Home ΚοινωνίαΣάμος Σάμος: Εντοπισμός ταχύπλοου που μετέφερε 20 μετανάστες και σύλληψη του χειριστή του

Σάμος: Εντοπισμός ταχύπλοου που μετέφερε 20 μετανάστες και σύλληψη του χειριστή του

by ikariaki.gr
59 views

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για ένα ύποπτο ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος, το οποίο κινούταν με ταχύτητα από τις ελληνικές ακτές προς τις ακτές της Τουρκίας.

Στη περιοχή μετέβη ένα Περιπολικό σκάφος (Π.Λ.Σ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το Τ/Χ και με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων προσπάθησε να το ακινητοποιήσει. Ο χειριστής του Τ/Χ και μοναδικός επιβαίνοντας, δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του Π.Λ.Σ. και επιχείρησε να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του Τ/Χ και τη σύλληψη του χειριστή. Κατόπιν ερευνών στη χερσαία περιοχή «ΑΥΛΑΚΙΑ» εντοπίστηκαν από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, είκοσι (20) αλλοδαποί (11 άνδρες, 5 γυναίκες και 4 ανήλικοι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου.

Ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ως ο διακινητής τους και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα» και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο». Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue