Home ΚοινωνίαΕλλάδα Απογραφή πληθυσμού 2021: Τα αποτελέσματα σε Βόρειο Αιγαίο και ΠΕ Ικαρίας

Απογραφή πληθυσμού 2021: Τα αποτελέσματα σε Βόρειο Αιγαίο και ΠΕ Ικαρίας

by ikariaki.gr
857 views

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τη δημοσίευση των αναλυτικών αποτελεσμάτων της πρόσφατης Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών (2021) , τα οποία παρουσιάζονται σε τέσσερις τόμους, με στοιχεία για τις τέσσερις γεωγραφικές Ομάδες της Χώρας (NUTS 1). Το τετράτομο αυτό δημοσίευμα προσφέρει, για πρώτη φορά, μια
ολοκληρωμένη και εύχρηστη εικόνα του πληθυσμού και των κατοικιών της χώρας, με τη χρήση infographics, ενώ παράλληλα επιτρέπει στους χρήστες των επίσημων στατιστικών να πραγματοποιήσουν εύκολες συγκρίσεις μεταξύ των περιφερειών, καθώς και με τα αποτελέσματα της προηγούμενης Απογραφής.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Μείωση της τάξεως 2,2% παρουσιάζει ο μόνιμος πληθυσμός, σε σχέση με την απογραφή του 2011, συνολικά στα νησιά Βορείου Αιγαίου, ενώ αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός νοικοκυριών κατά 3,8%.

Απογραφή 2021: Μείωση πληθυσμού και στο Βόρειο Αιγαίο – Αύξηση στα νοικοκυριά

 Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας, Ικαρία και Φούρνοι Κορσεών, ο μόνιμος πληθυσμός σημειώνει αύξηση κατά 3,1% και ο αριθμός νοικοκυριών παρουσιάζει και αυτός αύξηση 7,4%.

Στην κατάσταση ασχολίας, οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι (3.102) με τους εργαζόμενους να ακολουθούν (3.090) και μόλις 542 ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, 359 στον δευτερογενή, ενώ οι περισσότεροι εργάζονται στον τριτογενή.

Αυξήθηκαν οι άνεργοι  στην ΠΕ Ικαρίας από 636 άτομα που είχαν καταγραφεί το 2011 σε 741 που καταγράφηκαν το 2021.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα οικογενειακών πυρήνων στην ΠΕ Ικαρίας, με τους συμβιούντες με παιδιά να παρουσιάζουν αυξητική τάση – 107,1%- , γενικευμένη σε όλες της ΠΕ του Β. Αιγαίου, τους παντρεμένους με παιδιά να παρουσιάζουν μείωση – 5,8%- , οδηγώντας σε ενδιαφέρον συμπέρασμα σχετικά με την προτίμηση έναντι του θρησκευτικού και πολιτικού γάμου ανάμεσα σε ζευγάρια.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα της ΕΛΣΤΑΤ εδώ

 

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue