Home Εκπαίδευση Αυτά τα Χριστούγεννα στηρίζουμε τα “μικρά” σχολεία μας

Αυτά τα Χριστούγεννα στηρίζουμε τα “μικρά” σχολεία μας

by ikariaki.gr
47 views
Κανένα μικρό #σχολείο δεν είναι Μόνο του. Αυτά τα Χριστούγεννα ας γίνουμε συνοδοιπόροι.
«Τα μικρά σχολεία μας σιγά σιγά θα κλείσουν». Αυτή είναι μία πολύ δυσάρεστη διαπίστωση που φέτος το humanstories.gr ακούει πολύ συχνά. Τα τελευταία χρόνια στεκόμαστε δίπλα στα μικρά σχολεία και προσπαθούμε από την πλευρά μας να τα κάνουμε σε όλους εσάς αναγνωρίσιμα. Να μάθουμε την ιστορία τους, να γνωρίσουμε τους εκπαιδευτικούς και να στηρίξουμε την προσπάθεια τους να παραμείνουν ζωντανά. Να παραμείνουν ανοιχτά. Κάτι που φέτος δεν το ακούμε έντονα.
Τα μικρά σχολεία και οι μικροί μαθητές τους, δε θα αντέξουν. Δεν αντέχουν τη μοναξιά, και βλέπουν την αδυναμία του κράτους να τα στηρίξει. Νιώθουν #μόνοι.
Οι #εκπαιδευτικοί που αγαπούν τη δουλειά τους και θέλουν να προσφέρουν σε αυτά τα σχολεία, να δώσουν το κάτι παραπάνω στους μαθητές τους, χρειάζεται να παλεύουν καθημερινά ακόμη και για τα πιο απλά. Απογοήτευση νιώθεις όταν βλέπεις προσπάθειες χρόνων να μένουν στο περιθώριο. Νιώθεις λύπη γι΄ αυτά τα όμορφα κτίρια με την τόσο πολύτιμη ιστορία.
Πικρία, και τάση φυγής νιώθουν οι μικροί οι μαθητές. Οι μαθητές που ζουν την απομόνωση και ξέρουν, ότι ο μόνος δρόμος γι΄αυτούς προς την Ελπίδα είναι αυτός της φυγής.
Κρατήστε τα λόγια του δικού μας Γιάννη Τσαρούχι. Τα σημαντικά βρίσκονται στα μικρά, τα ουσιαστικά:
«Εκτός από τους μεγάλους ζωγράφους, πολλοί άνθρωποι μ’ έχουν επηρεάσει με αυτά που λένε, με αυτά που κάνουν, με αυτό που είναι.
Τι να πω για ένα μαραγκό, του οποίου η σεμνότης, με έκανε να καταλάβω πολλά πράγματα για τη δουλειά. Τι να πω για μια γυναίκα που πλένει τα πιάτα της, που σιγυρίζει την κουζίνα της, και μου έμαθε ποιες είναι οι συνθήκες της ζωής. Μαθαίνω κάθε μέρα από οποιονδήποτε άνθρωπο.
Επηρεάζομαι πάντα από τους ανθρώπους που κάνουν κάτι ουσιαστικό, μικρό ή μεγάλο, γιατί πρέπει τη ζωή να τη ζει κανείς ουσιαστικά και όχι με επίδειξη μόνο…».
Ας #Στηρίξουμε λοιπόν τα Ουσιαστικά, στέλνοντας και φέτος μία ευχή, μία #ζωγραφιά στα μικρά σχολεία μας. Ας βοηθήσουμε τους μικρούς μαθητές να νιώσουν #μοναδικοί.
Αυτά τα #Χριστούγεννα #Ελάτε να #στείλουμε τις #καρτούλες μας, τις ζωγραφιές μας και τα έθιμα του τόπου μας στα Δημοτικά σχολεία των #Αρκιών, της #Θύμαινας, στο #Διαφάνι της Καρπάθου και στη μικρή μας #Τέλενδο.
Έτσι ώστε, να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα. Να γνωριστούμε. Να μοιράσουμε στιγμές, και εικόνες από τις ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Να φέρουμε το Καλοκαίρι στις καρδιές μας ξανά. Κανένα μικρό σχολείο δεν είναι ΜΟΝΟ ΤΟΥ.
Πρώτη Στάση: #ΘΥΜΑΙΝΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΥΜΑΙΝΑΣ: Μηνάς Α’ δημοτικού, Στέλλα Γ΄ δημοτικού, Σταματούλα Ε΄ δημοτικού.
📪Η διεύθυνση είναι: Δημοτικό Σχολείο Θύμαινας. Θύμαινα, Φούρνοι Κορσεών 83400
τηλ. 2275032236 Δημοτικό Σχολείο Θύμαινας.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue