Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Η Ικαριακή Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση στο 12ο Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας

Η Ικαριακή Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση στο 12ο Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας

by ikariaki.gr
3 views

ικα_ρι_α λογοτυποΣτην δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Κηρύκου που έγινε την Παρασκευή στις 20 Νοεμβρίου 2015, ο δημοτικός σύμβουλος Σταμούλης Κωνσταντίνος επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΙΚΑΡΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΙΚΑ.ΡΙ.Α.) ανέφερε:

  1. Για το θέμα πρόσληψης αναγκαίου προσωπικού στις δομές υγείας Ικαρίας:
  • Η υγεία και οι πολιτικές υγείας δεν αποτελούν ζήτημα των αποκλειστικά απασχολούμενων στον τομέα Υγείας και των Ιατρικών Επιστημών, αλλά μια ευρύτερη διαδικασία επιλογών σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Τις τελευταίες δεκαετίες κάτω από την επίδραση σειράς παραγόντων, σε όλες σχεδόν τις Ευρωπαϊκές χώρες ασκούνται ισχυρές πιέσεις για αλλαγές στα υπάρχοντα συστήματα υγείας, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε επίπεδο οργάνωσης και στρατηγικών επιλογών.

  • Ειδικότερα από τις αρχές της δεκαετίας του 90 σε όλες σχεδόν τις ανεπτυγμένες χώρες άρχισαν να προωθούνται πολιτικές εμπορευματοποίησης και αυξανόμενης ισχυροποίησης του ιδιωτικού κεφαλαίου στην σφαίρα της Υγείας και Πρόνοιας.

Η απελευθέρωση των υπηρεσιών Υγείας και η υπαγωγή τους στους νόμους της αγοράς και της κερδοσκοπίας τείνουν στην υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας-Πρόνοιας και στη χώρα μας σε όφελος του ιδιωτικού τομέα.

  • Άποψη μου είναι:

Η Συγκρότηση Κοινωνικού Μετώπου υπεράσπισης και ανάπτυξης του Δημόσιου τομέα Υγείας.

  • Ειδικότερα:

Πιστεύω ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και ως εκ τούτου σημαντικό και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων.

Επομένως βασική αρχή και στρατηγική στόχευση πρέπει να είναι η καθολική, ισότιμη, έγκαιρη και ποιοτική πρόσβαση όλων των πολιτών- όλων των δημοτών μας στις υπηρεσίες Υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

Απότοκο αυτής της αρχής της ισοτιμίας στην πρόσβαση, αποτελεί η θέση για την προοπτική καθολικής κάλυψης από τον Δημόσιο τομέα- από το Κράτος.

Για να μπορέσει όμως το Δημόσιο- το Κράτος να ασκήσει τον ρόλο του στον τομέα της Υγείας πρέπει οι διαθέσιμοι πόροι να αυξηθούν και να εξοικονομηθούν.

Προφανώς η αύξηση και ανακατανομή των οικονομικών πόρων είναι δεμένες με την συνολική πολιτική που η κυβέρνηση επαγγέλλεται ότι θα εφαρμόσει.

Η αύξηση και εξοικονόμηση πόρων για την Υγεία θα επιτρέψει την άμεση και πλήρη στελέχωση ειδικευμένων ιατρών σε ειδικότητες που λείπουν με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

banner
  • Κλείνοντας έχω να πω ότι:

Η Κυβέρνηση έχει την ευαισθησία στα θέματα Υγείας και βέβαια έχει υποσχεθεί ότι η στελέχωση στο απαραίτητο Υγειονομικό Προσωπικό που λείπει θα είναι πλήρης και άμεση.

Δεν έχει λοιπόν περιθώριο για άλλη αργοπορία.

Συμφωνώ με το διεκδικητικό πλαίσιο και τα αιτήματα που έθεσε ο Δήμος για την Υγεία στην Ικαρία.

  1. Για το θέμα των ποινικών διώξεων των αιρετών, συνδικαλιστών, εργαζομένων ανέφερε:
  • Βρισκόμαστε εδώ και 5 τουλάχιστον χρόνια σε βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση και αυτό είναι συνέπεια της σκληρής μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται.

Παράλληλα αναπτύσσεται ο αγώνας για την ανατροπή της κοινωνικής καταστροφής που συντελείται στην πατρίδα μας για αναστροφή της πορείας σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση.

Οι πολίτες- δημότες παρεμβαίνουν παντού μέσα στους θεσμούς αλλά και έξω από αυτούς, στους δρόμους, στα κινήματα των πλατειών, στις πόλεις, στα χωριά, στους χώρους εργασίας, στους κοινωνικούς φορείς, στις κοινωνικές πρωτοβουλίες, στις πολιτιστικές δράσεις.

Αναπτύχθηκε και αναπτύσσεται ένα κίνημα που είναι ενάντια στην μοιρολατρία και τον δήθεν ρεαλισμό της υποταγής, ένα κίνημα που αποσκοπεί πάνω από όλα στο να σταματήσει την κοινωνική καταστροφή- την κοινωνική διάλυση, ένα κίνημα αντίστασης και ανυπακοής , ένα κίνημα αλληλεγγύης προς τα θύματα της κρίσης που δεν είναι μόνο οι άνθρωποι αλλά και οι ίδιοι οι θεσμοί της Υγείας, της Παιδείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  • Μέρος αυτού του κινήματος είναι και οι αγώνες των αιρετών, συνδικαλιστών, εργαζομένων που ανέπτυξαν στο Γηροκομείο Ικαρίας, σε απεργιακές κοινοποιήσεις στο νησί μας για να μην κλείσουν οι Δημόσιες υπηρεσίες και για το Ακτοπλοϊκό.

Προφανώς ως ΙΚΑΡΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ καταδικάζουμε τις ποινικές διώξεις, που η πραγματική τους στόχευση είναι να φοβηθούν οι πολίτες- δημότες να διεκδικούν και να αγωνίζονται για το δίκιο τους.

Θα συμπαρασταθούμε μαζικά σε όσους διώκονται και καλούμε και εμείς ως Δημοτική Παράταξη (ΙΚΑ.ΡΙ.Α.) όλους τους δημότες- δημότισσες, όλες τις Συλλογικότητες να παρευρεθούν στα δικαστήρια την μέρα της δίκης.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue