Home ΚοινωνίαΕπικαιρότηταΟλοκληρώθηκαν τα έργα ηλεκτροφωτισμού και πλακόστρωσης στο λιμάνι Ευδήλου – Έργο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Ολοκληρώθηκαν τα έργα ηλεκτροφωτισμού και πλακόστρωσης στο λιμάνι Ευδήλου – Έργο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

by ikariaki.gr
816 views

Ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού του νέου λιμενοβραχίονα και πλακόστρωσης τμήματος στον λιμένα Ευδήλου Ικαρίας, σε ένα έργο που υλοποιήθηκε μέσω χρηματοδότησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που είχαν ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το 2023, έπειτα από συνεργασία του τότε προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ικαρίας – Φούρνων, Θοδωρή Ανδριώτη, με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

Το έργο αφορούσε:

  • τον ηλεκτροφωτισμό του νέου λιμενοβραχίονα του Ευδήλου,
  • καθώς και την ολοκλήρωση πλακόστρωσης / πεζοδρομιακής παρέμβασης στην περιοχή της πλατείας του λιμανιού.

Η ανάγκη για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις είχε επισημανθεί ήδη από το 2022, καθώς η έλλειψη φωτισμού δημιουργούσε ζητήματα ασφάλειας για επιβάτες, οχήματα και πλοία κατά τις βραδινές ώρες, ενώ η κατάσταση στο παραλιακό τμήμα της πλατείας δυσκόλευε την ασφαλή κίνηση των πεζών.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου στις 11 Μαΐου 2023, με συνολικό προϋπολογισμό 130.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των ανθρώπων του λιμανιού περνά πλέον σε φάση λειτουργικής αξιοποίησης, αναβαθμίζοντας την εικόνα και την ασφάλεια του λιμένα Ευδήλου.

Διαβάστε ακόμα