήματα.

Η γνώμη μας είναι ότι, αν δεν αλλάξουμε άμεσα ρότα, τα προβλήματα θα διογκωθούν και τότε θα είναι αργά για κάθε πρωτοβουλία» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Γιακαλής, τονίζοντας πως «κανένας δεν πρόκειται να κάνει τίποτα για τα νησιά μας, αν εμείς δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τι πραγματικά θέλουμε να γίνει».

 

Αναδημοσίευση από : http://www.emprosnet.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue