Home ΚοινωνίαΕλλάδα Εργατικό Κέντρο Σάμου: Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Καρλόβασι στις 9 Οκτώβρη

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Καρλόβασι στις 9 Οκτώβρη

by ikariaki.gr
41 views

 

«Οι καιροί ου μενετοί». Δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστέρησης και σκεπτικισμού.

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία είναι κρίσιμες και μπορεί να οδηγήσουν σε γενικό ολοκαύτωμα που θα προκαλέσει όλεθρο στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.  Η  στροφή της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης στις πολεμικές επενδύσεις για να γλυτώσει από την επερχόμενη νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση, θυμίζει την περίοδο της δεκαετίας του 1930 που οδήγησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με 50 εκατομμύρια νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.  Ένα τέτοιο ενδεχόμενο σήμερα με τα πυρηνικά οπλοστάσια να έχουν πολλαπλασιαστεί, σημαίνει ολική καταστροφή. Πρέπει να τους σταματήσουμε.

 

 

Στη Μέση Ανατολή το κράτος –δολοφόνος του Ισραήλ κόντρα στα συμφέροντα του ίδιου του λαού του που πληρώνει και με αίμα αυτή τη πολιτική, έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου ανθρωποσφαγή κατά του Παλαιστινιακού λαού  με 50 χιλιάδες νεκρούς σε ένα  χρόνο, μεταξύ των οποίων περίπου 17 χιλιάδες γυναικόπαιδα, αλλά  και κατά των λαών του Λιβάνου, της Συρίας, της Υεμένης , του Ιράν. Μακρύ χέρι των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε επιχειρεί εκκαθάριση της Μέσης Ανατολής  για να προχωρήσει ανεμπόδιστα η ληστεία των ενεργειακού πλούτου της περιοχής και να διασφαλιστούν, ο νέος δρόμος μεταφοράς εμπορευμάτων από την Ασία στην Ευρώπη μέσω Ινδίας και οι αγωγοί φυσικού αερίου.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ σε αγαστή σύμπνοια με τα άλλα αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚκλπ) υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα και ενεργά το Ισραήλ, και έχουν εμπλέξει τη χώρα μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, έξω και ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Είτε με την αποστολή στρατιωτικών μονάδων στη περιοχή ( φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα – συστοιχία PATRIOT στη Σαουδική Αραβία), είτε με την μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη αμερικανο-ΝαΤΟϊκή βάση – ορμητήριο ενάντια στους λαούς της Μέσης Ανατολής και της  Ανατολικής Ευρώπης. Ο κίνδυνος να γίνει η Ελλάδα στόχος πολεμικών αντιποίνων σε μια γενίκευση των πολέμων είναι κάτι παραπάνω από σίγουρος.

 

Ο μόνος που μπορεί να τους σταματήσει είναι ο λαός , μέσα από το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό και αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα με την απαίτηση: Να απεμπλακεί ΤΩΡΑ!!! η  Ελλάδα από τους πολέμους. Να επιστρέψουν  άμεσα οι στρατιωτικές αποστολές από το εξωτερικό. Να κλείσουν οι Βάσεις και να φύγουμε από ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου καθώς και στους άλλους λαούς της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ιμπεριαλιστικές απειλές και επιθέσεις, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή χωρίς τη  δημιουργία και την αναγνώριση του Ανεξάρτητου Κράτους της Παλαιστίνης εντός των συνόρων της προ 4ης Ιουνίου 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Απαιτούμε τον τερματισμό των επιθέσεων του Ισραήλ και την απόσυρσή του από όλα τα εδάφη της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και της Συρίας.

 

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ- ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ 2024 . ΣΤΙΣ  6:00’ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

 

 

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue