Home ΚοινωνίαΑιγαίο Ναυάγιο στη Σάμο: Τρεις νεκροί και δεκάδες αγνούμενοι – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

Ναυάγιο στη Σάμο: Τρεις νεκροί και δεκάδες αγνούμενοι – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

by ikariaki.gr
865 views

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ισιδώρου στη Σάμο και σύμφωνα με τις Λιμενικές Αρχές δεκάδες αγνοούνται ενώ έχουν εντοπιστεί τρεις νεκροί.

Πρόκειται για λέμβο, με αλλοδαπούς, στην οποία επέβαιναν, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, περίπου 30 άτομα. Έχουν διασωθεί οι 5, σύμφωνα με το Samos Voice.

Σύμφωνα με το cnn.gr έχουν εντοπιστεί τρία άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους , ενώ η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη.

Στην περιοχή επιχειρούν, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, περιπολικό Σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ), ένα Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ιδιωτικό Σκάφος ΕΟΔ Σάμου και ένα Περιπολικό Όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Παράλληλα, απογειώθηκε ένα Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας για να συνδράμει στις έρευνες, σύμφωνα με το Samos24.gr.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι δυσμενείς, με ανέμους έντασης 5-6 μποφόρ δυσχεραίνοντας την επιχείρηση διάσωσης.
Πηγή: samos24.gr ,  samosvoice

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue