Home ΚοινωνίαΕλλάδα Artemis Studio: River of Life – Βιωματικό εργαστήριο ζωγραφικής με την καλλιτέχνη Tiffany Black

Artemis Studio: River of Life – Βιωματικό εργαστήριο ζωγραφικής με την καλλιτέχνη Tiffany Black

by ikariaki.gr
41 views

River of Life

Βιωματικό εργαστήριο ζωγραφικής με την καλλιτέχνη Tiffany Black

 

Σάββατο 19/10/2024, 15:00 – 17:30 Νας Artemis Studio (Εστιατόριο)

Κράτηση θέσης [email protected] (περιορισμένες θέσεις)

Είσοδος ελεύθερη

 

Η ομάδα του Artemis Studio παρέχει από το 2018, μόνιμο ανοιχτό κάλεσμα για φιλοξενία καλλιτεχνών. Καλλιτέχνες ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας, από όλους τους δημιουργικούς χώρους, καλούνται να προτείνουν μία ιδέα ή ένα έργο για υλοποίηση σχετικό με την τοπική κουλτούρα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, φέτος έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε μια πολύ αξιόλογη καλλιτέχνη, την Tiffany Black από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Καλλιτεχνική εγκατάσταση με φυσικά υλικά στην παραλία του Να – Tiffany Black

Η Tiffany κατά την διάρκεια της παραμονής της πρότεινε και δημιούργησε μία καλλιτεχνική εγκατάσταση με φυσικά υλικά στην παραλία του Να. Η ιδέα ήταν να φτιάξει μια απλή κατασκευή δισδιάστατου σκάφους, σαν ένα σχέδιο της σιλουέτας ενός ελληνικού ραμμένου σκάφους του 6ου αιώνα.  Χρησιμοποίησε καλάμια από το φαράγγι της Χάλαρης και άλλα παρατημένα υλικά που βρήκε. Από την Παρασκευή 18/10/2024 και για 2 μέρες (καιρού επιτρέποντος) το έργο της θα βρίσκεται όρθιο στην παραλία του Να, και παράλληλα οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφτούν την έκθεση ζωγραφικής με συμπληρωματικά έργα, σε εσωτερικό χώρο στο Artemis Studio.

Η εκδήλωση στο Facebook 

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου,  η Tiffany προσφέρει ένα ανοιχτό εργαστήριο βιωματική ζωγραφικής, 3 η ώρα το μεσημέρι μέχρι τις 5:30. Μπορούν να συμμετέχουν όσοι ενδιαφέρονται, ενήλικες χωρίς να είναι απαραίτητο να έχουν εμπειρία στη ζωγραφική. Οι θέσεις για το εργαστήριο είναι μόνο 8 και πρέπει να γίνει κράτηση.

 

Μήνυμα από την καλλιτέχνη:

 

Είμαι καλλιτέχνης και συμμετέχω στο πρόγραμμα Artist in Residency στο Artemis Studio στο Να. Έχω διδάξει Καλές Τέχνες επί πολλά χρόνια σε διάφορους ακαδημαϊκούς και κοινοτικούς χώρους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Μου αρέσει να μοιράζομαι δημιουργικό χρόνο όπου κι αν βρίσκομαι, ιδιαίτερα σε σχέση με τη δημιουργία εικόνων και την αυτοβιογραφία. Θα ήθελα να σας προσφέρω τη δυνατότητα να συμμετάσχετε σε ένα κοινό εργαστήριο: River of Life, το οποίο εξετάζει πώς μπορούμε να σκεφτούμε και να εκφράσουμε το ατομικό ταξίδι της ζωής μας.

Αυτή η προσέγγιση, για την εξερεύνηση και την επικοινωνία (αν θέλετε) των προσωπικών ιδεών και θεμάτων έχει χρησιμοποιηθεί σε Εκπαιδευτικό πλαίσιο, σε εργαστήρια και σε περιβάλλοντα Διεθνούς Ανάπτυξης εδώ και πολλά χρόνια από πολλούς διαφορετικούς οργανισμούς και άτομα.

Είναι μια προσέγγιση που μπορεί να επικεντρωθεί σε απλούς οργανωτικούς στόχους κ.λπ., αλλά για μένα, ως καλλιτέχνη, είναι περισσότερο ένας συναρπαστικός και ενδιαφέρων τρόπος για τη δημιουργία «σημείων», την αυτοβιογραφία και την ομαδικότητα.

Με ώθηση από τη δική μου Covid εμπειρία και από πολλές οικογενειακές συγκυρίες, ανέλαβα τη δική μου προσωπική, αυτοκατευθυνόμενη διαδικασία River of Life, στο στούντιο μου, πάνω από τρεις εβδομάδες το περασμένο καλοκαίρι και βρέθηκα εντελώς βυθισμένη μέσα σε έναν πίνακα. Ήταν συναρπαστικό, προκλητικό, και εξαιρετικά ανταποδοτικό.

Τώρα, που μένω στον Να, στο Artemis Studio αναρωτιέμαι αν θα ήθελες να μοιραστούμε λίγο χρόνο για ένα εργαστήριο River of Life. Ουσιαστικά θα είναι ένα εργαστήριο ζωγραφικής με χρόνο για προβληματισμό και ανταλλαγή σκέψεων και δεν χρειάζεται καθόλου καλλιτεχνική εμπειρία.

Εάν διαθέτετε υλικά ζωγραφικής/σχεδίου με τα οποία σας αρέσει να δουλεύτε, φέρτε τα μαζί, διαφορετικά, μην ανησυχείτε, όλα τα υλικά και το τσάι/καφές κ.λπ. θα είναι διαθέσιμα (χρώματα, χαρτί κ.λπ.).

Ανυπομονώ να σας γνωρίσω, Tiffany

 

2024 Biography

 

Tiffany Black – Artist & Creative Facilitator

Since 2004 to the present day I have worked as a professional artist and as one half of brook & black; fine arts creative partnership.

During this time (2006-2021) I was also Senior Lecturer in the Department of Fine Art at Oxford Brookes University, teaching, undertaking research and developing participatory arts projects, both in the UK and Europe.

As part of brook & black I make installation and site-responsive work for a wide range of locations and contexts, as artists in residence within hospitals, schools, youth clubs, community centres, universities and a range of institutions.  brook & black have had permanent commissions, research and exhibition-based residencies in both the UK and abroad, including the World Heritage Site, Greenwich, London; the Wallace Collection, London; Crystal Palace Park, London; Modern Art Oxford; the Ashmolean Museum, Oxford and the Toulouse Lautrec Museum, France etc

My approach to work is process driven, through the development of ideas, often in collaboration.

Tiffany Black / Recent Solo Art Activity

 

May/June 2024
Project Artist and workshop facilitator for ‘Windows’, working with Refugees & Asylum Seekers, Oxford Town Hall.

May/March 2024
Landscape Art: an ‘In Conversation’ with Tiffany Black and Andy Walton. Oxford Artweeks
River of Life workshop for a women’s group, New Zealand

July 2023
L’HPAD Les Causeries, Laguepie, France.  Confluence: The sharing of Memories.  Facilitating a workshop for elderly care home residence.

2019/20
Inter-generational Understandings. A 6-week residency project with St Francis University in France and l’Association Generations Mouvement, France

Anna K. Meli 
T: +30 22750 71485 | 6973702212

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue