Home ΚοινωνίαΑιγαίο Επιδότηση ενοικίου: Νέες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών σε Περιφέρεια και Δήμους Βορείου Αιγαίου

Επιδότηση ενοικίου: Νέες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών σε Περιφέρεια και Δήμους Βορείου Αιγαίου

by ikariaki.gr
99 views

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου εκδίδει ανακοίνωση με την οποία διεκδικεί και απαιτεί από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τους Δήμους Σάμου, επιδότηση ενοικίου σε όλους τους αναπληρωτές και νεοδιόριστους εκτός περιοχής κατοικίας, καθώς και εξαγγέλλει κινητοποίηση στις 16 Σεπτεμβρίου, σε Περιφέρειες και Επαρχεία του Αιγαίου καλώντας όλα τα σωματεία εκπαιδευτικών. Επίσης, ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια ώστε να εκτελεστούν οι σχετικές αποφάσεις της Κεντρινής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

ΣΕΠΕ Ικαρίας & Φούρνων: Επιδότηση ενοικίου σε αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς

Σχετική ανακοίνωση για το θέμα  έχει και  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας  και Φούρνων, ζητώντας και διεκδικώντας να εφαρμοστεί η απόφαση της ΚΕΔΕ από την ΠΒΑ και τους Δήμους της.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Οι μισθοί μας είναι πετσοκομμένοι και καθηλωμένοι. Η ακρίβεια κατατρώει το εισόδημά μας. Δεν πάει άλλο!

Την ίδια ώρα χιλιάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες σε όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο αναπληρώνουν τον εαυτό τους, κάθε χρόνο περνάνε το καλοκαίρι στο ταμείο ανεργίας και στην αβεβαιότητα του αν θα προσληφθούν τη νέα σχολική χρονιά, αν ναι πότε, σε ποιο μέρος και πώς θα τα βγάλουν πέρα με τα έξοδα.

Ταυτόχρονα οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες, μετά από πολλά χρόνια που πέρασαν την παραπάνω διαδικασία, αλλάζουν μέρος κατοικίας, ξαναστήνουν νοικοκυριό.

Την ίδια ώρα η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και των συναδελφισσών συντηρεί τουλάχιστον δυο σπίτια το χειμώνα: ένα που είναι το μόνιμο σπίτι και ένα στον τόπο που κάθε φορά καλείται να δουλέψει.

Είναι γεγονός ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων οι μισθοί μας είναι πάρα πολύ χαμηλοί, έχει χαθεί πάνω από το μισό μας εισόδημα σε σχέση με το 2009. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είναι μια ακόμα κοροϊδία.

Είναι γεγονός επίσης ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων υπάρχει χρόνια αδιοριστία, ακόμα και οι διορισμοί που γίνονται είναι με το σταγονόμετρο, δεν καλύπτουν τις ανάγκες, πάλι φέτος θα έχουμε 50.000 αναπληρωτές. Είναι αλήθεια ότι η αγορά κατοικίας έχει ακριβύνει και συχνά πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες κάνουν δεύτερη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα.

Με βάση τα παραπάνω απαιτούμε και διεκδικούμε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και από τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου να πάρουν μέτρα και να εγκρίνουν την επιδότηση ενοικίου σε όλους τους αναπληρωτές και τους νεοδιόριστους. Συγκεκριμένα:

  • Διεκδικούμε επιδότηση ενοικίου 300€ το μήνα για κάθε αναπληρωτή και νεοδιόριστο συνάδελφο και συναδέλφισσα που εργάζεται εκτός της περιοχής μόνιμης κατοικίας.
  • Επέκταση του μέτρου στους υπόλοιπους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που μένουν στο ενοίκιο.

Αξιοποιούμε την καταρχήν θετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου και πιέζουμε για να έχει πρακτικό αντίκρισμα στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες.

Καλούμε σε συντονισμένη κινητοποίηση όλα τα σωματεία των εκπαιδευτικών του Αιγαίου τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη με κινητοποιήσεις σε Περιφέρειες και Επαρχεία. Στη Σάμο το ραντεβού είναι ώρα 14:00 στην Περιφέρεια.

Προχωράμε επίσης σε παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια πιέζοντας για αποφάσεις και μέτρα και από αυτά, αξιοποιώντας σχετικές αποφάσεις της ΚΕΔΕ.

Η απόφαση της ΚΕΔΕ για επιδότηση ενοικίου

Η απόφαση της ΚΕΔΕ

«Σύμφωνα με το άρθρο 32 του ν.4483/2017 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει 1. Οι ορεινοί δήμοι του άρθρου 1 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), οι δήμοι με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους, των οποίων τουλάχιστον το πενήντα τοις εκατό (50%) των δημοτικών κοινοτήτων χαρακτηρίζονται ως ορεινές στο Μητρώο Δήμων, Κοινοτήτων και Οικισμών της ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι νησιωτικοί δήμοι, τα νομικά πρόσωπα αυτών, καθώς και οι Ο.Τ.Α. β’ βαθμού στην εδαφική περιφέρεια των οποίων ανήκουν οι προαναφερόμενοι δήμοι, μπορούν να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλυμα διαμονής:

α) στους υπάλληλους τους, μονίμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δίκαιου, αορίστου ή ορισμένου χρόνου,

β) στο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των κέντρων υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, στο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.),

γ) στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος και

δ) στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), οι οποίοι παρέχουν υπηρεσία στις περιοχές δικαιοδοσίας τους.»

«Ζητά, για λόγους ίσης μεταχείρισης, στο εδάφιο δ’ του άρθρου 32 του ν.4483/2017 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, να προστεθούν και οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.»

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue