Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Διαμαρτυρία Συλλόγων Ραχών Ικαρίας για τον Δρόμο Κάλαμος Νας

Διαμαρτυρία Συλλόγων Ραχών Ικαρίας για τον Δρόμο Κάλαμος Νας

by ikariaki.gr
18 views

 

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΑΧΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΑΧΙΩΤΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΒΟ ΠΑΠΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΖΙΟΥ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Β.Δ. ΙΚΑΡΙΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΑΚΑΔΩΝ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΩΣΗ (Κουνιάδου-Προεσπέρας-Κάτω Προεσπέρας- Νάνουρα) ΙΚΑΡΙΑΣ

 

Αθήνα

 

Αθήνα, 17/02/2016

 

12_erga_prosoxi21444324474-770x439_c

banner

 

ΠΡΟΣ : Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου

 

ΘΕΜΑ : Διαμαρτυρία για τη μη ολοκλήρωση των έργων του Οδικού

 

Άξονα ΚΑΛΑΜΟΣ-ΝΑΣ Ικαρίας.

 

 

Αξιότιμη κυρία Περιφερειάρχη,

 

 

Οι κάτοικοι της περιοχής της Βορειοδυτικής Ικαρίας είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και αγανακτισμένοι, βλέποντας την έλλειψη προόδου στις εργασίες κατασκευής του παραλιακού δρόμου ΚΑΛΑΜΟΣ-ΝΑΣ και ζητούν εξηγήσεις για την απαράδεκτη και ανεύθυνη συμπεριφορά του εργολάβου, που έχει αναλάβει το έργο, να καθυστερεί τις εργασίες και να μη δημιουργεί ένα σωστό και ολοκληρωμένο εργοτάξιο, το οποίο θα μπορέσει να φέρει εις πέρας ένα τόσο δύσκολο και μεγάλο έργο. Όχι μόνο δεν ολοκλήρωσε το έργο μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, αφού ελάχιστες εργασίες έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, αλλά συνεχίζει και στην παράταση του εξαμήνου που του έχει δοθεί την ίδια τακτική, δηλαδή να εκτελεί εργασίες με πολύ αργούς ρυθμούς, με άμεση συνέπεια την απώλεια των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν δεσμευτεί από το ΕΣΠΑ για το σκοπό αυτό.

 

Είναι απίστευτο τη σημερινή εποχή, με την πρωτοφανή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας , έργα ζωτικής σημασίας όπως αυτό, που οι μελέτες τους ξεκίνησαν το 2005 από Εθνικό πρόγραμμα, εντάχτηκαν στο ΕΣΠΑ το 2013, με εξασφαλισμένες πλέον τις πιστώσεις, να μην εκτελούνται και να μην ολοκληρώνονται γιατί τα αναλαμβάνουν εργολάβοι οι οποίοι συμμετέχουν στους διαγωνισμούς, δίνοντας μεγάλες εκπτώσεις, χωρίς πολλές φορές να γνωρίζουν τον τόπο και το έργο και όταν βρεθούν μπροστά στην υλοποίηση και αντιμετωπίσουν προβλήματα, προσπαθούν να απεμπλακούν με κάθε τρόπο. Όμως έχουν κάνει τη μεγάλη ζημία, αφού έχουν αποκλείσει άλλους εργολάβους, οι οποίοι θα επιθυμούσαν να αναλάβουν το έργο και να το φέρουν γρήγορα εις πέρας, αλλά αποκλείστηκαν διότι έδωσαν μικρότερη έκπτωση.

 

Επιτέλους κάποιοι πρέπει να μας εξηγήσουν, πως ένα τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή μας και που σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση του Δεκεμβρίου του 2014, ο εργολάβος έπρεπε να έχει ολοκληρώσει και παραδώσει αυτό προς χρήση στο τέλος του 2015, σήμερα από τα 17,5 χιλιόμετρα του έργου έχουν κατασκευαστεί ελάχιστα μόνο μέτρα ασφάλτου και κάποια τεχνικά έργα???

 

Τι έχει να μας πει ο εργολάβος και τι δικαιολογίες μπορεί να μας παρουσιάσει;

 

Ποιος επιτέλους είναι υπεύθυνος για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, να μην είμαστε ικανοί να εκτελέσουμε τα έργα, ενώ τα κονδύλια είναι εξασφαλισμένα?? Η μη πραγματοποίηση του έργου θα κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμα υποβαθμισμένη ολόκληρη την Βορειοδυτική Ικαρία και η ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής, θα συνεχίζεται χωρίς τελειωμό.

 

Κυρία Περιφερειάρχη, περιμένουμε τις ενέργειές σας και την απάντησή σας για όλα αυτά. Τι ενέργειες έχουν γίνει για να αλλάξει η στάση του εργολάβου και τι προβλέπεται για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου εντός των προθεσμιών του προγράμματος;

 

Εμείς οι ακρίτες της Ελλάδας και κάτοικοι ενός από τα μεγαλύτερα αλλά και πιο παραμελημένα νησιά του Β.Α. Αιγαίου για πολλές δεκαετίες, απαιτούμε άμεση λύση στο πρόβλημα αυτό. Απαιτούμε να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να ολοκληρωθούν οι εργασίες εντός των προβλεπομένων προθεσμιών. Πρέπει η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας και ο εργολάβος να αναλάβουν τις ευθύνες τους, στο μέτρο που αναλογούν στον καθένα και να προχωρήσουν άμεσα τις εργασίες κατασκευής του έργου. Αν αυτό δε γίνει, θα αντιδράσουμε δυναμικά όλοι οι κάτοικοι της περιοχής και θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε, για να αποτρέψουμε αυτό που πραγματικά φοβόμαστε. Τη μη ολοκλήρωση του έργου και την απώλεια των χρημάτων που δεσμεύτηκαν για το σκοπό αυτό. Για μας, αν συμβεί αυτό, θα είναι μεγάλη αδικία και πραγματική καταστροφή.

 

 

Με εκτίμηση

 

 

Οι Σύλλογοι της περιοχής Ραχών Ικαρίας

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΩΣΗ (Κουνιάδου-Προεσπέρας-Κάτω Προεσπέρας-Νάνουρα)ΙΚΑΡΙΑΣ ( syllogosenosi@gmail.com), ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ικαρίας Ο ΚΑΒΟ ΠΑΠΑΣ (steliosaf@hotmail.com), ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Β.Δ.ΙΚΑΡΙΑΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΑΚΑΔΩΝ (k.katinos@hotmail.com), ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΖΙΟΥ (athanpaneri@yahoo.gr) και ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΑΧΙΩΤΩΝ.-

Κοινοποίηση:

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη)

Βουλευτή Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων κ. Δημήτρη Σεβαστάκη

Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Κατρακάζο

Τεχνικές Υπηρεσίες Σάμου

Έπαρχο Ικαρίας κ. Παναγιώτη Γενούζο

Δήμαρχο Ικαρίας κ. Στέλιο Σταμούλο

Αντιδήμαρχο Δημ. Δαμερίσματος Ραχών κ. Σωτήρη Κόχυλα

Κατασκευαστική Εταιρεία P.&C.DEVELOPMENT S.A (Αφοι Παναγιωτόπουλοι)

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue