Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ – Δεμένα τα πλοία μέχρι και 25/10

Νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ – Δεμένα τα πλοία μέχρι και 25/10

by ikariaki.gr
116 views

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας μέχρι και την Παρασκευή 25/10, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, ανακοινώνοντας νέα 48ωρη απεργία για 24 και 25 Οκτωβρίου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΠΝΟ, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων το επόμενο 48ωρο. Βασικό αίτημα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας είναι η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2025 με αυξήσεις ύψους 12%, ενώ οι ακτοπλόοι αντιπρότειναν 3%.

Πριν την απόφαση παράτασης της απεργίας, ο σύνδεσμος των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) με επιστολή του είχε καλέσει την ΠΝΟ να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών με ρεαλιστικές προτάσεις και να ανακαλέσει την απόφαση για την κινητοποίηση.

Η ΠΝΟ ζητεί επίσης την κατάργηση του Ν. 41/50, την τροποποίηση του άρθρου για την τετράμηνη δρομολόγηση των ταχυπλόων πλοίων και την επιβολή επτάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης και την τήρηση της ναυτεργατικής νομοθεσίας ενόψει της νέας περιόδου.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) χθες, Τρίτη (22/10) έκανε λόγο για «μαζική ανταπόκριση των ναυτεργατών στο κάλεσμα για τη 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία» και σημείωνε ότι σε όλα τα λιμάνια της χώρας από τα μεσάνυχτα τα ακτοπλοϊκά πλοία μαζί και τα επιβατηγά-οχηματαγωγά μεσογειακά διεθνών γραμμών έχουν κάνει κράτει και κανένας κάβος δεν έχει λύσει.
Πηγή: lifo.gr

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue