Home ΚοινωνίαΑιγαίο Εντοπισμός 23 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο

Εντοπισμός 23 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο

by ikariaki.gr
152 views
Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχυπλόου (Τ/Χ) σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές προς τις βορειοανατολικές ακτές της Σάμου.
Αμέσως το Π.Λ.Σ. μετέβη στη περιοχή όπου εντόπισε το Τ/Χ σκάφος και με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων προσπάθησε να το ακινητοποιήσει. Ο χειριστής του Τ/Χ δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του Π.Λ.Σ. και κινήθηκε προς τη βραχονησίδα «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», όπου αποβίβασε τους επιβαίνοντες.
Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στον απεγκλωβισμό είκοσι τριών (23) αλλοδαπών (19 άνδρες, 1 γυναίκα και 3 ανήλικα) καθώς και του αλλοδαπού χειριστή, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Μαλαγαρίου και παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης, προκειμένου να οδηγηθούν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου.
Ο 31χρονος αλλοδαπός χειριστής, αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ως ο διακινητής τους και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα” και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο”. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue