Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Το σωματείο εργαζομένων Δήμου Ικαρίας-Φούρνων για την εισαγγελική παρέμβαση στα ΑΕΙ

Το σωματείο εργαζομένων Δήμου Ικαρίας-Φούρνων για την εισαγγελική παρέμβαση στα ΑΕΙ

by ikariaki.gr
2 views

αειΣωματείο εργαζομένων Δήμου Ικαρίας & Φούρνων


 

Η κυβέρνηση στέλνει τους εισαγγελείς στα Πανεπιστήμια!

Όλοι στο πλευρό των εργαζομένων! Να μην περάσει η καταστολή, ο φόβος, η τρομοκρατία!


 

Το Σωματείο εργαζομένων Δήμου Ικαρίας & Φούρνων καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, η οποία στέλνει τους εισαγγελείς στα Πανεπιστήμια για να τσακίσει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις. Οι συνάδελφοι διοικητικοί των Πανεπιστημίων απεργούν για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα και φυσικά!!! δεν είναι η πρώτη είδηση στα ΜΜΕ

Δεν πήρε ο πόνος την κυβέρνηση και τον υπουργό για «την εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών, για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων του Σεπτεμβρίου» κτλ. Αν τους ένοιαζε δεν θα απέλυαν το 37% του προσωπικού του ΕΚΠΑ, το 45% του ΕΜΠ, το 22% του ΑΠΘ, δεν θα άδειαζαν τις γραμματείες και τις διοικητικές υπηρεσίες  των σχολών από προσωπικό.

Το έργο της καταστολής των δίκαιων αγώνων το έχουμε ξαναδεί. Με ΜΑΤ και εισαγγελείς αντιμετώπισαν πέρσι τον δίκαιο αγώνα των εργολαβικών εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με απειλές, επιστρατεύσεις και καταστολή απαντούν στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και των φοιτητών. Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εκπαιδευτικοί, οι χαλυβουργοί, σήμερα οι υπάλληλοι των ΑΕΙ. Μπαίνει στο στόχαστρο όποιος σηκώσει κεφάλι.

Η άγρια καταστολή και η τρομοκράτηση των εργαζομένων θα πέσουν στο κενό. Ο αγώνας των εργαζομένων στα ΑΕΙ είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.

Έχουμε κοινά συμφέροντα και τον ίδιο εχθρό: τα μονοπώλια και την πολιτική τους. Η πολιτική που τσακίζει τους εργαζομένους, είναι η ίδια που χτυπάει και τα παιδιά μας, που με πολύ κόπο προσπαθούμε να τα σπουδάσουμε. Είναι η ίδια πολιτική που αφαιρεί το δικαίωμά στη δωρεάν, πραγματικά επιστημονική μόρφωση, που μοιράζει πτυχία χωρίς αντίκρισμα – διαβατήρια για την ανεργία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους φοιτητές , τους σπουδαστές, τους γονείς που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους, να καταδικάσουν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στα πανεπιστήμια.


 


 

Ικαρία 2/10/2013


 

Το Δ.Σ.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue