Home Εκπαίδευση Αντιπεριφερειάρχης Σάμου: Να καταργηθούν οι συγχωνεύσεις στα σχολεία

Αντιπεριφερειάρχης Σάμου: Να καταργηθούν οι συγχωνεύσεις στα σχολεία

by ikariaki.gr
87 views

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, έπειτα από συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού και Συλλόγους Γονέων στηρίζει το δίκαιο αίτημα τους για την κατάργηση των συγχωνεύσεων των τμημάτων που έγιναν κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Επειδή προέχει η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο, ο Αντιπεριφερειάρχης έχει ήδη έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Παιδείας και έχει καταθέσει ανάλογο ψήφισμα στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο για να μπορέσει να ασκήσει περισσότερη πίεση για την άρση των συγχωνεύσεων και την εξαίρεση των σχολείων της Σάμου από την εφαρμογή του μέτρου.

Ακολουθεί η επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας

Κύριε Υπουργέ,

ως Αντιπεριφερειάρχης Σάμου με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας μεταφέρω την αγωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας της Σάμου και το δίκαιο αίτημά τους για κατάργηση των συγχωνεύσεων τμημάτων, όπως αυτές πραγματοποιήθηκαν κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κατά τις συναντήσεις και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων, όλοι ανεξαιρέτως εξέφρασαν την αγωνία και των προβληματισμό για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία τόσο των μαθητών όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού και κατ΄ επέκταση έχει αρνητικές επιπτώσεις στο παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο.

Δυστυχώς, η απόφαση του Υπουργείου για οριζόντια εφαρμογή του μέτρου, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες δημιουργεί ακόμα περισσότερα προβλήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα της Σάμου. Πιο συγκεκριμένα, η Σάμος παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το 2020 εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού, κατά τον οποίο επλήγησαν πλείστες σχολικές μονάδες με αποτέλεσμα είτε να μετεγκατεσταθούν προσωρινά είτε να τοποθετηθούν σε κοντέινερ. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια λειτουργούν τμήματα υποδοχής για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών, που αυξάνουν τον μαθητικό πληθυσμό. Τέλος, στα σχολεία φοιτούν παιδιά με διαγνωσμένες εκπαιδευτικές ανάγκες που χρήζουν παράλληλης στήριξης.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η έλλειψη σχολικών κτηρίων σε συνάρτηση με το ετερογενές μαθητικό δυναμικό δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και δημιουργούν προβλήματα στην ασφάλεια και στην υγεία τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών ενώ παράλληλα καταστρατηγούν το δικαίωμα στην εκπαίδευση των πρώτων και τα εργασιακά δικαιώματα των δεύτερων.

Ελπίζουμε να λάβετε σοβαρά τις επισημάνσεις μας και την αγωνία όλων των εμπλεκόμενων και να εξαιρέσετε τη Σάμο από την εφαρμογή του μέτρου.

Αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση σας στο αίτημα μας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου

Ελισσαίος Μαυρατζώτης

 

 

 

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue