Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Κοινή επιστολή Δημάρχων Ικαρίας και Φούρνων για το Νοσοκομείο

Κοινή επιστολή Δημάρχων Ικαρίας και Φούρνων για το Νοσοκομείο

by ikariaki.gr
43 views

Σε κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας  μετά και από τη συνάντησή τους στις 4 Σεπτέμβρη μαζί και με άλλους φορείς του Νομού Σάμου, προχώρησαν ο Δήμαρχος Ικαρίας Φανούρης Καρούτσος και ο Δήμαρχος Φούρνων Δημήτρης Καρύδης σχετικά με τη στελέχωση του Νοσκομείου Ικαρίας.

Η υγεία στο Νομό Σάμου: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση υπό τον Υπουργό – Σχόλιο του Δημάρχου Ικαρίας

Κύριε Υπουργέ

Με σκεπτικισμό ακούσαμε τις εξαγγελίες σας για τον τομέα ευθύνης σας μετά    την   σύσκεψη   στο    γραφείο    σας,   στην οποία  κληθήκαμε και συμμετείχαμε την Τετάρτη 4-9-2024.

Τα μέτρα κατά την γνώμη μας δεν αρκούν, προκειμένου να αναστραφεί η κατάσταση όσον αφορά τις δημόσιες δομές υγείας στα νησιά μας και να αισθανθούν πραγματικά ασφαλείς οι κάτοικοι, αλλά και οι πολυάριθμοι επισκέπτες μας.

Στη συνέχεια και μετά από σύσκεψη που είχαμε την Δευτέρα 9-9-2024, οι δύο Δήμαρχοι Ικαρίας και Φούρνων με εκπροσώπους του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας (με την Διοίκηση δεν έγινε δυνατόν λόγω φόρτου του κου Αλλαντίν), έχουμε να εκθέσουμε τα εξής:

Α. Οι μονήρεις θέσεις που πρέπει να συμπληρωθούν και με δεύτερο γιατρό

είναι   οι   ειδικότητες   :   1)   του   Χειρούργου   ,2)   του Αναισθησιολόγου, 3)   του   Ακτινολόγου   (Με   πιστοποίηση   για   Α/Ξ  τομογράφο), 4) του Γυναικολόγου, 5) του Νευρολόγου, 6) του Παθολόγου, 7) του Νεφρολόγου.

Β. Τα νέα οργανογράμματα των μονάδων καθυστερούν να εκδοθούν.

Σ’ αυτό του Νοσοκομείου Ικαρίας όταν εκδοθεί θα πρέπει να συμπεριλάβει τόσο ειδικότητες όσο και κλινικές που σήμερα δεν υφίστανται.

Β1 Κλινικές: Χειρουργική – Νεφρολογική.

Β2 Ειδικότητες : Ψυχίατρος      – Πνευμονολόγος – Ενδοκρινολόγος – Κοινωνικός Λειτουργός – Μαία

Αν Κύριε   Υπουργέ τελεσφορήσουν   τα παραπάνω θα   απαιτηθεί τόσο η κτιριακή ενίσχυση του Νοσοκομείου μας με νέους χώρους όσο και η αποτελεσματική συντήρηση – ενεργειακή αναβάθμιση της υπάρχουσας υποδομής, η οποία ας σημειωθεί κτίστηκε από 70 και πλέον χρόνια από τους Ικάριους της Αμερικανικής ομογένειας. Σημειώνουμε ότι η μελέτη για την εν λόγω ενεργειακή αναβάθμιση έχει ήδη εκπονηθεί (όχι και αποπληρωθεί) έργο του ΕΣΠΑ, ύψους 170.000,00€.

Σοβαρό ανασταλτικό ρόλο στην ανάπτυξη του Νοσοκομείου που καλύπτει τα νησιά μας, παίζει και το γεγονός ότι είναι παράρτημα του Νοσοκομείου της Σάμου.

Τέλος σοβαρό κύριε Υπουργέ πρόβλημα για το νοσοκομείο μας είναι και το γεγονός ότι σ’ αυτό υπάρχει ως Τεχνική υπηρεσία ένα μόνο στέλεχος και αυτό συμβασιούχος, όπου και κατέφυγε σε εξωτερικό συνεργάτη (Μηχανολόγο) για τα στοιχειώδη μόνον : Οξυγόνο, προετοιμασία χειρουργείων, επίβλεψη και αντιμετώπιση θεμάτων της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και τόσα άλλα.

Κλείνοντας αυτή την σύντομη ενημέρωση κύριε Υπουργέ, ζητάμε μια διαφορετική αντιμετώπιση από την σημερινή, για να φτάσουμε κοντά στην λύση των παραπάνω ελάχιστων απαιτούμενων μέτρων για την κάλυψη των αναγκών των νησιών μας στην υγεία.

 

Με εκτίμηση

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΙΚΑΡΙΑΣ  και  ΦΟΥΡΝΩΝ – ΚΟΡΣΕΩΝ

ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΚΑΡΟΥΤΣΟΣ     ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue