5η ΠΑΝΙΚΑΡΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Κυριακή 11 Μάη, 10 π.μ. από τον Αρμενιστή στον Αυλάκι
Το Εργατικό Κέντρο νομού Σάμου, τα σωματεία-μέλη του αλλά και φορείς του νησιού, καλούν το λαό και την νεολαία της Ικαρίας να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεση του στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς.
Καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τη Ρωσία, με συνέπεια για τρία και πάνω χρόνια να μακελεύονται δύο λαοί που έζησαν αδελφωμένοι για δεκαετίες.
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού ο οποίος διεκδικεί τη δική του πατρίδα, απαιτούμε τον τερματισμό της κατοχής και της γενοκτονίας που επιβάλλει το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, που έχουν βάλει φωτιά στη Μέση Ανατολή. Είμαστε στο πλευρό του λαού του Λιβάνου, της Συρίας, όλων των λαών της περιοχής.
Είμαστε με το μέρος των λαών στην κοινή πάλη για την εξάλειψη των αιτιών που γεννούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για την κατάργηση του συστήματος της εκμετάλλευσης και την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με τον λαό στο τιμόνι της χώρας.
Παλεύουμε για:
- Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς.
- Καμιά αποστολή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων εκτός συνόρων.
- Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.
- Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
- Όχι στους ΝΑΤΟικούς πολεμικούς εξοπλισμούς.
- Αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τους ξεριζωμένους.
- Να τερματιστεί η ισραηλινή σφαγή και κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.
Όλοι και όλες στην 5η Πανικάρια Πορεία Ειρήνης, την Κυριακή 11 Μάη, με σημείο έναρξης τον Αρμενιστή (στο γεφυράκι) στις 10 το πρωί και με τερματισμό στο Αυλάκι.
Στην αίθουσα του Αυλακίου μετά το πέρας της πορείας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας-Φούρνων θα ψήσει σουβλάκια, για την οικονομική του ενίσχυση.
Η διαδρομή είναι 6 χλμ. Για την ασφαλή συμμετοχή μας στην πορεία, χρήσιμα είναι ελαφρύ ντύσιμο, αθλητικό παπούτσι, καπέλο και νερό.
Πληροφορίες: 6942567047