Home ΚοινωνίαΕλλάδα Εποχικοί Πυροσβέστες Ικαρίας: Μας απολύουν 31 Οκτώβρη – Κινητοποίηση στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης

Εποχικοί Πυροσβέστες Ικαρίας: Μας απολύουν 31 Οκτώβρη – Κινητοποίηση στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης

by ikariaki.gr
55 views
ΕΠΟΧΙΚΟΊ ΠΥΡΟΣΒΈΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
Μαζική κινητοποίηση, των εποχικών πυροσβεστών στις 31/10 και στις 1/11/ 24 έξω από το υπουργείο κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας.

Μετά από ένα καυτό -κυριολεκτικά- καλοκαίρι και άλλες 5 επερχόμενες αντιπυρικές περιόδους, με εκατοντάδες φωτιές ανά την Ελλάδα ( Κορινθία, Βαρνάβα, Φούρνοι Ικαρίας, Ηλεία, Ρόδος, Εύβοια, κ.α), έχοντας πάνω από 5 εκατομμύρια στρέμματα καμένων δασών από το 2019 ,η κυβέρνηση της ΝΔ δια στόματος του υπουργού κ. Κικίλια και υφυπουργού κ. Τουρνά δήλωσε ότι δεν θα ανανεώσει τις συμβάσεις των εποχικών πυροσβεστών, που αριθμεί 2500 εργαζομένων.

 Η κυβέρνηση αρνείται να μονιμοποιήσει τους 2.500 εποχικούς πυροσβέστες. Αντίθετα, σκοπεύει να μας απολύσει οριστικά την 31η Οκτωβρίου 2024. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει την ανακύκλωση της ανεργίας και τη διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας των εποχικών πυροσβεστών.
Οι εποχικοί πυροσβέστες, προσωπικό με σημαντική εμπειρία σε ένα τόσο περίπλοκο αντικείμενο, θα βρεθούμε χωρίς εργασία μετά από συνεχόμενα χρόνια υπηρεσίας και προσφοράς στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην κοινωνία.
Μιλάμε για επαγγελματίες πυροσβέστες εκπαιδευμένους και καταρτισμένους, που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή. Στελεχώνουμε κυρίως τα δασικά περιπολικά και αναλαμβάνουμε με αυταπάρνηση στις πιο δύσκολες και ακραίες συνθήκες να διασώσουμε πολίτες που βρίσκονται σε κίνδυνο,Υπηρετούμε στο Πυροσβεστικό Σώμα με επαγγελματισμό, αφοσίωση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος. Είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή, σε όλες τις μάχες με τις πύρινες φλόγες, προστατεύοντας τις ζωές των συμπολιτών μας, τις ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες, τον φυσικό πλούτο της Πατρίδας μας. Η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει είναι πολύτιμη, με τους περισσότερους εξ ημών να έχουμε ήδη στις πλάτες μας πέντε με έξι Αντιπυρικές Περιόδους.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ!
Ξαφνικά οι (ήρωες) του καλοκαιριού δεν είναι κατάλληλοι να είναι πυροσβέστες λόγω ηλικίας. Όσοι είμαστε άνω των 40 ετών θεωρούμαστε ηλικιωμένοι για το σώμα σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ υπουργού και του κ υφυπουργού. Τα οργανικά κενά όμως στο σώμα φέτος φτάνουν τα 5.300 κι αυτά φαίνονται κάθε χρόνο.
Προσληφθήκαμε με διαγωνισμό ΑΣΕΠ, όλοι έχουμε απολυτήριο λυκείου, υπηρετήσαμε οι περισσότεροι στις Ειδικές Δυνάμεις ως έφεδροι αξιωματικοί, άλλοι είμαστε απόφοιτοι πανεπιστημίου, κάποιοι με μεταπτυχιακά.
Πώς θα επιχειρεί το σώμα του χρόνου;
Με drone; Θα μισθώνει πυροσβέστες από την υπόλοιπη Ευρώπη;
Η πολιτική κόστους οφέλους που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι υπεύθυνη για τις πολυήμερες μετακινήσεις σε συμβάντα ,την εντατικοποίηση της εργασίας ,τις συνεχείς επιφυλακές καθώς και για τα πυροσβεστικά οχήματα ‘αντίκες’ που υπάρχουν στο σώμα . Όλα αυτά μεγιστοποιούν τον κίνδυνο στο επάγγελμα μας με τον τραγικό απολογισμό αυτής της αντιπυρικής να είναι 3 νεκροί πολιτες, 2  νεκροί πυροσβέστες  και δεκάδες τραυματίες.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ:
  Την άμεση κάλυψη των χιλιάδων οργανικών θέσεων, με την απορρόφηση όλων των
Εποχικών Πυροσβεστών
από το σώμα χωρίς ηλικιακά κριτήρια.
Θα είμαστε στους δρόμους από τις 31/10/24 και όσο χρειαστεί για να σώσουμε τις δουλειές μας την περιουσία του πολιτων και τον δασικό πλούτο της χώρας μας.
ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue