Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Ικαρία: Κινδυνεύει κατοικία στο Τραπάλου – Επιστολή Δημάρχου στην Περιφέρεια για τα ρέματα της περιοχής

Ικαρία: Κινδυνεύει κατοικία στο Τραπάλου – Επιστολή Δημάρχου στην Περιφέρεια για τα ρέματα της περιοχής

by ikariaki.gr
4,5K views

Επιστολή προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκδίδει ο Δήμαρχος Ικαρίας, Φανούρης Καρούτσος, σχετικά με τον καθαρισμό ρεμάτων στην περιοχή Καρκιναγρίου ,που είναι αρμοδιότητά της, τονίζοντας τις πλημμύρες που έχουν πλήξει (Οκτώβριος 2010 και Νοέμβριος 2023) την περιοχή η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επιστολή στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης από τον Σύλλογο Κάβο Πάπα για την διευθέτηση ρεμάτων στη ΔΚ Καρκιναγρίου Ικαρίας

Ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στην ΠΒΑ,  ζητά να καθαριστούν τα ρέματα και συγκεκριμένα να παρθούν άμεσα μέτρα στις περιοχές Καρκινάγρι αλλά και στο Τραπάλου όπου κινδυνέυει κατοικία.

Διευθέτηση ρεμάτων – από το 2016 αναμένεται η μελέτη

Στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης είχε απευθυνθεί τον Απρίλιο 2024 ο Σύλλογος “Κάβος Πάπας”,  ζητώντας εκτός από τον καθαρισμό ρεμάτων από φερτά υλικά, την διευθέτηση των ρεμάτων – μελέτη που “τρέχει” από το 2016, τονίζοντας τη κρισιμότητα της κατάστασης και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι κάτοικοι.

Ικαρία: Το Καρκινάγρι “εκπέμπει” SOS – Γιατί δεν προχωρούν οι κατεδαφίσεις;

Κτίσματα εμποδίζουν το ρέμα

Για κατεδαφίσεις που δεν έχουν προχωρήσει ώστε να απελευθερωθεί η διέλευση του ρέματος μέσα στο χωριό του Καρκιναγρίου, έκανε λόγο πριν λίγο καιρό πρώην τοπικός σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Καρκιναγρίου, σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει πρωτόκολλο κατεδάφισης συγκεκριμένου κτίσματος από το 2019 .

Η επιστολή του Δημαρχου όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ικαρίας στις 16/9

 

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue