Home ΣυγκοινωνίεςΑερογραμμές Κλείσιμο αεροδρομίου Σάμου: Αυξάνονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Κλείσιμο αεροδρομίου Σάμου: Αυξάνονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

by ikariaki.gr
431 views

Ο αερολιμένας Σάμου “Αρίσταρχος ο Σάμιος” θα μείνει κλειστός από τις 5 έως τις 25 Νοεμβρίου 2024, λόγω έργων αναβάθμισης, κάτι που έγειρε πολλές αντιδράσεις από τις τοπικές αρχές, Περιφέρεια, Δήμοι. 

Παρέμβαση στο Υπουργείο Ναυτιλίας έκανε ο βουλευτής του Νομού Σάμου, Χρ. Στεφανάδης αλλά και η Ιερά Μητρόπολη Σάμου Ικαρίας και Φούρνων, ώστε στο διάστημα των 20 ημερών που θα είναι κλειστό το αεροδρόμιο, να αυξηθούν τα δρομολόγια του πλοίου. Πράγματι, με παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Στυλιανίδη στην Attica Group (Hellenic Seaways) επετεύχθη η δέσμευση της εταιρία για επιπλέον δρομολόγηση 3 φορές την εβδομάδα, δλδ σύνολο 6 φορές το πλοίο θα φτάνει στη Σάμο.

Κλειστό για 20 μέρες το αεροδρόμιο Σάμου – Αντιδράσεις από τις τοπικές αρχές

Η ανάρτηση στα social του βουλευτή κ. Στεφανάδη σχετικά με το θέμα

ΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΕΠΙ 20ΗΜΕΡΟ
Σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα που θα προκύψει λόγω της αναστολής λειτουργίας του αεροδρομίου «Αρίσταρχος» το μήνα Νοέμβριο και παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες μου για να δοθεί λύση και να μην μείνει το νησί μας απομονωμένο, θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μας τα ακόλουθα:
– Συνεχείς παρεμβάσεις μου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τροποποίηση των χρόνων διενέργειας των έργων (διακεκομμένο ωράριο εργασιών ή ορισμένες ημέρες εκτέλεσής τους) δεν απέδωσαν. Ο Υπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση από το κράτος γιατί η εταιρεία προβάλλει λόγους ασφαλείας των πτήσεων, καθώς και το δικαίωμα της για την εκτέλεση έργων που προκύπτει από την υπάρχουσα σύμβασή της με το δημόσιο.
– Ως άλλη λύση προτάθηκε η δρομολόγηση ταχύπλοου (catamaran) προς Χίο ή Ικαρία με δρομολόγια σε συμβατές ώρες με τις αεροπορικές πτήσεις για Αθήνα από τα ανωτέρω νησιά. Απέστειλα στο Υπουργείο τεκμηριωμένη και πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη της λύσης αυτής, τα οποία μου προσκόμισε πολύ γνωστός συμπολίτης μας νομικός. Μετά από επεξεργασία του Υπουργείου στην πρόταση, η λύση δεν προκρίθηκε για καθαρά λειτουργικούς λόγους.
– Τελικά, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής με παρέμβαση του στην Attica Group (Hellenic Seaways & Blue Star Ferries) πέτυχε τη δέσμευση της εταιρίας για επιπλέον δρομολόγηση 3 φορές εβδομαδιαίως (πέραν των 3 δρομολογίων που έχουν προγραμματισθεί για τον Νοέμβριο) προς και από Σάμο.
Ευχαριστώ θερμά τον εξαίρετο φίλο μου Υπουργό κ. Christos Stylianides – Χρήστος Στυλιανίδης για την κατανόηση του προβλήματος.
… Η ιδανική πάντως λύση, παραμένει η τροποποίηση του σχεδιασμού εκτέλεσης των έργων ή η καθημερινή δρομολόγηση μεγάλου ταχύπλοου πλοίου από Πειραιά (επιπλέον των δρομολογίων που προαναφέρθηκαν), λύση που συνεχίζουμε να επιθυμούμε και να επιζητούμε.

Η παρέμβαση της Ιεράς Μητρόπολης

 

Στα πλαίσια τῶν παρεμβάσεων τοῦ Ὑπουργοῦ Ναυτιλίας και Νησιωτικῆς Πολιτικῆς, τοῦ Βουλευτῆ, τοῦ Ἀντιπεριφερειάρχη, τῶν Δημάρχων Ἀνατολικῆς και Δυτικῆς Σάμου, κάθως και τοῦ Ἐπιμελητηρίου Σάμου λόγω τῆς ἀναστολῆς λειτουργίας τοῦ ἀερολιμένα Σάμου προσετέθη και παρέμβαση τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας.

Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στίς 18 Σεπτεμβρίου ἀπέστειλε ἐπιστολή πρός τον Διευθύνοντα Σύμβουλο τῆς «ATTICA GROUP» κ. Διονύσιο Θεοδωράτο διά τῆς ὁποίας ἐκφράζοντας την ἀγωνία του διά το κλείσιμο τοῦ ἀερολιμένος, τον παρεκάλεσε να ἐξετάσει την δρομολόγηση περισσοτέρων πλοίων καί μάλιστα ταχυπλόου σκάφους πρός ἐξυπηρέτηση τῶν κατοίκων τῶν ἀκριτικῶν μας νησιῶν.

Ἡ ἐταιρία διά τοῦ Διευθύνοντος Συμβούλου ἐνημέρωσε τηλεφωνικῶς τον Σεβασμιώτατο διά την ἐπί πλέον δρομολόγηση πλοίων προς το νησί μας.

Ἐκ μέρους ὃλων ὁ Σεβασμιώτατος εὐχαρίστησε θερμά διά την κατανόηση τοῦ προβλήματος καί τήν ἐπωφελή ἀπόφαση ἐπ΄ἀγαθῶ τῶν κατοίκων τῆς Σάμου οὐ μόνον ἀλλά και τῶν κατοίκων τῆς Ἰκαρίας και τῶν Φούρνων. Εὐχήθηκε δε ἐγκαρδίως πλουσία την θεία Χάρη τοῦ Κυρίου στήν ζωή και στό πολυεύθυνο ἒργο του.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue