Home Εκπαίδευση ΣΕΠΕ Ικαρίας & Φούρνων: Ανακοίνωση για τα κενά εκπαιδευτικών

ΣΕΠΕ Ικαρίας & Φούρνων: Ανακοίνωση για τα κενά εκπαιδευτικών

by ikariaki.gr
38 views

Τη Δευτέρα πάμε σχολείο… αλλά χωρίς εκπαιδευτικούς…..

Κάθε πέρσι και καλύτερα θα έλεγε κανείς για την κατάσταση στα σχολεία που όλο και χειροτερεύει, γιατί όπως μας λένε δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα για να δίνονται χρήματα για την εκπαίδευση. Άθλια κτίρια σχολείων και υποδομές σε όλη την Ελλάδα, μαθητές που στοιβάζονται σε κοντέινερ, γονείς και εκπαιδευτικοί που «βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη» για να στηρίξουν την εκπαίδευση των μαθητών και ανύπαρκτοι εκπαιδευτικοί με αποτέλεσμα να συγχωνεύονται και να καταργούνται τμήματα!

Στην Ικαρία  και στους Φούρνους στα μέσα του Οκτώβρη σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς λείπουν παρά πολλοί εκπαιδευτικοί! Συγκεκριμένα η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει χωρίς μουσικούς (2), δασκάλους(4), νηπιαγωγούς (1) δασκάλους ειδικής αγωγής(3), εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής (2) και εικαστικών (2).  Μάλιστα υπάρχουν σχολεία που αδυνατούν να λειτουργήσουν το ολοήμερο πρόγραμμα επειδή δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί!!!

Απίστευτη η κατάσταση στη σχολική πραγματικότητα που αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί και το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι όταν μόνο τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων το 1ο εξάμηνο του 2024 ήταν στα 770εκ. , τα κέρδη των σούπερ μάρκετ είναι πάνω από 11δις και ταυτόχρονα το πλεόνασμα που έχει δημιουργηθεί από τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού ξεπερνά τα 5,5 δις . € για το πρώτο 7μηνο του 2024! Ταυτόχρονα δίνονται τεράστια ποσά  συνεχώς για τη συμμετοχή της χώρας μας στα διάφορα πολεμικά μέτωπα, που δεν αφορούν τα συμφέροντα της χώρας μας και ίσα ίσα αυξάνουν την εμπλοκή μας σε πιθανές πολεμικές συμπλοκές! Και σαν να μην έφτανε αυτό στοχοποιούνται οι φαντάροι που καταδικάζουν αυτή την εμπλοκή της χώρας  μας σε πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών!

Αλλά δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα για παιδεία και υγεία!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

                               Η πρόεδρος                                               Η γραμματέας

                              Λεκάκη Όλγα                                           Σπάνδου Σωτηρία

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue