Home Εκπαίδευση Εργατικό Κέντρο Ν. Σάμου: Η απεργία των εκπαιδευτικών στις 23/10 μας αφορά όλους!

Εργατικό Κέντρο Ν. Σάμου: Η απεργία των εκπαιδευτικών στις 23/10 μας αφορά όλους!

by ikariaki.gr
32 views

Η απεργία των εκπαιδευτικών στις 23/10 μας αφορά όλους!

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών που κορυφώνεται αύριο στις 23 Οκτώβρη με συγκεντρώσεις στις 12 το μεσημέρι στην Σάμο (πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ) και στην Ικαρία (πλατεία Ευδήλου).

Οι εργαζόμενοι και ειδικά οι γονείς, αλλά και οι μαθητές, πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί τους για να διεκδικήσουμε μόρφωση, αξιοπρεπή δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

 

Είναι δίκαιος ο αγώνας τους γιατί απεργούν απέναντι στην οικονομική και εργασιακή εξαθλίωση που τους έχουν οδηγήσει όλες οι κυβερνήσεις, με τους μισθούς πείνας των 776€ εισαγωγικό για τους νεοδιόριστους, με πανάκριβα ενοίκια που τους οδηγούν να μένουν σε αυτοκίνητα και κάμπινγκ, με απουσία ακόμα και στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων όπως η 9μηνη άδεια ανατροφής για την νεοδιόριστες μητέρες.

 

Είναι δίκαιος ο αγώνας τους γιατί δεν αποδέχονται ως «κανονικότητα» τον δήθεν «εξορθολογισμό» της κυβέρνησης με το στοίβαγμα 25 και πάνω μαθητών ανά τάξη και το κλείσιμο εκατοντάδων τμημάτων πανελλαδικά. Γιατί δεν πάει άλλο με τη διαχρονική πολιτική που θεωρεί κόστος τη μόρφωση και την ασφάλεια των παιδιών μας, γιατί μέχρι και σήμερα, μέσα Οκτώβρη, τα πραγματικά κενά είναι χιλιάδες, τα σχολεία χωρίς καμία κρατική στήριξη για την υλικοτεχνική υποδομή, τα ίδια τα σχολικά κτήρια ασυντήρητα κάνοντας τα επικίνδυνα για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Γιατί οι κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης έχουν ως πρώτα θύματα τα παιδιά της εργατικής τάξης και τις λαϊκές οικογένειες που καλούνται να βάλουν το χέρι στην άδεια τσέπη τους για μια ακόμα φορά.

 

Είναι δίκαιος ο αγώνας τους γιατί επιβάλλεται η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να πάρουν βροντερό μήνυμα ενάντια στις διώξεις, τα πειθαρχικά και την τρομοκρατία απέναντι στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για να κρατήσουν όρθια τα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί αυτή την περίοδο μπαίνουν στο στόχαστρο των διώξεων γιατί ξεσκέπασαν τα σχέδια του ΥΠΑΙΘΑ, πως η αξιολόγηση στην πραγματικότητα είναι το όχημα για να ιδιωτικοποιήσουν την εκπαίδευση, να κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία, να μεταφέρουν το «κόστος» στους γονείς, να μετατρέψουν τους εκπαιδευτικούς σε σκυφτούς κυνηγούς χορηγών!

 

Καλούμε όλα τα σωματεία και φορείς να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το δημόσιο σχολείο, το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση, τη δουλειά με δικαιώματα και την παιδαγωγική υπόσταση των εκπαιδευτικών.

 

Να αυξηθούν οι μισθοί των δασκάλων των παιδιών μας, να μονιμοποιηθούν οι αναπληρωτές, να καλυφθούν όλα τα κενά και να παρθούν πίσω όλες οι συγχωνεύσεις, να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, να σταματήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων, οι διώξεις και τα πειθαρχικά, να δοθούν λεφτά για την Παιδεία και την Υγεία μας και όχι για τα σφαγεία του πολέμου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue