Home ΚοινωνίαΕλλάδα Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου

by ikariaki.gr
240 views

 

Ο Σύλλογος εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια διαμαρτύρεται, παλεύει και αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα αλλά και τους ιθύνοντες που δεν είναι άλλοι από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη σημερινή, για τις πολιτικές που εφαρμόζουν στο τομέα της Δημόσιας Υγείας. Συνεχώς νομοθετούν εις βάρος της υγείας του λαού οδηγώντας τον σε απογευματινά ιατρεία, χειρουργεία επί πληρωμή και στον ιδιωτικό τομέα.

Αντί τη συνεχή αναβάθμιση σύμφωνα με την εξέλιξη της επιστήμης συνεχώς υποβαθμίζουν, υποστελεχώνουν, υποχρηματοδοτούν και διαλύουν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η εντατικοποίηση της εργασίας όλων των υγειονομικών είναι στο κόκκινο με σοβαρές συνέπειες στην υγεία τους αλλά και όλων όσων αναζητούν υπηρεσίες στις δημόσιες δομές υγείας.

Η σημερινή κατάσταση στο Νοσοκομείο Σάμου:

Η Παιδιατρική κλινική κλείνει αφού υπάρχουν ακάλυπτες εφημερίες από παιδιάτρους με σοβαρές συνέπειες και στη Μαιευτική κλινική όπου είναι αναγκαία η παρουσία παιδιάτρου (Χωρίς μόνιμη παιδίατρο, με μια παιδίατρο με μπλοκ παροχής υπηρεσιών και μια ειδικευόμενη μετακινημένη από νοσοκομείο Αθηνών έως 22-08-2024).

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λειτουργεί με μετακινημένους ιατρούς από άλλες περιοχές αφού οι μόνιμοι ιατροί δεν επαρκούν να καλύψουν όλες τις εφημερίες του μήνα.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών παραμένει εδώ και 25 χρόνια χωρίς τους προβλεπόμενους ιατρούς του. Λειτουργεί με αγροτικούς ιατρούς που είναι μετακινημένοι από τα χωριά.

Οφθαλμίατρος, ΩΡΛ, Ενδοκρινολόγος, Γαστρεντερολόγος, Ογκολόγος, Ψυχίατρος, Παιδοψυχίατρος είναι οι ιατρικές ειδικότητες που δεν υπάρχουν εδώ και χρόνια στο νοσοκομείο.

Στις υπόλοιπες ειδικότητες οι ελλείψεις είναι μεγάλες και δεν επαρκούν να καλύψουν εξωτερικά ιατρεία και  εφημερίες του μήνα.

Στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα λόγο υποστελέχωσης  σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, με τα ραντεβού για εξετάσεις  στο συγκεκριμένο τμήμα, να ξεπερνούν τον ένα χρόνο.

Τραγική είναι η κατάσταση και στις υπόλοιπες υπηρεσίες του νοσοκομείου όπως στη νοσηλευτική υπηρεσία που η Διοίκηση τους οφείλει εκατοντάδες ημέρες αδείας και ρεπό. Στον τομέα της καθαριότητας από δεκαέξι άτομα αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόνο πέντε. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην τεχνική υπηρεσία, στις αποθήκες στο προσωπικό εστίασης και πλυντηρίων ενώ το επόμενο διάστημα σε πολλούς από τους παραπάνω εργαζόμενους λήγουν οι συμβάσεις τους.

Οι διοικήσεις διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση για να εφαρμόζουν πιστά τη πολιτική της. Έρχονται και παρέρχονται ενώ τα προβλήματα διογκώνονται. Όσο για άλλους παράγοντες που προσπαθούν να λειάνουν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά  δεν προσφέρουν τίποτα άλλο από το να μεμψιμοιρούν και να σπέρνουν την απογοήτευση.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλεί όλους τους φορείς του νησιού να πάρουν άμεσα αποφάσεις και να συστρατευτούν με τους μαχόμενους υγειονομικούς,  προχωρώντας σε κινητοποιήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα, διεκδικώντας τη πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου και όλων των μονάδων υγείας του νομού μας.

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                       Η  α/α  Γραμματέας

Σταμάτης Φιλιππής                                                            Θεανώ Σαρρηγεωργίου

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue