Home ΚοινωνίαΕλλάδα Aυτόματο σύστημα αναγνώρισης πλοίων στο βόρειο Αιγαίο

Aυτόματο σύστημα αναγνώρισης πλοίων στο βόρειο Αιγαίο

by ikariaki.gr
4 views
limenikoΔημόσιος διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου «Δημιουργία Υποδομής Αυτόματου Συστήματος Αναγνώρισης (AIS) Βορείου Αιγαίου», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ,  για κάλυψη των αναγκών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προκηρύχθηκε με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
 
Η απόφαση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργού για ορθή και ταχεία απορρόφηση των Ευρωπαϊκών Πόρων, με στόχο την ισχυροποίηση της φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων από το Λιμενικό Σώμα. Κατά συνέπεια, το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί κατά ποσοστό 75% από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και 25% από Εθνικούς Πόρους».
 
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η δημιουργία υποδομών AIS στο Βόρειο Αιγαίο θα συμβάλλει στην ομαλή εκτέλεση διαδικασιών αναγνώρισης ταυτότητας (Hailing) εμπορικών πλοίων από τις ελληνικές αρχές, τα οποία πλέουν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Το σύστημα AIS (Αυτόματη Διαδικασία Αναγνώρισης) είναι συσκευή την οποία υποχρεούνται να φέρουν ενεργοποιημένη όλα τα εμπορικά πλοία άνω των 300 GT».
 
Σημειώνεται επιπλέον πως «με την απόφαση αυτή εξασφαλίζεται απρόσκοπτα η διέλευση εμπορικών πλοίων από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, καθώς και η έγκαιρη αντίδραση από τα πλωτά και επιχειρησιακά μέσα του Λιμενικού Σώματος σε συμβάντα που λαμβάνουν τόπο στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο».
 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue