Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα 8 Μήνες μετά το Τραγικό Εργατικό Δυστύχημα στην Ικαρία…αδιαφορία και ερωτηματικά

8 Μήνες μετά το Τραγικό Εργατικό Δυστύχημα στην Ικαρία…αδιαφορία και ερωτηματικά

by ikariaki.gr
39 views

atichima-ergatiko-ikaria-spastirasΕξακολουθούν να υποφέρουν οι οικογένειες των δύο συμπατριωτών μας Ηλία Καρούτσου και Ηλία Γενούζου που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό εργατικό δυστύχημα της 25ης Φεβρουαρίου 2016 και συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με καταγγελία της δικηγόρου των οικογενειών των θυμάτων στην Ικαριακή Ραδιοφωνία, από το Φεβρουάριο η εταιρεία P. & C. DEVELOPMENT S.A.  με έδρα την Αθήνα, που είχε αναλάβει το έργο, όπου εργαζόντουσαν οι δύο άτυχοι συμπατριώτες μας, εκτός από τα έξοδα της Κηδείας τους, δεν έχει αποζημιώσει τις Οικογένειες των θυμάτων, ενώ όπως σημειώνεται έχει επιδειχθεί ιδιαίτερη αδιαφορία προς

Να σημειώσουμε πως το μηχάνημα(Φωτογραφία) που έγινε το δυστύχημα, κατασκευής του 1951, δεν γνωρίζουμε πως βρέθηκε στην Ικαρία, ενώ οι εκθέσεις των πραγματογνωμόνων τόσο των Οικογενειών όσο και της Περιφέρειας είναι καταπέλτης για την ακαταλληλότητα χρήσης του.Το έργο συνεχίζεται κανονικά και χρηματοδοτείται από τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την υλοποίηση του σήμερα την έχει αναλάβει άλλος υπεργολάβος, στον οποίο έχει αναθέσει η εταιρία.

Υπάρχουν ερωτήματα, όπως καταγγέλλουν οι συνήγοροι των Οικογενειών, πως δεν φωτογραφήθηκαν τα νεκρά σώματα των άτυχων εργατών από το κλιμάκιο της Αστυνομίας που έσπευσε στο σημείο. Η δικηγόρος κ.Χρύσα Πετσιμέρη υποστηρίζει πως ο αστυνομικός ”τράβηξε” φωτογραφίες με το κινητό του τηλέφωνο και στη συνομιλία που είχε με τον Πραγματογνώμονα των Οικογενειών υποσχέθηκε να συμπεριλάβει τις φωτογραφίες στην έκθεση του σε δεύτερο χρόνο.Έκπληκτη η κ. Πετσιμέρη όταν έλαβε τη Δικογραφία τον Σεπτέμβριο του 2016 διαπίστωσε πως δεν υπήρχαν οι εν λόγω φωτογραφίες.

Σε επικοινωνία του πραγματογνώμονα αλλά και του υιού του Ηλία Καρούτσου, Κώστα με τον αστυνομικό εκείνος υποστήριξε πως το κινητό τηλέφωνο έχει χαλάσει, ενώ αρνήθηκε να παραχωρήσει τη συσκευή στους πραγματογνώμονες έτσι ώστε να ανακτηθούν οι φωτογραφίες.
Ένα άλλο σημείο που καταγγέλλουν οι συνήγοροι των Οικογενειών είναι σχετικά με τους πυροσβέστες που απεγκλώβισαν τους εργάτες, και την μη κλήση τους για κατάθεση από την Αστυνομική Αρχή ακόμα και μέχρι σήμερα 8 μήνες μετά το γεγονός.

Η εν λόγω εταιρεία, όπως καταγγέλλεται είχε ασφαλίσει τον κάθε εργαζόμενο με το ποσό των 150.000 Ευρώ, όμως δεν πλήρωσε το τελευταίο εξάμηνο ασφάλειας, προφασιζόμενη την εφαρμογή των Capital Control, και έτσι οι εργαζόμενοι δούλευαν ανασφάλιστοι.

Η εταιρεία που απασχολεί δεκάδες εργαζομένους σε όλο το Αιγαίο έδειξε ανάλγητο πρόσωπο προς αυτούς και καμία πρόθεση αποζημίωσης τους συμπληρώνει στη καταγγελία της η κ.Πετσιμέρη.

Ήδη οι οικογένειες των θυμάτων διαμέσου του Δικηγορικού Γραφείου Χρύσας Πετσιμέρη – Επαμεινώνδα Περάτη προχωρούν σε κατάθεση αγωγής αποζημίωσης ενάντια στην εταιρία και ασφαλιστικά μέτρα για συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της.

 

 

banner

Υ.Γ1. Σύμφωνα με ενημέρωση της κας Χρύσας Πετσιμέρη το αστυνομικό όργανο, που αναφέρεται πιο πάνω ότι τράβηξε φωτογραφίες από το χώρο του ατυχήματος, αμέσως μετά το γεγονός, ενημέρωσε λοιπόν ότι το τηλέφωνο του είναι στη διάθεση της οικογένειας,  αφού έχει πλέον υποστεί επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων. 

Διαβάστε σχετικά

Εργατικό δυστύχημα στην Ικαρία

Αντιδράσεις για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στην Ικαρία

Εργατικό δυστύχημα στην Ικαρία : Δελτίο Τύπου της Αστυν. Διεύθ. Β. Αιγαίου

Ρεπορταζ της Εφημερίδας των Συντακτών για το θέμα με τίτλο: Τα φονικά παλιοσίδερα

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue