Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα 30 Οκτωβρίου – Κατάληψη Δ.Ο.Υ. Αγ.Κηρύκου

30 Οκτωβρίου – Κατάληψη Δ.Ο.Υ. Αγ.Κηρύκου

by ikariaki.gr
2 views

Δ.Ο.Υ. 2011 copy

Τα μέλη και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγ. Κηρύκου, κατανοούμε την ανάγκη δομικών αλλαγών στο δημόσιο τομέα για την εξοικονόμηση πόρων, δεν αντιλαμβανόμαστε ωστόσο την λογική της απόφασης αναστολής της Δ.Ο.Υ Αγ. Κηρύκου. Μιας Δ.Ο.Υ. από τις ελάχιστες ανά την Ελλάδα που έπιασε τους στόχους του υπουργείου οικονομικών, η οποία στεγάζεται σε δημόσιο κτήριο χωρίς έξοδα ενοικίου, με ετήσιο κόστος λειτουργίας μόλις 7.848€ (ο δήμος Ικαρίας είναι διατεθειμένος να καλύπτει αυτό το ποσό), αλλά κυρίως της μοναδικής Δ.Ο.Υ. της Επαρχίας Ικαρίας και Φούρνων, τη στιγμή που o νόμος επιτρέπει τη λειτουργία 2ης Δ.Ο.Υ. σε ένα νομό όταν συντρέχουν κοινωνικοί ή συγκοινωνιακοί λόγοι.

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν τα νησιά μας με την έδρα του νομού είναι ελάχιστα και πολύ συχνά καθυστερούν ή και ακυρώνονται λόγω κακοκαιρίας. Το οικονομικό κόστος για τις μετακινήσεις στη Σάμο, των κατοίκων της Ικαρίας και των Φούρνων θα ανέλθει τουλάχιστον στο ποσό των 550.000€ ετησίως, ποσό που θα στερηθεί η τοπική αγορά των νησιών μας και θα αποτελέσει τη χαριστική βολή σε επιχειρήσεις που έχουν ήδη γονατίσει λόγω της ύφεσης που βιώνει η χώρα μας.

Συμπερασματικά θέτουμε τα εξής ερωτήματα ελπίζοντας να πάρουμε λογικές απαντήσεις από κάποιον αρμόδιο της Ελληνικής Κυβέρνησης:

Γνωρίζουν όσοι έκαναν αυτόν τον σχεδιασμό, ότι η Ικαρία, οι Φούρνοι και η Σάμος είναι νησιά; Ότι δεν αποτελούν οικισμούς ενός νησιού; Ότι δεν έχουν καθημερινή και αξιόπιστη ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ τους; Πόσες ώρες θα χρειάζεται κάποιος για να μεταβεί στην Σάμο και να επιστρέψει; Πόσες ημέρες θ’ αφήνει την εργασία του για κάθε φορολογική του υπόθεση;

Αντιλαμβάνονται με κάποιον τρόπο την έννοια της νησιωτικότητας, το γεγονός ότι ο φορολογούμενος πολίτης της Ικαρίας και των Φούρνων θα πρέπει να διασχίσει πέλαγος για να εξυπηρετηθεί; Έχουν έστω ακούσει τι εστί Ικάριο πέλαγος; Για ποιο λόγο χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, το Υπουργείο θα κλείσει την υπηρεσία αυτή και θα υποβάλει τους κατοίκους των νησιών μας σε απίστευτη ταλαιπωρία και οικονομικό μαρασμό;

Είναι τουλάχιστον ειρωνικό το γεγονός ότι την στιγμή που οι Ικαριώτες θα γιόρταζαν τα 100χρονα από την ένωση με το Ελληνικό κράτος, πρέπει να βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας ως Έλληνες πολίτες τα αυτονόητα.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ 3ΩΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 8:00 π.μ. – 11:00 π.μ.

banner

Εμπορικός Σύλλογος Αγ.Κηρύκου
29 Οκτωβρίου 20012

Η ΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ

και συγχωνεύεται με αυτή της Σάμου

Αυτή η δραματική εξέλιξη δεν αφορά μόνο στους επαγγελματίες αλλά βάζει σε μεγάλες περιπέτειες όλους τους φορολογούμενους!

Το ταξίδι στη Σάμο θα είναι αναπόφευκτο για όποιον χρειαστεί:

φορολογική ενημερότητα και πιστοποιητικά

έκδοση ΑΦΜ και διάφορες μεταβολές

έναρξη ή παύση εργασιών

αγοραπωλησίες, κληρονομιές και δωρεές

ηλεκτροδότηση κατοικίας

ρυθμίσεις και δόσεις φόρων

 

Η λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων είναι μόνο στάχτη στα μάτια αφού δε θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις συναλλαγές μας.

Σχολεία, ΙΚΑ, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας και τώρα η Εφορία που κλείνει επειδή στοιχίζει στο κράτος 600 € το μήνα.

Ρώτησε, μάθε και πάρε θέση

για την ανελέητη υποβάθμιση του νησιού μας που δεν έχει τέλος.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ της ΔΟΥ του νησιού μας.

Ο εμπορικός σύλλογος Αγίου Κηρύκου προχωράει σε κατάληψη

της ΔΟΥ την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, από τις 8.00π.μ. ως τις 11.00π.μ.

Φωτογραφία αρχείου από παλιότερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ. Αγίου Κηρύκου

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue