Home ΚοινωνίαΑιγαίο 20 χρόνια ΠΣΑΜΕΑ, με διεθνή επιστημονική διημερίδα και πολιτιστικές εκδηλώσεις, 9 και 10 Ιουνίου

20 χρόνια ΠΣΑΜΕΑ, με διεθνή επιστημονική διημερίδα και πολιτιστικές εκδηλώσεις, 9 και 10 Ιουνίου

by ikariaki.gr
26 views

Διεθνής Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Η Βία και οι Επιπτώσεις της στη Σύγχρονη Κοινωνία των Παιδιών και των Ατόμων Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων»

O Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20ετούς παρουσίας και δράσης στην τοπική κοινωνία της Χίου, συνδιοργανώνει με τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων και το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  Διεθνή  Επιστημονική Διημερίδα με θέμα  «Η Βία και οι Επιπτώσεις της στη Σύγχρονη Κοινωνία των Παιδιών και των Ατόμων Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων».

Το φαινόμενο της βίας, ιδιαίτερα με θύματα μικρά παιδιά και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (Α.μεΑ., πρόσφυγες κ.λπ.) έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, ακόμη και στις μικρές επαρχιακές κοινωνίες.  Ως φορείς που στοχεύουν στην παροχή στήριξης και βοήθειας των ομάδων αυτών, διοργανώνουμε την παραπάνω Διημερίδα με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και εκπροσώπων φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από την παρουσίαση ερευνών και στοιχείων, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, μέσα από την μεταφορά εμπειριών αλλά και προγραμμάτων παρέμβασης και πρόληψης, επιδιώκουμε την σκιαγράφηση της υφιστάμενης κατάστασης, την ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων με στόχο την κατάρτιση περαιτέρω προτάσεων δράσης.

Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου και έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Χίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της διημερίδας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.chiosconference2017.eu/ 

Η διημερίδα είναι ανοικτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο και απευθύνεται ιδιαίτερα σε γονείς, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες, εθελοντές και όλους όσους έχουν ενδιαφέρον για τα θέματα που προσεγγίζει, όπως ζητήματα διάκρισης και κοινωνικής ενσωμάτωσης, προγράμματα εκπαίδευσης και πρόληψης για την αντιμετώπιση της βίας στα παιδιά, στο σχολείο, στην οικογένεια, ειδική εκπαίδευση, προγράμματα και δομές παρέμβασης και υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

 

Παράσταση Χορού και Συναυλία

 

banner

Μετά την λήξη των εργασιών της διημερίδας, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 και ώρα 21.00 θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης παράσταση από το χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ του Γιώργου Χρηστάκη. Την παράσταση θα ακολουθήσει συναυλία με τους Κώστα Λειβαδά και Αντριάνα Μπάμπαλη και με τη φιλική συμμετοχή του Αντώνη Καφετζόπουλου. Οι πολιτιστικές δράσεις που πλαισιώνουν την Διημερίδα διοργανώνονται με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου.

Εισιτήρια για την μουσική παράσταση (10 ευρώ) προπωλούνται στον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ και στο περίπτερο στην αρχή της Απλωταριάς.

Να είστε εκεί, για να γιορτάσουμε όλες και όλοι μαζί τα είκοσι χρόνια δραστηριότητας του Παγχιακού Συλλόγου Α.μεΑ.

Να είστε εκεί, για να πούμε όλοι μαζί «ΟΧΙ στη βία που γεννά βία».

Να είστε εκεί, για να αντισταθούμε όλοι μαζί στην κοινωνική διάλυση και να στηρίξουμε τις αξίες που ενώνουν και εξυψώνουν την κοινωνική συνεργασία!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΑΙ ΤΟΝ Π.Σ.Α.μεΑ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΛΑ

 

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.alithia.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue